Hur att beräkna det verkliga marknadshyra för din enhet

Home » Real Estate » Hur att beräkna det verkliga marknadshyra för din enhet

Hur att beräkna det verkliga marknadshyra för din enhet

Definition:

Fair Market Rent är den uppskattade mängden pengar en fastighet med ett visst antal rum i ett visst område i landet, kommer att hyra för.

Hur är Fair marknadshyra Beräknat?

Marknadshyra är en grov hyra uppskattning som inkluderar bashyran, liksom alla viktiga verktyg som hyresgästen skulle vara ansvarig för att betala, såsom gas eller el. Det omfattar inte icke-väsentliga verktyg som telefon, TV eller internet.

HUD anländer på siffrorna för varje område med hjälp av folkräkningsuppgifter och genom hyresgästen undersökningar. Varje år sammanställer HUD en lista över marknads Hyrorna för över 2500 storstads och icke-storstadslänen.

Vad som är rättvist marknadshyra för?

Marknadsvärde Hyrorna används för att bestämma voucher belopp för statliga stöd bostadsprogram såsom avsnitt 8 (Housing Choice Voucher Program).

Kallas också: FMR, marknadshyra

Exempel:
I staden Newark, är New Jersey, det verkliga marknadshyran för en två-rumslägenhet $ 1200. Det verkliga marknadshyra för ett sovrum är $ 1000.

Vad är 8 §?

§ 8 är ett program som ger ekonomiskt stöd till vissa individer för att hjälpa dem råd att hyra en bostad. Programmet ger bostäder kuponger till dessa. För att kvalificera sig för att få en kupong, kan du inte göra mer än en viss summa pengar varje år, baserat på antalet personer i hushållet.

Om en hyresvärd går med på att hyra ut till en 8 § hyresgäst kommer 8 § programmet först inspektera fastigheten för att se till att den uppfyller vissa normer. Om fastigheten passerar inspektionen, då hyresvärden kommer att betalas direkt varje månad av 8 § programmet.

Hur mycket kommer Section 8 Pay?

8 § bestämmer kupongen beloppet genom att först räkna ut antalet personer i hushållet.

Den kommer då att bestämma storleken på lägenheten hushållet kvalificerar sig för. Till exempel kan en tre personers hushåll kvalificera sig för en två sovrum kupong.

Eftersom marknadshyran för en enhet kan variera kraftigt beroende på vilket område i landet enheten ligger i, kommer 8 § sedan in kupongen beloppet genom att använda marknadshyra för den specifika regionen. Beroende på hyresgästens inkomster kan kupongen inte täcker hela beloppet av den månatliga hyran. Hyresgästen kan fortfarande vara ansvarig för att betala en del av den månatliga hyran.

Ställa rätt pris för din hyra

Det kommer att finnas ett högsta belopp som du kommer att kunna ta betalt för din hyra baserad på ett antal olika faktorer. Dessa faktorer kan vara:

  • Plats:  Placeringen av enheten spelar en stor roll i att sätta hyran. Om din bostad ligger i en önskvärd stad, kan du ta ut mer. Om din bostad ligger i det bästa skoldistrikt i staden, kan du kanske få en ännu högre hyra. Två enheter som är bara två kvarter från varandra kan styra mycket olika hyror eftersom de är i olika städer eller i olika skoldistrikt.
  • Storlek:  Det kommer att finnas ett högsta belopp som du kommer att kunna ladda baserat på kvadratmeter och antal sovrum och badrum enheten har.
  • Faciliteter:  Om din fastighet har en fantastisk utsikt, uteplats, central luftkonditionering, eller är nyrenoverad, kanske du kan ta ut mer för din enhet jämfört med andra enheter i området som är ungefär lika stor som din enhet.
  • Efterfrågan:  Om det finns många tillgängliga enheter i ditt område och inte så många intresserade hyresgäster, kan du behöva sänka priset på enheten för att få den uthyrda.

Det kan vara mycket svårt att prissätta din hyra på rätt sätt. Det handlar om trial and error. Att hitta minst tre fastigheter i ditt område som liknar din kan vara till hjälp för att fastställa rätt pris.

 

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.