Hur mycket ska du budget för reparationer i hemmet?

Home » Budgeting » Hur mycket ska du budget för reparationer i hemmet?

 Hur mycket ska du budget för reparationer i hemmet?

Hur mycket pengar bör du avsätta för ditt hem reparationer? Du behöver mer än bara inteckning betalning.

Table of Contents

Det största felet

En av de största misstag som nya husägare gör är att de förutsätter att kostnaden för sina lån representerar deras hela hushållet hem relaterade budget.

När allt kommer omkring, när de var hyresgäster, de inte har några hem relaterade kostnader än kostnaden för hyran. De gör en direkt en-till-en jämförelse mellan hyra och inteckning och antar att historien slutar där.

Tyvärr gör det inte.

De oändliga Reparationer

När du äger ett hem, du är ansvarig för alla reparationer och underhåll på huset.

Om du inte har någon erfarenhet av detta, kan detta låta som en underordnad sida notera. Men som många husägare kan intyga slutar upp detta tar en stor del av ditt sparande.

Det är därför människor skämt att ett hem är bara en stor grop som du häller alla dina pengar i.

Vilka typer av reparationer och underhåll talar vi om?

 • Byte av taket var 20 till 25 år
 • Trimning träden och trädgrenar
 • Ersätter rännorna
 • Rengöring av rännor
 • Installera ett bevattningssystem i gräsmattan
 • Gödsling gräsmattan
 • plantering sod
 • installera staket
 • Riva ut stängsel
 • Byte av vinyl fönster var 35 år
 • Ersätta sidospår
 • Målning eller ombyggnad däck
 • Byte alla apparater
 • Byte av mattan var 8 till 10 år

Du får idén. Listan skulle kunna fortsätta och under en mycket lång tid.

Med tanke på att du inte vet vad reparerar ditt hem kommer att behöva, och du vet inte när ditt hem behöver dessa reparationer, hur kan du budget för detta belopp?

Hem reparation budget

Jag rekommenderar att avsätta en procent av inköpspriset för ditt hem för att täcka hem kostnader. Till exempel, om ditt hem kostar $ 200.000, avsätta $ 2000 per år, eller $ 166 per månad, i en “framtida hem reparationer” sparkonto.

Du kommer inte att spendera $ 2000 per år. Några år du kommer att bli mycket lycklig och spendera bredvid noll. Andra år har dock måste du byta ut taket, som kommer att kosta $ 8000.

På lång sikt, spendera 1% av inköpspriset för ditt hem är en rimlig uppskattning.

Vissa problem

Naturligtvis finns det vissa brister med detta antagande. När allt kommer omkring är inköpspriset för ditt hem på en mängd olika faktorer. Grannskapet, närliggande skolor, och eventuella närliggande parker har alla en effekt på priset på ditt hus.

Till exempel kan din skoldistrikt förbättras dramatiskt och orsaka hem värden i ditt område att stiga. Detta kommer att ha någon betydelse för mängden reparationer eller underhåll som ditt hem behöver.

Likaså den del av landet där ditt hus ligger har en stor inverkan på priset. Två identiska hem samma kvalitet, en i södra Kalifornien och den andra i Kansas City, kommer att ha mycket olika inköpspriser. Detta är oberoende av det faktum att de har oftast samma underhålls- och reparationsbehov – och eventuella skillnader i deras reparationsbehov kommer att baseras kring väder och klimat, snarare än pris.

Med andra ord, antagande är “en procent av inköpspriset” en inneboende felaktig strategi.

Tyvärr är det en av de bästa som vi har.

Som husägare, du troligtvis inte vet hur mycket tidigare husägare spenderas på reparationer och underhåll. Om du hade fakta och data, kan du göra ett mer välgrundat approximation.

I frånvaro av att data kommer emellertid tumregeln en procent måste räcka.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.