Hur mycket ska jag har i min Emergency Cash Fund?

Home » Finance » Hur mycket ska jag har i min Emergency Cash Fund?

Inte svettas de små saker! Håll tillgängliga medel för pengarna nödsituationer.

 Hur mycket ska jag har i min Emergency Cash Fund?

Att leva i ett samhälle som uppmuntrar utgifterna, kan det vara svårt att komma ihåg kraften av att ha besparingar. Cash, däremot, skapar möjligheter att utgifterna aldrig kan. En akut kontanter Fonden är helt enkelt ett sparkonto, och som har en i lämplig mängd kommer att förändra ditt liv till det bättre. Varför?

När något oväntat kommer upp, skyddar din nödfond dina andra långsiktiga investeringar.

Du använder din krisfonder så att du inte behöver dra sig tillbaka från en pension konto (som en 401 (k) eller IRA) och betala tidigt tillbakadragande straffskatter eller så att du inte måste sälja långsiktiga investeringar (som lager indexfonder eller obligations fonder) vid en dålig tid.

Dessutom sätter pengar du är i stånd att köpa när alla andra vill sälja, så att du kan tjäna pengar i goda och dåliga tider. Av just denna anledning, jag uppmuntra människor att ha en “Opportunity Fund” samt en katastroffond. Möjligheten Fonden kontanter avsatt som du kan använda för att investera under dåliga tider i fastigheter eller aktiemarknaden.

Först måste du bygga upp din nödfond.

Hur mycket ska du ha i en nödsituation Cash Fund?

Bra:  Åtminstone bör du ha tre månaders uppehälle i katastroffond. Detta innebär att om du behöver $ 3000 per månad för att täcka dina grundläggande behov som din inteckning eller hyra, verktyg, gas, och mat, då behöver du $ 9000 i din katastroffond.

Bättre:  Om du har människor som är beroende av dig ekonomiskt, som barn eller en make, bör din nödfond vara sex månader till ett värde av levnadskostnader, på ett minimum. Dessutom, om du arbetar i en karriär som har hög omsättning eller en hög skadefrekvens, men du vill ha dubbla mängden krisfond som någon som arbetar i ett tenured karriär där uppsägningar förekommer sällan.

Bäst:  När du blir bättre på att spara, arbeta mot ackumulera 12 månaders levnadskostnader på ett sparkonto. Om du är en hög löntagare går för $ 100.000 utmaningen: Få $ 100.000 besparingar parkerade i en säker investering. Alltför många höga löntagare känner ett behov av att investera allt-som lämnar dem inga likvida medel kvar för nödsituationer eller möjligheter.

Där bör du investera din Emergency Cash Fund?

Var ska du investera dina kassa? I en säker, lättillgänglig konto. Inte i lager. Inte i något som har abstinens straff eller stora skattekonsekvenser för inlösning det. Göra säkra placeringar, täcker vi sex regler att använda på att investera på ett säkert sätt. Nyckeln är din nödfond bör vara i något låg risk.

Komma motiverade att spara

Om du behöver lite motivation att spara lite mer, skriva ut 10 skäl listan nedan och tejpa fast den till din kylskåpsdörren, satte en kopia på ditt skrivbord på jobbet, eller hålla den i bilen.

Läs det ofta, tills du kan känna kraften i kassa tills sparande känns bättre och mer kraftfull än utgifterna.

Top 10 skäl att ha en Emergency Cash Fund

  1. Skyddar din familj i händelse av ett jobb förlust
  2. Ger reserver för hälsa eller andra familjemedlemmar nödsituationer
  3. Ger dig möjlighet att bedriva attraktiva investeringsmöjligheter som de kommer tillsammans
  4. Hjälper dig förhandla fram lägre priser på större inköp
  5. Håller dig från att förlora pengar eftersom du inte behöver sälja andra investeringar under ner marknader
  6. Gör att du kan undvika skattetillägg från att dra pengar ur pension konton för tidigt
  7. Minskar stress, vilket ökar hälsa och välbefinnande
  8. Eliminerar många äktenskapliga argument
  9. Skapar en kudde att använda för större hushålls reparationer
  10. Gör att du kan fullfölja köpet köpa på någon annans bekostnad (någon som desperat behöver kontanter)

Har du fortfarande behöver en Emergency Cash Fund När du är pensionär?

När pensionär, om du är över 59 år 1/2 kan du dra sig tillbaka från IRAS, 401 (k) s, 403 (b) s och andra typer av pension konton; återkallelse är föremål för inkomstskatter, men inte straffskatter.

Många människor tror att eftersom de kan ta ut efter behag, de inte längre behöver en katastroffond. Det är inte sant.

Förhoppningsvis har du utarbetat en grundlig pension budget, men alltid du kommer att saknas en del kostnadsposter-och nödsituationer kommer fortfarande att ske. Den vanligaste oförutsedda utgifter ser jag förekommer i pension är när någons vuxna barn har en nödsituation.

Även i pension, men du vill fonder som du inte inkluderade som en del av din officiella pensionsplan, och du vill ha dem avsätta kontant, för säkerhets skull.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.