Hur man balanserar din ekonomi

Home » Finance » Hur man balanserar din ekonomi

 Hur man balanserar din ekonomi

Balansera din ekonomi varje månad är viktigt att hantera dina pengar. Det hjälper dig att se till att dina skivor och bankens register överens med varandra. Den tillåter dig att rätta till eventuella misstag du eller din bank har gjort under månaden. Du kan göra det själv med din skriftliga checkhäfte register. Detta register bör registrera varje transaktion som du har slutfört under månaden. Om du använder pengar programvara, kan du göra det på din datorprogram.

Här är en steg-för-steg guide om hur man balanserar din ekonomi.

Börja med kontoutdraget Kontroll

Först bör du titta på ditt lönekonto uttalande. Din bank kommer sannolikt lista insättningar i början. Därefter kommer de lista kontroller. Till slut kommer att lista debettransaktioner och automatiska drag. Du bör notera din ingående balansen och din slut balans. Du bör också notera eventuell ränta och eventuella månatliga serviceavgifter och lägga till dem i din register. (Om du balanserar använder ett datorprogram programmet guidar dig genom det här steget.)

Bocka av objekt i registret Noterade på ditt kontoutdrag

För det andra måste du gå igenom din register och kontrollera varje punkt av det är noterat på ditt kontoutdrag. Detta innebär att produkterna har rensat. I ditt register bok, hittar du en kolumn med ac i den. Det är där du kommer att sätta din bock. Dessutom kanske du vill kontrollera på ditt kontoutdrag ut som du bocka av den i liggaren varje objekt.

Detta gör det enklare när du funderar på att lösa ett problem. (Om du använder ett datorprogram klicka i kolumnen som säger raderas.)

Hitta poster på kontoutdraget som du glömt att Spela

För det tredje, kommer du vill kontrollera att hitta några objekt som är på kontoutdraget, men som inte nämns i register.

Om du känner igen transaktionen, men du kan inte hitta det i registret bör du förmodligen lägga till den. Om du inte känner igen transaktionen ska du anmäla obehöriga transaktionen till banken. En kundtjänstrepresentant kan hjälpa dig att lösa eventuella avvikelser med din bank så fort du hittar dem. Om en insättning dyker upp som du inte känner igen , bör du tala med någon på banken. Det kan vara frestande att behålla pengarna, men banken kommer att inse sitt misstag och ta bort pengar från ditt konto. Du kommer att vara ansvarig för att återbetala ett belopp som du redan har spenderat. (Detta steg är samma om du använder en dator.)

Lista debiteringar som inte avstämda

För det fjärde måste du lista alla de sonade debiteringar (checkar, betalkort transaktioner och automatiska utkast) i en kolumn. Dessa kommer att vara objekt utan en bock bredvid dem. Tillsätt kolumnen tillsammans och skriver ner summan av dina utestående debiteringar. Din bank kan ha ett kalkylblad på baksidan av den första sidan beskriver denna process. (Om du använder ett datorprogram det kommer att slutföra steg fyra, fem och sex för dig.)

Lista Credits som inte var avstämda

För det femte i en annan kolumn du kommer att lista alla sonade krediter (inlåning) till ditt konto.

Du kommer att behöva lägga till denna kolumn tillsammans liksom.

Lägg till ditt uttalande balans till listan över krediter och subtrahera Debiteringar

Sjätte, måste du ta din utgående balans från ert uttalande, och lägg summan av dina utestående krediter till den. Då du kommer att behöva dra summan av dina utestående debiteringar från det numret. Det nummer som du sluta med ska matcha det belopp du har listat i din check register som ditt aktuella saldo.

Hitta Avvikelser på ditt konto

Sjunde, om siffrorna inte stämmer, måste du ta reda på varför. Om den är avstängd med en stor mängd kan du se om du införlivat några siffror. Om den är avstängd med en tio eller hundra, kanske du har glömt att bära eller låna i tillägg. Du kan dubbelkolla din matte med en miniräknare. Du kanske också vill kolla om du missat bocka av en transaktion.

(Om du använder ett datorprogram som du kan fokusera mindre på matematik och mer på ett misstag spelar in en transaktion.)

Rätta eventuella fel

Åttonde, rätta till eventuella misstag som du hittar. Om du inte kan hitta felet, då du kommer att behöva ändra ditt saldo för att göra det motsvarar vad banken har. De flesta banker är villiga att sitta ner med dig och hjälper dig att göra detta för första gången. Konto representanter finns tillgängliga för detta skäl. Vissa kan ta ut en avgift, men de flesta kommer att göra det gratis första gången. För att få bästa service du kommer att behöva gå till banken när det är oftast långsamt, så undvik sena eftermiddagar, först på morgonen. Gå inte på en måndag eller fredag ​​för att få denna typ av hjälp.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.