Honnan lehet tudni, a Stock felülértékelt

Home » Investing » Honnan lehet tudni, a Stock felülértékelt

A figyelmeztető jelek a Stock Lehet, hogy kereskedelmi veszélyes területre

Honnan lehet tudni, a Stock felülértékelt

Az évek során számos befektető megkérdezte, hogyan kell mondani, ha egy állomány túlértékelt. Ez egy fontos kérdés, és az egyik, hogy szeretnék venni egy kis időt, hogy vizsgálja meg a mélyreható, de mielőtt belemennénk, hogy ez szükséges, hogy feküdt néhány filozófiai alapjait, így érti a keretet, amelyen keresztül nézhetem tőkeallokálás, befektetési portfolió építés és az értékelési kockázata. Így tudjuk minimalizálni a félreértések és akkor jobban értékelni, ahol én érkező tárgyalásakor ebben a témában; Az okok azt hiszem, amit hiszek.

A tőkeallokálás Filozófia

Hadd kezdjem a technikai magyarázat: Először is, én egy értéket befektető. Ez azt jelenti, hogy közeledik a világ nagyon másképp, mint a legtöbb befektetőt és dolgozó emberek a Wall Street. Úgy vélem, hogy a befektetés a folyamat vásárol nyereség. A munkám, mint egy befektető, hogy létrejöjjön egy gyűjtemény jövedelemtermelő eszközök, hogy a termék egyre összegeket többlet tulajdonos jövedelem (módosított formában a szabad cash flow), hogy én az éves passzív jövedelem idővel növekszik, előnyösen arány jelentősen magasabb, mint a az infláció. Továbbá azt összpontosítani kockázattal korrigált megtérülési ráta. Azaz, töltök sok időt gondolkodás biztonságát a kockázat / jutalom közötti kapcsolat egy adott eszköz és annak értékelése és am elsősorban az elkerülve az úgynevezett állandó tőke károsodás. A szemléltetés kedvéért, minden más azonos, én szívesen vesz egy állandó 10% hozam magas minőségi blue chip készlet, hogy volt egy nagyon kis valószínűséggel csőd, amely tudtam egyszer ajándék leendő gyermekei és unokái a lépcsős le- alapján kiskapu (legalábbis azon a részen alatti ingatlan adó mentesség), mint én lenne egy 20% -os hozamot törzsrészvényt a regionális légitársaság.

 Bár az utóbbi lehet egy rendkívül jövedelmező kereskedelem, ez nem az, amit csinálok. Beletelik egy rendkívüli biztonsági határ számomra, hogy a kísértés az ilyen pozíciók, és még akkor is, ezek a viszonylag kevés a tőke, mert tisztában vagyok azzal a ténnyel, hogy még ha minden más tökéletes, egy nem kapcsolódó esemény, mint például a szeptember 11-eredményezhet a közeli pillanatnyi csődje a gazdaságban.

 Nagyon keményen dolgoztam, hogy létrejöjjön le az élet korai szakaszában, és nem érdekli a megtekintést kiirtották, így én egy kicsit több, mint amit én már nem.

Most hadd biztosítja a laikusok magyarázat: Az én feladatom az, hogy üljön az íróasztalnál egész nap, és úgy gondolja, az intelligens dolgokat csinálni. Segítségével a két vödör – időt és pénzt – Körülnézek a munkát, és próbálja arra gondolni, hogyan tudok befektetni ezeket az erőforrásokat, hogy azok előállításához más járadék patak nekem és a család számára, gyűjteni, egy másik folyó pénz jön a nap 24 órájában, a hét 7 napján, az év 365 napján, érkezik-e ébren vagyunk, vagy alszik, jó időkben és rossz időkben, nem számít a politikai, gazdasági, vagy kulturális környezet. Azt majd venni azokat a vízfolyásokat és telepíteni azokat az új forrásokat. Wash. Öblítsük le. Ismétlés. Ez a megközelítés, amely felelős a saját siker az életben, és lehetővé tette, hogy élvezze a pénzügyi függetlenségét; adta nekem azt a szabadságot, hogy összpontosítson, amit tenni akartam, amikor akartam csinálni, anélkül, hogy valaha válaszolni senkinek, még akkor is, főiskolás, amikor a férjem és én is keresnek hat számok oldalról projektek annak ellenére, hogy a teljes -time hallgatók.

Ez azt jelenti, én mindig nézelődök járadék patakok tudok létrehozni, megszerezni, tökéletes, vagy befogását.

 Nem különösebben érdekel, ha új dollár szabad cash flow származik ingatlan vagy részvények, kötvények vagy szerzői jogok, szabadalmak vagy védjegyek, tanácsadás vagy arbitrázs. Kombinálásával hangsúlyt ésszerű költségek adó hatékonyság (felhasználása révén ilyeneket nagyon passzív, hosszú távú tartási időt és az eszközök elhelyezése stratégiák), kármegelőzés (szemben a változó piaci idézet, ami nem zavar engem egyáltalán feltéve, hogy az alapul szolgáló üzem kielégítő teljesítményt), és bizonyos mértékben, személyes etikai vagy erkölcsi megfontolások, örülök, hogy a döntéseket, hogy azt hiszem, átlagosan eredményez érdemi, anyagi, növeli a nettó jelenérték a leendő bevételeit. Ez lehetővé teszi számomra, hogy sok szempontból, hogy szinte teljesen elszakadt a rohanó világban a finanszírozás.

 Annyira konzervatív, hogy én még a családom tartják értékpapírok készpénz csak számlák, hajlandó megnyitni margin számlák miatt rehypothecation kockázatot.

Más szóval, a részvények, kötvények, befektetési alapok, ingatlan, magánvállalkozások, a szellemi tulajdon … ezek mind csak azt jelenti, hogy vége. A cél, a cél, növekszik a valós vásárlóerő, az adózott után inflációt pénzforgalom, hogy megjelenik a számlákban úgy, hogy bővül évtizedről évtizedre. A többi nagyrészt zaj. Én nem eltompult semmilyen különösebb eszköz osztályban. Ezek csupán eszközök, hogy nekem, amit akarok.

Miért túlértékelése bemutatja egy ilyen probléma

Ha megérti, hogy ez a lencse, amelyen keresztül nézhetem befektetés, azonban nyilvánvaló, hogy miért túlértékelése ügyekben. Ha befektetés a folyamat vásárol nyereség, ahogy fenntartani azt jelenti, hogy egy axiomatikus matematikai igazság, hogy  az ár, amit fizetni minden egyes dollár jövedelem az elsődleges meghatározója mind a teljes hozam és az összetett éves növekedési ráta élvezni .

Azaz, az ár a legfontosabb. Ha fizet 2x ugyanazon nettó jelenérték cash flow, a visszatérés lesz 50% -a, amit kapott volna, ha fizetett volna 1x helyett. Ár nem lehet elválasztani a befektetés kérdés, hogy létezik a világban. Miután zárva az árat, a kocka el van vetve. Kölcsönkérni egy régi mondás, hogy a kiskereskedelmi időnként használják az érték befektetés körök „is vásárolt jól értékesítik.” Ha eszköz megszerzésére, amelyek ára a tökéletesség, ott eleve nagyobb kockázatot a portfólióban, mert meg kell mindent jól megy, hogy élvezze egy elfogadható hozamot. (Egy másik módja, hogy belegondolok jött Benjamin Graham, az apa érték befektetés. Graham volt a nagy támogatója, hogy a befektetők felteszik maguknak – és én parafrázisa itt – „milyen áron és milyen feltételekkel?” Minden alkalommal, amikor feküdt ki pénzt. Mindkettő fontos. Sem figyelmen kívül kell hagyni.)

Minden, ami azt mondta, menjünk a szíve az ügyet: Hogyan lehet megmondani, ha egy állomány túlértékelt? Itt van néhány hasznos jelek, amelyek arra utalhatnak közelebbről indokolt. Persze, te nem lesz képes, hogy elkerülje annak szükségességét, hogy belevetik magukat az éves jelentés, 10-K bejelentés, eredménykimutatás, mérleg, valamint egyéb közzétételek de hogy egy jó first-pass teszttel könnyen hozzáférhető információk . Továbbá egy túlértékelt állomány  mindig  még inkább túlértékelt. Nézd meg a 1990-es dot-com buborék, mint egy tökéletes példa. Ha át egy befektetési lehetőség, mert ez egy buta kockázatot, és találja magát szerencsétlen, mert elment egy másik 100%, 200%, vagy (abban az esetben, a dot-com buborék), 1000%, akkor nem alkalmas arra, hogy hosszú -term, fegyelmezett befektetés. Te egy óriási hátránya, és azt is szeretné, hogy elkerüli a készletek összesen. Egy kapcsolódó megjegyzés, ez az oka annak, hogy elkerüljük rövidre raktáron. Néha a vállalatok, amelyek rendeltetése a csőd végén viselkedésével, hogy a rövid távú, ez okozhatja, hogy menjen csődbe magát, vagy legalábbis, szenvedni személyesen katasztrofális anyagi veszteség, mint az egyik által elszenvedett Joe Campbell, amikor elvesztette $ 144,405.31 a egy szempillantás alatt.

A készlet lehet túlértékelt, ha:

1. A PEG-et vagy osztalék Korrigált PEG arány meghaladja a 2

Ezek két ilyen gyors és piszkos, back-of-the-boríték számítások, amelyek hasznosak lehetnek a legtöbb helyzetben, de szinte mindig van egy ritka kivétel, hogy durran időről időre. Először is, nézd meg a vetített adózott nyereség növekedése az egy részvényre jutó, teljesen hígított, az elkövetkező néhány évben. Ezután nézd meg a ár-jövedelem arány az állomány. Ezt a két számjegyű, akkor lehet számolni valami ismert a PEG arány . Ha az állomány osztalékot fizet, akkor érdemes használni, az osztalék-ját PEG arány.

Az abszolút felső küszöb, a legtöbb ember úgy van arányban 2. Ebben az esetben az alacsonyabb ez a szám, annál jobb, semmivel 1 vagy az alatti venni egy jó üzlet. Ismét kivételek létezhet – sikeres befektető sok élmény lehet észrevenni a fordulat a gazdaság ciklikus és dönt a jövedelem előrejelzések túl konzervatív, így a helyzet sokkal rózsásabb, mint első pillantásra tűnik -, de az új befektető, ez az általános szabály védelmet nyújthat egy csomó felesleges veszteségeket.

2. Az osztalék hozam az alsó 20% -a hosszú távú történelmi tartomány

Kivéve, ha egy vállalkozás vagy ágazat vagy iparág megy végbe a mélyreható változás akár az üzleti modell vagy az alapvető gazdasági erők működnek, az alapvető működési motor a vállalkozás fog mutathat bizonyos fokú időbeli stabilitás szempontjából viselkedik belül egy viszonylag elfogadható tartományban eredmények bizonyos feltételek mellett. Azaz, a tőzsde lehet változékony, de a tényleges üzemeltetési tapasztalatok a legtöbb vállalkozás, közben a legtöbb ideig, sokkal stabilabb, legalább alatt mérve egész gazdasági ciklus, mint az értéke az állomány lesz.

Ezt fel lehet használni, hogy a befektető javára. Vegyünk egy vállalat, mint a Chevron. Visszatekintve a történelem során bármikor Chevron osztalék hozam alatt volt 2,00%, a befektetők kellett volna óvatosabb, mint a cég túlértékelték. Hasonlóképpen, bármikor közeledett a 3,50% és 4,00% között, akkor indokolt egy pillantást alul van. Az osztalék hozam, más szóval, szolgált a  jel . Ez volt a módja a kevésbé tapasztalt befektetők számára, hogy közelítse az ár képest üzleti nyereség, lecsupaszítva sok a ködösítés, ami akkor keletkezik, ha foglalkoznak GAAP szabványoknak.

Ennek egyik módja lehet ennek az, hogy feltérképezzük a történelmi osztalékhozam egy vállalat az évtizedek, majd ossza el a táblázatot figyelembe 5 egyenlő eloszlás. Minden alkalommal az osztalék hozam alá esik az alsó kvintilis, vigyázni kell.

Mint a többi módszer, ez az ember nem tökéletes. A sikeres vállalatok hirtelen bajba, és nem; Rossz vállalkozások viszont maguk körül, és az egekbe szöknek. Az átlagos, de, ha majd egy konzervatív befektető részeként jól működő portfolió kiváló minőségű, blue chip, osztalékot fizető részvények, ez a megközelítés generált néhány nagyon jó eredményeket, jóban-rosszban, fellendülés és válság, háború és a béke. Sőt, mennék olyan messzire, hogy azt mondják, hogy az egyetlen és legjobb sablonos megközelítés szempontjából valós eredmények hosszú ideig, amit valaha is találkoztam. A titok az, hogy arra kényszeríti a befektetőket, hogy viselkedjenek mechanikus módon hasonlít ahhoz, ahogy dollár költség átlagoló be index alapok nem. Történelmileg is vezetett, hogy sok kisebb forgalom. Nagyobb passzivitás jelenti, hogy nagyobb adót hatékonyságot és alacsonyabb költségek miatt nem kis részben a javára kihasználva halasztott adók.

3. Ez egy ciklikus ipar és a nyereséget a minden idők magasságra

Vannak bizonyos típusú cégek, mint például homebuilders autógyártók és acélművek, hogy egyedi jellemzőit. Ezek a vállalkozások tapasztal éles csepp a nyereség idején a gazdasági visszaesés, és a nagy kiugró nyereséget idején a gazdasági növekedés. Ha az utóbbi történik, egyes befektetők csábította, amit úgy tűnik, hogy a gyorsan növekvő jövedelem, alacsony P / E arány, és bizonyos esetekben, zsír osztalék.

Ezek a helyzetek ismert érték csapdákat. Ők igazi. Ezek veszélyesek. Úgy tűnik, a farok végén a gazdasági növekedés és a ciklusok nemzedék után, behálózni tapasztalatlan befektetők. A bölcs, tapasztalt tőke allokátorok tudják, hogy az ár-nyereség arány ezen cégek sokkal, de sokkal nagyobb, mint azok megjelennek.

4. A kereseti hozam kisebb, mint 1/2 A hozam a 30 éves Treasury Bond

Ez az egyik kedvenc vizsgálatok túlértékelt állomány. Alapjában véve, mikor majd egy szélesen diverzifikált portfolió, ez okozhatta, hogy kihagy egy pár nagy lehetőségeket, de a mérleg, azt eredményezte, hogy egyes fantasztikus eredményeket, mert szinte egy holtbiztos módja, hogy ne kelljen túl sokat tulajdoni tét. Valaki, aki használta ezt a tesztet volna hajózott át a 1999-2000 buborék a készletekben lettek volna eltekinteni a nagy cégek, mint a Wal-Mart vagy a Coca-Cola kereskedés abszurd 50x eredmény!

Egyszerű a képlet:

30 év Treasury Bond Hozam ÷ 2
——— (osztva) ———
Teljesen hígított egy részvényre jutó

Például, ha egy vállalat keres 1,00 $ egy részvényre jutó hígított EPS, és a 30 év Államkötvény hozamok 5,00%, a vizsgálat nem lenne képes, ha fizetett $ 40.00 vagy több per share. Hogy kell küldeni egy nagy piros zászló, amely lehet, hogy a szerencsejáték, nem befektetési, illetve, hogy a visszatérő feltételezések rendkívül optimista. Ritkán, hogy indokolt lehet, de van valami, ami határozottan ki a norma.

Amikor a államkötvény hozama meghaladja a jövedelem hozam 3-a-1, fuss a hegyek. Ez csak történt néhány alkalommal minden pár évtizede, de ez szinte soha nem jó dolog. Ha ez történik, hogy elég a készletek, a tőzsdei egészében valószínűleg rendkívül magas viszonyítva a bruttó nemzeti termék, vagy a GNP, ami komoly figyelmeztető jel, hogy az értékelések levált a mögöttes gazdasági valóságot. Persze, akkor be kell állítani a gazdasági ciklus; pl a 2001 utáni szeptember 11. recesszió, akkor volt egy csomó más módon csodálatos vállalkozások hatalmas egyszeri leírások, amelynek eredményeként a súlyosan depressziós jövedelmek és masszívan magas P / E arány. A vállalkozások egyenesbe magukat a következő években, mivel nincs maradandó károsodás már megtörtént, hogy az alapvető műveleteket a legtöbb esetben.

Vissza 2010-ben írtam egy darab az én személyes blog, hogy foglalkozott ezzel a különleges értékelési megközelítés. Ezt hívják, egyszerűen elég, „Meg kell összpontosítani értékelési mutatókra a tőzsdén!”. Az emberek nem, mégis. Ők úgy vélik, a készletek nem jövedelemtermelő eszközök vannak (még ha egy állomány nem fizet osztalékot, amíg a tulajdoni hányad tartod generál átnézeti jövedelem, ez az érték fog találni az utat vissza, a legtöbb valószínűleg formájában magasabb részvényárfolyam idővel eredményez tőkenyereség), hanem a mágikus sorsjegyet, a viselkedése, ami titokzatos, mint a motyogásai a delphoi jósda. Fedezésére őrölt mi már együtt sétáltak ebben a cikkben, ez az egész ostobaság. Ez csak készpénz. Ön után készpénzben. Vásárol egy patak jelenlegi és jövőbeli dollár számlák. Ez az. Ez a lényeg. Azt akarjuk, hogy a legbiztonságosabb, legnagyobb visszatérő kockázattal korrigált gyűjteménye jövedelemtermelő eszközök akkor tegye együtt az időt és pénzt. Mindez más dolog a figyelemelterelés.

Mit kell egy befektető Do amikor ő birtokolja túlértékelt Stock?

Miután azt mondta mindezt, ezért fontos, hogy megértsük a különbséget, hogy nem vásárolja hogy egy adott állomány túlértékelt, és nem hajlandó eladni egy állomány, akkor megtörténhet, hogy állapítsa meg, hogy átmenetileg ütött előtt is. Rengeteg oka egy intelligens befektető nem lehet eladni túlértékelt állomány, ami a saját portfólióját, amelyek közül sok vonja trade-off döntéseket alternatívaköltségét és adószabályok. Igaz, ez az egyik dolog, hogy tartsa valami, ami már elfogyott 25% megelőzve a konzervatív becslések szerint belső érték a szám és a másik teljesen, ha tetején ülve a teljes őrület a par, amit a befektetők bizonyos időpontokban a múltban.

A fő veszélyt látok az új befektetők az a tendencia, hogy a kereskedelmet. Ha van egy saját nagy vállalkozás, amely valószínűleg rendelkezik a magas tőkearányos, magas eszközarányos megtérülés, és / vagy nagy tőke megtérülése okokból értesült a DuPont modell ROE bontás, belső értéke nőni fog idővel . Ez gyakran a szörnyű hibát, hogy részben az üzleti tulajdon tartod, mert lehet, hogy ütött egy kicsit drága időről időre. Vessen egy pillantást a hozamok két vállalkozás, a Coca-Cola és a PepsiCo, az én élettartamát. Még ha a részvény ára megelőzte magát, akkor lett volna tele sajnálattal már akkor adta fel a tétet, lemondva dollárt fillérekért.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.