Hur kreditkort Misskötsel Works

Home » Credit and Debt » Hur kreditkort Misskötsel Works

Hur kreditkort Misskötsel Works

För att hålla ditt kreditkort öppna och i god status, kräver din kortavtalet kredit dig att göra din månatliga kreditkortsbetalningar i tid. Du måste betala åtminstone den lägsta av cutoff tid på förfallodagen, annars din betalning kommer att övervägas för sent. Saknar ditt kreditkort gör att du riskerar att bli brottsligt. Kreditkort brottslighet kan påverka din kredit värdering och påverka din förmåga att få några nya kreditbaserade applikationer godkända.

Vad är kreditkort brottslighet?

Kreditkort misskötsel ett kreditkort status som anger din betalning är förfallna med 30 dagar eller mer. Vid denna tidpunkt, din sena betalningar status rapporteras till kreditbyråer och ingår i din kreditupplysning. En försenad betalning läggs till ditt konto och kreditkortsutgivaren kan börja ringa, skicka e-post, eller skicka brev för att komma ikapp på kontot igen

När betalningen är 60 dagar brottsligt är ditt kreditkortsutgivaren tillåts att höja räntan till straffhastigheten. Straffet takten kommer att förbli i kraft i sex månader. När du har gjort sex på varandra följande betalningar i tid, kommer hastigheten att gå tillbaka till det normala för din nuvarande balansen. Din kreditkortsutgivaren tillåts hålla hastigheten effektiv för nya inköp på ditt kreditkort.

Credit Card Misskötsel priser

Nationella kreditkort brottslighet hastigheter kan indikera hur hushållen hanterar sina skulder. Stigande brottslighet priser kan innebära att människor inte har tillräckligt med pengar för att betala sina skulder och kan signalera större ekonomiska problem. Under det första kvartalet 2018, kreditkort brottslighet priser på andra än de 100 affärsbanker ökade till 5,9 procent, rapporterar Business Insider . Den småbrottslighet har inte varit så hög sedan före finanskrisen.

Som jämförelse, de 100 största bankerna har ett kreditkort småbrottslighet av 2,48 procent, med hjälp av dessa banker förmåga att locka konsumenter med högre kredit poäng med lukrativa erbjudanden kreditkort.

Allvarliga kreditkort brottslighet hastigheter ökade till 1,78 procent under första kvartalet 2018 jämfört med 1,69 procent under första kvartalet 2017, enligt uppgifter från Transunion. Konton som är 90 eller fler dagar efter förfallodagen betraktas som allvarligt brottsligt. Många kreditkort emittenter avbryta också din förmåga att göra betalningar när kontot är allvarligt brottsligt.

Vad händer efter kreditkort brottslighet?

Kreditkort brottslighet är inte slutet av vägen. Konsumenterna har en chans att komma ikapp på kreditkortsbetalningar och föra sitt konto tillbaka till god status. Det kommer att kosta mer att fastna igen – du måste betala hela förfallna balans, plus ränta och förseningsavgifter som har samlats. Om du inte har råd att betala den förfallna balans, kontakta kreditkortsutgivaren för att ta reda på dina alternativ för att komma ikapp igen. Konsumentkrediter rådgivning kan vara ett annat alternativ för att fastna på dina betalningar, särskilt om du är brottsligt på flera kreditkort.

Annars, om ditt kreditkortsskuld förblir brottsligt, det kommer så småningom att stängas och debiteras-off. Det händer när din kreditkortsbetalning är 180 dagar efter förfallodagen. Så snart en kreditkortsskuld debiteras-off, behöver du inte längre har möjlighet att komma ikapp igen och få ditt konto aktuella igen. Hela balansen beror på och kan skickas till en inkassobyrå om du inte betala bort det med den ursprungliga kreditgivaren.

Kan ett kreditkort brottslighet tas bort från din kredit rapport?

När negativ information har lagts till din kredit rapport, är det i allmänhet endast bort om det är felaktig, ofullständig, kan inte verifieras eller förbi kreditupplysnings tidsfristen. Om din kredit rapport innehåller en felaktigt rapporterade kreditkort brottslighet, kan du skicka en kreditupplysning tvist för att få det undersökt och tas bort. Skicka en kopia av några bevis du har som kan stödja din tvist.

Annars, ta bort en rapporteras korrekt kreditkortsbrottsligheten är tuffare. Kreditkort emittenter är juridiskt tillåtet att rapportera negativ information så länge den är korrekt. Kreditkortsutgivaren kan vara villiga att ta bort brottslighet om du ikapp på dina betalningar igen.

Även om du inte kan ta bort ett kreditkort brottslighet, ikapp på dina betalningar är det viktigt att förhindra att ditt konto från att debiteras-off och din kredit skadas ännu mer. Ju tidigare du fastna igen, desto snabbare kan du börja bygga din kredit poäng med tid betalningar. När du fångar upp kommer ditt konto status visar att dina betalningar är för närvarande på gång. Efter sju år kommer de negativa information för kontot faller av din kredit rapport.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.