Hur gör jag köpa aktier i en fond?

Home » Investing » Hur gör jag köpa aktier i en fond?

 Hur gör jag köpa aktier i en fond?

Om du har turen att ha en nettoförmögenhet tillräckligt hög för att ge dig tillgång till en individuellt hanterat konto som drivs av ett kapitalförvaltningsbolag, oddsen är bra att ni kommer att göra det mesta av din investering genom en sammanslagen struktur såsom en ömsesidig fond.

För nu, i den här artikeln vill jag fokusera på själva hur . Speciellt hur du skulle gå om att köpa aktier i en fond när du hade fattat beslutet att du ville äga en särskild fond. Genom att göra så, hoppas jag att ge dig en bredare förståelse för mekaniken inblandade.

Du kan köpa andelar i en fond via din mäklare

Om du har ett mäkleri konto, Roth IRA, traditionell IRA eller annan konto på en börsmäklare som Charles Schwab eller Merrill Lynch, kan du köpa de flesta fonder precis som du skulle en del av beståndet. Du går helt enkelt till mäklaren hemsida, gå in i närmaste kontor eller ring din mäklare på telefon och berätta kortnamnet av fond du vill köpa och den totala mängden pengar du vill investera.

(Kortnamnet är en kort kod som tilldelats av börsen för att representera en investering. Om du köper aktier i Coca-Cola, till exempel, är kortnamnet KO. Fonder, som aktier, har sina egna tilldelade tickersymboler. )

De flesta mäklare kommer att debitera dig en provision eller andra avgifter för att köpa aktier i en fond.

 Ofta om fond är uppbyggd som en börshandlad fond eller ETF, kommer de att tillämpa samma kommission som de brukar göra för bestånd. I andra fall kommer de att bedöma en fast avgift, vanligtvis $ 49,95 eller något jämförbart, som du kan ha dras av från den huvudsakliga investeringen du tänker göra eller låta läggs så att hela huvud investeringen blir investeras. I fall av belastnings fonder, kan provision köra så hög som 5,75% per år med ytterligare kostnader. I de fall av last fonder, är det möjligt lasten kompenseras av en lägre fonddriftskostnadsprocent så investeraren är bättre över längre tidsperioder, som spelar roll om du tar buy-and-hold strategi, men jag personligen underhålla det finns nästan aldrig en anledning att betala en fond försäljning belastning i dagens värld när du kan hitta en överlägsen eller jämförbar produkt utan extra kostnad.

Det är viktigt att notera att i vissa fall kan din mäklare har en familj av egna medel, eller ett nätverk av medel som det är på något sätt anslutna, som får dem att ha ett incitament för att få dig att investera i dem. För att sockra affären, kommer många mäklare erbjuder dessa medel utan provision. I vissa fall har den nyaste ilska varit att erbjuda även vad som verkar vara en rock-bottom driftskostnadsprocent men kräver den underliggande fond för att hålla en viss nivå av kontanter – säg, 5% eller så – att förvaltaren effektivt får använda som en källa till float, ränteintäkter är en primär källa till ersättning.

 Även om detta är i stort sett obemärkt av investerare för närvarande på grund av den låga ränteläget, skulle vi någonsin återvända till en ränta miljö som var mer i linje med historiska normer, kan det vara en oväntad för förvaltningsbolag medan investerarna var övertygade de fortfarande betalar låga avgifter och kostnader; ett fall av en ganska lysande redovisning trick som drar nytta av det faktum flesta människor är kopplade till fokusera på explicit kostnad snarare än alternativkostnad.

Du kan köpa andelar i en fond direkt från en Fondbolag

Om du vet att du vill ha dina pengar investeras i en särskild fond eller fonder som utgör en del av en större fond familj, kan du ofta öppna ett konto direkt med fond själv. Du fyller i pappersarbete på nätet, skicka den in med en check (eller dessa dagar, initiera en online överföring), och tala om för företaget om du vill öppna ett vanligt konto, eller ett särskilt konto som en pension Roth IRA eller traditionell IRA .

Du kan även ställa in den så att den fond gör automatiskt investeringar för dig genom att regelbundet ta ut pengar från ditt lönekonto eller sparkonto varje månad! Denna teknik, som kallas dollar kostar i genomsnitt, kan vara ett bra sätt att jämna ut det genomsnittliga priset du betalar för dina fondandelar och som tänkandet går även om det finns vissa akademiska fråga det, hjälpa till att sänka risken för att du lägger alla dina pengar på marknaden vid en topp, såsom dagen före dot-com kraschen eller Wall Street härdsmälta som startade den stora recessionen 2008.

Den största fördelen med att köpa fondandelar direkt från fondbolaget självt är att man ofta inte få ut en standard courtage, vilket innebär mer pengar går in i dina investeringar och fungerar för dig. Nackdelen med att köpa fondandelar direkt från fondbolaget självt är att det kan vara svårare att överföra dina innehav senare eller diversifiera in ytterligare värdepapper, inklusive att köpa andelar i andra fonder som erbjuds av andra finansiella institutioner.

Du kan köpa andelar i en fond genom en 401 (k) eller Andra pensionsplan at Work

Om du arbetar på ett företag med mer än ett par dussin anställda, oddsen är bra att du har en 401 (k) plan eller något liknande. I nästan alla fall kommer företaget att låta dig investera i aktier i fonder genom planen. Nackdelen är att du sannolikt tittar på en begränsad meny av potentiella fondinvesteringar, varav en del kan vara sub par. Icke desto mindre kan närvaron av en arbetsgivare match fortfarande göra det attraktivt under de rätta omständigheterna, även om du inte kan komma åt en billig indexfond som följer en stor börsindex som Dow Jones Industrial Average eller S & P 500.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.