Hur fixar din Out of Control kreditkort skuld

Home » Credit and Debt » Hur fixar din Out of Control kreditkort skuld

Hur fixar din Out of Control kreditkort skuldDet är så lätt för kreditkort skuld att komma ur kontroll. En dag du glatt dra ditt kreditkort, köpa saker du alltid velat, med utflykter till platser du har alltid velat besöka. Nästa sak du vet att dina kort är alla maxade ut och du kan inte riktigt ihåg hur det gick till.

Är ditt kreditkort skuld Out of Control?

Det finns ingen mätare så att du vet när ditt kreditkort skuld blir utom kontroll. Dina kreditkortsutgivare inte kommer att varna dig att dina saldon är mer än du har råd att betala. Istället är det upp till dig att behöva titta på dessa 10 tecken som visar att din skuld är utom kontroll:

1. dina kort är maxade ut eller över kreditgränsen . Maxade ut kreditkort är ett tecken på att du inte har betalat din balans i sin helhet varje månad. Flera maxade ut kreditkort bara förvärra problemet, vilket gör det svårare att betala av ditt kreditkort saldon. Och om du inte har akuta besparingar, du lämnade utan en finansieringskälla för en nödsituation.

2. Du har inte råd att betala vad som helst utom den minsta betalningen . Den exakta mängden av skulden som räknas som ”utom kontroll” kommer att variera från person till person beroende på deras förmåga att betala. Ett säkert tecken på att din skuld är utom kontroll är att kunna betala endast ett minimum på ditt kreditkort. Minimi betalningar är det lägsta beloppet du kan betala på ditt kreditkort och hålla kontot i god status. Om du inte kan betala mer än så och du fortfarande använder ditt kreditkort, är din skuld förvärras varje månad.

3. Du sent eller uteblivna betalningar . När dina minsta betalningar blir för dyr, du är i trubbel. Missade kreditkortsbetalningar bara göra ditt kreditkort situationen värre. Sena betalningar ökar det belopp du måste betala för att fastna och har en negativ inverkan på din kredit värdering. Vid tiden du missar två betalningar, din räntehöjningar och fånga upp är nästan omöjligt. I samma ögonblick som det börjar bli svårt att göra din minsta betalningen är när du behöver för att börja göra stor förändring till ditt kreditkort vanor.

4. Du betalar ditt kreditkort med andra typer av skulder . Om du använder förskott, upprepade balans överföringar, avlöningsdag lån eller någon annan form av skuld att betala ditt kreditkort, du är i stora problem. Inte bara är du egentligen inte göra några framsteg betala av ditt kreditkort, du skapar mer skuld genom att låna pengar för att hålla sig flytande.

5. Du använder kreditkort för nödvändigheter och dagliga inköp . Behöva använda ditt kreditkort för regelbundna inköp är ett tecken på att, inte bara ditt kreditkort skuld utom kontroll, är det ett tecken på större ekonomiska problem. Om du fortsätter att använda ditt kreditkort för regelbundna inköp-och det är inte en del av en strategi för att tjäna mer kreditkort belöningar-så småningom kommer du får slut på tillgänglig kredit. Du måste göra stora förändringar för att undvika helt drunknar i skulder.

6. Din kredit värdering börjar släppa . Kredit värderingar används för att mäta din kreditvärdighet-eller hur sannolikt det är att du kommer standard på din kredit och lån skyldigheter. Den del av skulden du bär (jämfört med din kredit gränser) är 30% av din kredit värdering.

Om din kredit värdering faller även om du gör dina betalningar i tid varje månad, det tecken på att din växande kreditkort skuld är värre än du förväntat. Om du inte får en fri kredit värdering med ditt kontoutdrag varje månad, kan du kontrollera din kredit värdering gratis men CreditKarma.com, CreditSesame.com och Quizzle.com.

7. Din nya applikationer nekas . Kreditkort emittenter kan ha möjlighet att förutse att ditt kreditkort skuld är ute kontroll även innan du gör. Efter nekas kreditkort ansökan, kolla din e-post för ett brev från kreditkortsutgivaren förklarar varför du nekades. Om din skuld eller höga kreditkort saldon är en av anledningarna är det ett tecken på att du behöver för att hålla tillbaka dina utgifter och börja ta itu med din skuld innan det blir värre.

8. Du döljer din skuld -från dig själv eller din make. Känsla som du har något att dölja är ett tecken på att saker är fel. Om du inte öppna dina kreditkort uttalanden eftersom du inte vill möta dina saldon eller om du gå ut ur ditt sätt att hålla din make från att ta reda på om din skuld, du sannolikt har mer skulder än du kan hantera .

9. Du har inte råd att spara pengar eftersom du har för mycket skuld . Ju mer pengar du spenderar på din skuld, desto mindre har för andra saker-som sparar pengar. Utan tillgång till besparingar, till exempel i en nödsituation, kan du behöva skapa ännu mer skuld att komma ur en ekonomisk knipa.

10. Du oroa sig för hur man ska betala av ditt kreditkort . Om du kändes som ditt kreditkort skuld var under kontroll, skulle du har inget att oroa sig för. Men betonar om ditt kreditkort skuld är ett tecken på att det är definitivt utom kontroll. Förutsätt inte att eftersom du inte är stressad om din skuld som du är säker. Det kan vara att du ignorerar din skuld eller i förnekelse om hur illa det egentligen är.

7 sätt att få ditt kreditkort skuld under kontroll

När du inser ditt kreditkort skuld är utom kontroll, blir det ditt ansvar att göra något åt ​​det genast. Ignorera svårighetsgraden av ditt kreditkort skuld kommer bara att göra det värre och svårare att ta itu med när du äntligen väljer att göra några ändringar:

1. Stoppa utgifter . När du inser din skuld är utom kontroll eller tappa kontrollen, är det första du behöver göra sluta använda ditt kreditkort. Eventuella ytterligare inköp kreditkort kommer bara att göra ditt kreditkort skuld växer. De större dina saldon är, desto svårare kommer de att vara att löna sig.

2. Skär upp ditt kreditkort . Om du inte disciplinerade nog att sluta använda ditt kreditkort, göra det svårare för dig själv. Skär upp dina kort och kasta bort bitarna. Du kan gå ett steg längre och stänga dina konton helt om det är vad som krävs för att sluta använda ditt kreditkort.

3. Ta inventering av dina skulder . Få en klar uppfattning om hur mycket du är skyldig och vem du är skyldig. Gör en lista över alla dina kreditkort, räntan, balans, och den nuvarande minsta betalning. Om konton är förfallna, skriv ner det belopp du måste betala för att komma ikapp. Medan listan kan vara skrämmande, kan du göra mycket bättre beslut om din skuld med all information framför dig.

4. Räkna ut hur mycket du kan betala mot din skuld varje månad . Gå igenom dina inkomster och utgifter för att räkna ut vad du kan klämma ur din budget för att börja betala tillbaka ditt kreditkort skuld. Du kan behöva göra stora ändringar i dina utgifter för att kunna ha råd dina levnadskostnader och betala din skuld.

5. sluta spendera extra pengar . Du har haft en bra tid omdragning upp kreditkort skuld, nu är det dags att få allvarliga om din ekonomi. Klipp ut fritids utgifter och fokusera på endast köpa de saker du behöver. Det kan vara en smärtsam offer i början, men du kan justera. Kom ihåg anledningen du gör dessa förändringar är att bättre din ekonomi och skapa en säkrare framtid för dig själv.

6. Välj ett kreditkort och betala mer än det lägsta . Medan slutmålet är att betala alla dina kreditkort, försöker att betala dem alla på en gång är inte det mest effektiva tillvägagångssättet. Istället fokuserar på att betala av ditt kreditkort en gång i taget. Du kan börja med en med den högsta räntan, högsta balans, lägsta balans, eller något annat kort som du vill bli. Det viktigaste är att du väljer ett kort och tillbringar större delen av din extra pengar att betala av den balansen. När du betala av varje kreditkort, välja en annan att fokusera på tills de är alla lönat sig.

Använda ett kreditkort återbetalning kalkylator för att hjälpa dig att räkna ut det bästa sättet att betala din skuld och få en uppfattning om när du äntligen göras betala av ditt kreditkort.

7. Försök att spara pengar på ränta . Om du fortfarande har ganska bra kredit, kan du kanske att spara pengar på intresse genom att be kreditkortsutgivaren för en lägre ränta eller genom att utnyttja en 0% balans överföring erbjudande.

Ska du svär av kreditkort för gott?

Efter slåss med kreditkort skuld, många människor väljer att aldrig använda kreditkort igen. Tänk på att kreditkort själva inte är dåligt, det är hur du använder kreditkort som kan få dig i trubbel. Att inte ha ett kreditkort kan göra vissa transaktioner, som att hyra en bil, en lite tuffare. Här är vad du kan göra för att undvika att komma tillbaka till kreditkort problem.

Tillbringa bara vad du har råd att betala av i en månad . Undvik att använda ditt kreditkort som en intäkt ersättning. Om du inte har råd att köpa något i kontanter, kan du inte råd att köpa den, inte ens med ett kreditkort.

Betala ditt saldo fullt ut varje månad . När du fokusera på att spendera bara vad du har råd att betala av i en månad, kan du råd att betala av ditt saldo varje månad. Detta är det enda sättet att hålla ditt kreditkort under kontroll och undvika kreditkort skuld.

Om du av någon anledning känner att du inte är disciplinerade nog att följa dessa regler, är det bättre att inte ha ett kreditkort. Ett bankkort eller kontantkort låter dig göra samma inköp som du kan göra med ett kreditkort utan att hamna i skuld.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.