Hur Bucket budgetering kan Turbocharge din motivation för att spara

Home » Budgeting » Hur Bucket budgetering kan Turbocharge din motivation för att spara

Hur Bucket budgetering kan Turbocharge din motivation för att spara

I vad som blivit en sorgligt konsekvent tradition, en färsk Bankrate undersökning visade att 61% av amerikanerna inte skulle kunna täcka en $ 1000 oplanerad bekostnad.

Arbetslösheten är för närvarande ganska låg i ett historiskt perspektiv, så problemet är inte att människor inte kan tjäna pengar. Det är mer troligt att för en rad olika skäl, de flesta människor inte spara tillräckligt för varje lönecheck för att upprätta en lämplig katastroffond. Så är fallet med hjälp av en budget för att kickstart goda besparingar vanor är viktigare än någonsin.

Det finns ett antal bra budgetering strategier där ute. Zero sum budgetering och proportionell budgetering är två bra val, men det finns mindre skrämmande alternativ också.

Jag vill täcka en särskilt intressant strategi som inte får mycket uppmärksamhet. Den heter ”Bucket budgetering”, och det kan vara ett kraftfullt verktyg för dem av oss som bara inte tycks kunna hjälpa oss från att plundra våra besparingar för icke-väsentliga inköp eller låna från en kategori för att tillbringa i en annan.

Hur man genomför Bucket budgetering

Bucket budgetering handlar om att använda flera underkonton att avsätta pengar för specifika besparingar mål. Så om du inte redan har gjort, måste du först ställa in en online-bankkonto. Detta kan göras med traditionella tegel och murbruk bank, eller med en separat nätbank.

Jag rekommenderar att du använder en online bank som har ett rykte om att göra det enkelt att ställa in flera sparkonton. Även om du kan ställa in flera konton med en tegel och murbruk bank, enligt min erfarenhet är det i allmänhet obekvämt och det kommer att finnas mer avgifter inblandade.

Jag gillar Ally Bank för detta ändamål, men det finns gott om bra alternativ. Som en bonus, många online banker erbjuder mycket högre räntor än traditionella banker.

Oavsett vilken väg du går, kommer du att dela upp alla dina besparingar i separata, klart definierade kategorier. Målet är att se till att varje dollar har ett syfte.

Till exempel, efter att deponera en check $ 1200, kan du lämna $ 200 i ditt lönekonto och sedan fördela resten av pengarna i följande underkonton:

  • fond Emergency: $ 200
  • Kommande gas och elektriska räkningar: $ 150
  • Wedding fond: $ 200
  • Nytt tak: $ 250
  • Semester: $ 150
  • Låtsaspengar: $ 50

Om du får din lönecheckar via direkt insättning, kan du göra det så att dina pengar automatiskt delas upp i olika underkonton med varje insättning. Om du sätter in dina kontroller manuellt vid en bankomat, är det lite svårare att automatisera, men inte mycket. Allt du behöver göra är att logga in på ditt konto och skapa en återkommande överföring. Till exempel, om du får betalt på den första i varje månad, kan du ställa in en överföring för tredje i varje månad som fördelar specifika summor pengar på dina olika underkonton.

(Obs! När avsätta en fysisk kontroll i en ATM, måste du vänta på checken att rensa och sedan flytta pengar runt manuellt via ditt online-konto.)

Med banker som Ally, det finns ingen gräns för hur många underkonton du kan göra. Om du vill få hyper-specifik, gå för det. Det finns ingen skam i att ha ett konto som kallas ”fonden för att få mina däck roteras i sex månader eftersom jag vet det behöver få gjort, men jag glömmer alltid.”

Hur Bucket budgetering kan hjälpa

Som American Bankers Association kommunikationsdirektör Carol Kaplan berättade Ally , ”Forskning har visat att när människor skapar konton med ett syfte, är de mer benägna att nå sina mål.” Psykologiskt bara är det vettigt. Vilket konto du är mer sannolikt att plundra om du känner den spontana lust att köpa en ny video game?

a) generiska sparkonto med $ 3000 i det
b) ett underkonto med $ 200 i det om att rotera dina däck

Jag satsar på alternativ A. Genom att separera dina pengar, bör du vara mindre benägna att spendera lättsinnigt och mer benägna att säga på rätt spår med dina mål.

Som en mycket visuell person, tilltalar denna strategi för mig. Jag skulle vara mycket tveksam till att röra min bilreparationer fond för något annat än det avsedda ändamålet. Precis innan du drar ut pengarna, jag tror att jag skulle kunna tänka mig strandsatta på sidan av vägen, rasande att jag köpte ”Madden 2019” i stället för att få mina däck roteras.

Jag gillar också idén med skopan budgetering för sin förmåga att motivera. Spara utan ett mål i åtanke kan vara en slit. Det påminner mig om hur många människor ser rutin dag till dag motion slit. Men när samma människor får specifikt om sina mål, kan resultaten vara dramatisk. Ser längre än hur mycket arbete människor sätta på att få i form för sitt bröllop om du vill se hur motivera ett konkret mål kan vara.

Samma principer gäller för att spara pengar. Till exempel, om du har alltid drömt om att ta en resa till Nya Zeeland, skulle det vara mycket motiverande att titta på din ”Nya Zeeland semester Fund” växa varje månad. Jag skulle satsa det skulle vara mycket mer motiverande och effektivt än att se en generisk besparingar fond växa.

Sammantaget ger skop budgetering dig en känsla av kontroll över många olika aspekter av ditt liv, och det kan ge dig sinnesfrid att veta att allt du behöver tas om hand.

Spara som ett lag

Ett annat snyggt sätt att göra skop budgetering är som en del av en grupp. Det finns online-banker, såsom SmartyPig, som tillåter flera personer för att bidra till samma sparkonton. Alla underkonton kan visas av alla i gruppen, och du kan även sätta upp mål.

Så om du och dina rumskamrater vill göra en cross country road trip nästa år, kan du skapa en fond som kallas ”Road Trip” och ställ in målet på $ 1000, vara klar året därpå. Om du verkligen ville vara metodisk om det, kan du varje ställa in automatiska uttag från din lön så att en del av det går mot fonden.

Denna funktion kan också vara mycket användbar för par som väljer att föra separata ekonomi. Om ett par sparar upp för ett bröllop, semester, eller en handpenning på ett hus, kan de båda separat logga in på SmartyPig att sätta in pengar på just den fond som helst.

Tanken är att genom att automatisera och dela upp, du tar frestelsen och viljestyrka från bordet, två saker som i allmänhet får människor i trubbel när det gäller hantering av pengar.

Summering

Jag gillar att tänka på skop budgetering som pengar förvaltning versionen av den populära organisation boken ”The Life Ändra Magic of städa”. I den boken, är målet att se till att varje objekt som du äger har en plats och ett syfte. När du vet där allt är och varför det är det, livet är mer effektiv och enklare att hantera.

Bucket budgetering kan du göra samma sak med dina pengar, vilket gör det ett bra sätt för dig att få ditt ekonomiska liv i ordning.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.