Hur fungerar en Target pensionskassa egentligen?

Home » Retirement » Hur fungerar en Target pensionskassa egentligen?

Hur fungerar en Target pensionskassa egentligen?

Fråga för Mailbag: exakt hur ett mål pensionsfond faktiskt arbetar? Varje gång jag läser om det det är mindre meningsfullt.

Detta gjorde börjar som en fråga i postsäck, men svaret blev så lång tid att det verkade vettigt att ge Tim fråga sin egen artikel.

Låt oss börja tala om risk och belöning.

Det finns massor av olika investeringsalternativ där ute. De skiljer sig i en massa olika sätt. Vissa är verkligen låg risk, men erbjuder inte mycket avkastning, som ett sparkonto. Även i de bästa online sparkonto, du kommer att tjäna endast 1% till 2% per år, men det är i huvudsak noll chans att förlora pengar.

Under 10 år, kan en investering som denna se avkastning varje år 1,5%, 1,5%, 1,5%, 1,5%, 1,5%, 1,5%, 1,5%, 1,5%, 1,5% och 1,5%, vilket ger en genomsnitt (du gissade rätt) 1,5%. Medan genomsnittet är ganska låg, lägga märke till att det inte finns någon enskild år där pengar försvinner. Det finns ingen tid där det är ”dåligt” att behöva förlita sig på din investering, eftersom denna investering är lika tillförlitliga som möjligt.

När du börjar lägga risk, du vanligtvis börja lägga mer avkastning, som, säg, VBTLX (Vanguard Totalt Bond Market Index Fund), som erbjuder en bättre genomsnittlig årlig avkastning (cirka 4%), men har en chans att förlora pengar i en särskilt givet år.

Under 10 år, kan en investering som denna se avkastning varje år på 4,5%, 3,3%, 4,8%, 4,9%, 4,5%, 4,3%, 0,5%, 4,7%, 4,8% och 4,7%, vilket ger ett genomsnitt på 4%. De årliga avkastningen är ganska konsekvent, men observera att -0,5% år. Det året förlorade investeringar pengar, och det kommer definitivt år som det under lång tid.

De lägre än genomsnittet år – och särskilt de förlorande år – är problematiska. Låt oss säga att du har haft en körning av ovan genomsnittliga år och du har bestämt du bara tillräckligt med pengar i din investering att göra pension arbete. Därefter, så fort du går i pension, tillbringar att investeringarna nästa år att förlora pengar, kasta bort din matte helt och göra pension ser riktigt jobbigt. Även om det inte alltför illa i fallet med denna investering, den mer riskfyllda du får, desto mer sannolikt detta scenario att hända. Dessa år till år variationer ofta kallad volatilitet – en investering är volatil om den har en hel del av dessa variationer.

Låt oss lägga till lite mer risk och titta på Vanguard totala börsindex (VTSMX). Den har en genomsnittlig årlig avkastning sedan start på 9,72%, vilket verkar söt, eller hur? Låt oss titta närmare.

Låt oss titta på de senaste 10 åren av årlig avkastning för det i omvänd ordning: 21,05%, 12,53%, 0,29%, 12,43%, 33,35%, 16,25%, 0,96%, 17,09%, 28,70% och -37,04%. Tre av dessa tio år är värre än ett sparkonto. En av dem handlar om att förlora mer än 37% av din investering.

Denna investering är ännu mer volatil. Tänk på att du bara börjar din pension och du har dina pengar allt i denna investering och du träffar en av dessa 40% förlust år. Det kommer att förändra matten av din pension drastiskt. Du kommer att dra pengar att leva på när marknaden faller, vilket innebär att du kommer att ha utarmat en mycket högre andel av ditt pensionssparande än du borde på ett enda år och du kommer förmodligen att behöva göra det för de kommande två eller tre år medan du väntar för marknaden att återhämta. Detta lämnar dig med en permanent uttömd pensionssparande, som antingen innebär mycket mager levande sent i livet eller en återgång till arbetskraften.

Vill du se vad som ser ut som i siffror? Låt oss säga att du har $ 1 miljon investerat i detta och du går i pension, beslutar att dra tillbaka $ 50.000 per år för att leva på. Det är 5% per år, vilket är ganska riskfyllt, men du tror på att långtids genomsnittliga avkastningen. Jo, under det första året, förlorar investeringen 40% av sitt värde. Det sjunker till $ 600.000 … men du tog ut $ 50.000 att leva på, så det är egentligen bara $ 550.000. Framöver, om du tar $ 50.000 per år av det, du kommer att gå i konkurs i cirka 15 år (om inte förr, beroende på volatilitet).

Du kan fortsätta att lägga mer och mer risk och få en högre genomsnittlig årlig avkastning, men nyckelordet här är genomsnittliga . Du kan titta på saker som VSIAX (Vanguard Small-Cap Value Index Fund), som har en mycket hög genomsnittlig årlig avkastning men trimmade för att ta en absolut slå nästa gång aktiemarknaden minskar, vilket innebär att det kommer att förlora en stor procent av dess värde som dessa företag kämpar under en lågkonjunktur (vilket vissa investerare att sälja) och andra investerare flyr till säkrare placeringar. Du når så småningom investeringar som liktydigt med spel, som kryptovaluta, som är så flyktigt att du kan tredubbla din investering eller förlora hälften av det i en månad eller två.

Så, vad är budskapet här? Om du har en hel del år innan du går i pension, vill du dina pengar i något ganska aggressiv som har riktigt bra genomsnittlig årlig avkastning, men kanske har några enskilda år som verkligen grov.  Om du inte behöver pengarna snart, inte de enskilda dåliga år egentligen ingen roll för dig – i själva verket, de är lite av en välsignelse för dig eftersom det är billigare att köpa in en investering när marknaden är nere.

När du börjar komma nära pension och faktiskt i pension, de enskilda år börjar bli mycket viktigare. Om du inte har en mycket stor mängd i din pension konto, kan du inte råd med en av de stora ner år som är något sannolikt att så småningom hända med en offensiv satsning. Om det händer, du kommer att vara tillbaka i arbetslivet.

Lösningen är då att vara aggressiv med din pension investeringar när man är ung och sedan, när du närmar dig pension, flytta dina investeringar till mindre aggressiva och mindre flyktiga investeringar som du kan lita på mer.

Det bästa sättet att börja förstå vad ett mål-date indexfond gör är att titta på en del människor som är på väg mot pension.

Angie är 25 år gammal. Hon är inte för avsikt att gå i pension i 40 år. Eftersom hennes pension är så långt borta, kan hon ha råd en hel del risk i hennes pensionssparande. Hon har råd att investera i saker som har en ganska bra genomsnittlig årlig avkastning som är ihopkopplade med risk för enorma förluster. Hon kan sätta sina pengar i Index och / Vanguard Total aktiemarknaden eller Vanguard Small-Cap Value Index Fund. Hennes mål är att bygga så mycket värde som hon kan under de kommande 40 åren och jagar en hög genomsnittlig årlig avkastning är det bästa sättet att göra det.

Brad är 45 år gammal. Han är inte för avsikt att gå i pension i 20 år. Han förmodligen fortfarande kommer att vara ganska aggressiv, men tanken på att gå mindre volatil kan börja poppar upp i huvudet. Han vill fortfarande en mycket hög genomsnittlig årlig avkastning, men det kommer en punkt snart var han behöver göra några ändringar.

Connor är 60 år gammal. Han funderar på att gå i pension inom fem år. Han har nästan tillräckligt för att gå i pension i hans pensionssparande. Vid det här laget, han verkligen inte har råd att ha allt i en offensiv satsning som kan falla 40% av sitt värde. Så kan han lämna en del av den i lager, men resten kan flyttas till obligationer. Hans genomsnittliga årliga avkastningen kan vara lägre, men han inte längre att riskera att förlora 40% av hela hans pensionssparande.

Dana är 70 år gammal. Om hennes pensionssparande fortsätter att växa i en långsam och stabilt sätt, återvänder bara några procent per år, men inte förlora en massa värde under ett visst år, kommer hon att bli bra. Hon vill förmodligen vara mestadels i Vanguard Totalt Bond Market Index och kanske till och med har en del i en penningmarknadsfond (besläktad med ett sparkonto med mycket liten risk).

Som ni kan se från dessa berättelser, när man blir äldre och närmare pension, gör det mycket vettigt att gradvis flytta dina investeringar från mycket aggressiva investeringar till mer konservativa sådana. Frågan är dock hur vet man när man ska börja göra dessa övergångar? Dessutom kommer du ihåg att göra det, och att göra det rätt? De är inte enkla frågor för individer spara till pensionen. Det är inte helt klart när man gör detta eller hur man gör detta, och många individer kommer inte att sätta i forskning och tid att göra det. Folk vill bara lägga undan pengarna och sedan har pengar när det är dags att gå i pension.

Det är där mål pensionsfonder komma in. De gör detta automatiskt.

Låt oss titta tillbaka på 25-åriga Angie. Hon syftar till att gå i pension i cirka 40 år. Så teoretiskt, hon vill välja en ganska offensiv satsning för att sätta sina pensionssparande i. Men när hon är i hennes sena forties eller början av femtiotalet, kanske hon vill börja långsamt göra saker mer konservativ, och det blir ännu mer sant som hon når pensionsåldern och sedan går i pension. Hon vill inte en otäck chock när hon är gammal.

Det är vad ett mål pensionsfond gör automatiskt. Om Angie är 25, hon kommer att gå i pension någon gång runt 2060, så hon kan köpa in ett mål pension 2060 fond med sina pensionssparande. Just nu kommer det målet pensionsfond vara riktigt aggressiv, men som decennier passerar och 2040-talet kommer, det kommer att sakta bli mindre aggressiva, och i 2050-talet, blir det ännu mindre. Det skär ut volatiliteten i utbyte mot en lägre genomsnittlig årlig avkastning som det blir närmare sitt mål hittills.

Hur gör den det? Ett mål pensionsfond bara består av ett gäng olika fonder, och eftersom tiden går, människor hanterar målet pensionsfond sakta pengar ur en del av medlen inne i den och flytta den till andra fonder.

Så, till exempel, ett mål pension 2060 fond kan idag bestå av 50% VSIAX och 50% VTSMX – med andra ord, det är verkligen aggressiv, helt investerat i aktier, och en del av dessa bestånd är små företag som antingen kommer att växa som gangbusters (stor avkastning) eller flamma ut (stora förluster). Det är okej för nu – volatilitet är helt bra när du är så långt från pension. Vad du vill ha är en stor genomsnittlig årlig avkastning under de kommande 25 åren eller så.

Men någon gång på vägen, förmodligen i mitten av 2040-talet, att fonden kommer att börja bli mindre aggressiva. Pengarna i fonden kommer att flyttas av fondförvaltare i saker som obligationsfonder eller fastigheter, saker som inte har fullt så hög för en genomsnittlig årlig avkastning, men kommer inte att se års stora förluster, heller.

Vid tiden 2060 rullar runt, kommer alla pengar i denna fond vara ganska säkert saker, vilket innebär att du kan lita på denna fond för att vara stabil i pension.

Det är vad en pensionsfond gör: Det består av ett gäng olika investeringar som gradvis flyttas från mycket aggressiva saker att mindre aggressiva saker som måldatum närmar sig. När ”target” år är många, många år i framtiden, kommer fonden att bli riktigt aggressiva och verkligen flyktiga, siktar på stora avkastning under de kommande två decennierna på bekostnad av några riktigt tuffa enskilda år. Som ”mål” år blir närmare och närmare, blir fonden mindre och mindre aggressiva och mindre flyktiga, bli något du kan lita på.

Det är därför, för människor som egentligen inte är inblandade i hanteringen av nyanserna i sina egna pensionssparande, är ett mål pensionsfond med ett mål år ganska nära sin pensionering år ett riktigt solid val. Det hanterar just att gradvis övergång för dig utan att du behöver lyfta ett finger.

Lycka till!

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.