Hur Senaste college grads kan investera

Home » Investing » Hur Senaste college grads kan investera

Studielån skuld behöver inte vara ett hinder att bygga en portfölj

Hur Senaste college grads kan investera

Du kanske tror att frasen ”studielån fattigdom” är titeln från någon skiss på YouTube College Humor kanal. Men det finns inte mycket roligt om ekonomiska albatross som vetter studenter idag-en rekordhög som just har drabbat en ännu högre nivå som du läst denna mening.

En Generation i Skuld

En student skuld klockan på FinAid.com hemsida som uppdaterar sig själv med några sekunder avslutas just nu in på $ 1460 miljarder.

För college grads hoppas att investera, konsekvenserna är upprörande. En undersökning av 5.000 nuvarande studenter släpptes 2016 av Allianz Global Assistance når denna slutsats: ”Student lån fattigdom” är alltför verkliga, och kan inte sluta snart. Efter undervisning, rapporterade om en av fyra studenter som inte har extra pengar att spendera. Nästan hälften (44,6 procent) betalar för sin utbildning helt-och cirka 12 procent vet inte ens hur mycket de är skyldiga.

Du behöver inte ens bry knaprande dessa siffror: Bara tugga på dem för kanske en minut. Nu, se om du kan räkna ut var studenter kan hitta några pengar att investera i aktier utan att beröva den redan knappa budget för mac och ost.

Allianz undersökning visar att av de studenter som har studielån och vet balansen, 40 procent är skyldig minst $ 30.000. Det är i linje med siffror som sammanställts av Institutet för College Access och framgång.

För klassen av 2014, skulden siffran per elev slog $ 28.950 per låntagare, med sju av tio studenter på grund av pengar. Under det senaste årtiondet har studielån skuld vuxit dubbelt inflationen; tuitions har ökat i ungefär samma takt går tillbaka 40 år. Genom många uppskattningar har per student skuld siffra överträffade $ 30,000 märket.

Så att hitta något, vad som helst, för studenter och nyutexaminerade att investera i måste vara en hopplös sak, eller hur? Tja, inte precis. Visst, är vägen mäktiga svårt att hacka. Gå vidare till medicinsk eller Law School, och din skuld siffra kan lätt topp $ 100,000.

Men det är fortfarande möjligt att börja skicka en portfölj, experter hävdar. Det är fråga om att göra det till en prioritet, även om startkontantbelopp är minimal.

Starta Small

Ett populärt sätt att göra detta är genom smartphone investerings apps som ekollon. (Dess grundare, tusenåriga Jeff Cruttenden, slog på idén samtidigt på college själv.) Ekollon ta vad du spenderar från länkade kredit- och betalkort inköp och rundar upp till närmaste dollar. Förändringen blir investerat i sex olika fonder baserade på risktolerans. Det är särskilt inriktad på unga investerare försiktiga med mäklarhus.

Ett annat sätt är via online-investeringar webbplatser som förbättring. Grundare Jon Stein hemsida följer en enkel väg där du anger din ålder och en av fem allmänna investerings mål (det vill säga ”bygga välstånd” och ”skyddsnät”). Den investerar sedan pengarna i en kombination av aktier och obligationer: en fullt diversifierad portfölj av 12 globala tillgångsslag.

”Bättring är en bra plattform för unga investerare att komma igång”, säger David Weliver, grundare redaktör för MoneyUnder30, en privatekonomi och investeringar hemsida för Millennials. ”Det har ingen minsta investering och det är lätt att göra små, månatliga investeringar via direkt insättning.”

Få arbetsgivaren Matching

Det är strategin för scouting nya jobb försiktigt om förmåner. Eller om du behöver en uppmärksamhet grabber, hur är det? GRATIS PENGAR! Den finns på många arbetsplatser, även om en fri lunch är det inte.

”Millennials med jobb som erbjuder en 401 (k) arbetsgivare match bör delta i den utsträckning som krävs för att få full match; Detta är i huvudsak gratis pengar till pensionen ”, säger tillägger Anthony Criscuolo, en certifierad finansiell planerare och portföljförvaltare med Palisades Hudson Financial Group är Ft. Lauderdale, Florida kontor.

Att sätta upp en 401 (k) eller individuell pension konto (IRA) markerar en absolut investerings viktigt för unga arbetstagare. Ja, det är viktigt att betala av låneskulden. Men att sätta undan pengar varje år till pensionen, särskilt om du börjar vid 21 års ålder eller yngre, ställer du upp för ganska boet ägg i pension. I själva verket kan du vända $ 45 per månad till $ 1 miljon enkelt om du känner till lagar sammansatt ränta.

Låt oss säga att någon ålder 20 börjar plunking ner $ 45 per månad med 50 procent företag match. Om hon höjer bidraget med samma belopp som alla löneförhöjningar hon får, kommer hon att ha mer än $ 1 miljon pensions-antar 3,5 procents årlig löneökningar och en 8,5 procents avkastning på 401 (k) investeringar.

”Enligt en 2014 rapport från amerikanska fördelar rådet, nästan 80 procent av heltidsarbetande har tillgång till arbetsgivare sponsrade pensionsplaner”, säger James Capolongo, chef för inlåningsprodukter och prissättning på TD Bank och baserat i Mount Laurel, New Jersey.

Spänn bältet och investera vad du sparar

Det finns också frågan om frigöra pengar och ja, vi ska bespara er tal om den dagliga Bigbucks latte. Stora beslut, liksom små, kan frigöra pengar, även om vissa är svåra att förbise. Om du väljer att ta ett jobb i San Francisco, till exempel, kommer du förmodligen få mer betalt, men du kommer också att betala mer i hyra. Mycket mer.

Statistik som sammanställts av RadPad mobil lägenheten sök och hyra betalningsleverantör, visar att staden Golden Gate kräver gyllene kassakistor bara att hitta en plats att hänga din hatt.

Nybörjar arbetare kommer att spendera 79 procent av sina inkomster på hyran i San Francisco och New York, du kommer att spendera 77 procent av din ingångsnivå inkomst på inget märkvärdigt: en enrumslägenheten går för median pris på $ 3000 per månad .

Att ta ett jobb i Austin, Texas, däremot, betyder bara 36 procent av lönen går till hyra. Och inga nya grad i deras rätt sinne kommer att anklaga Austin-en av världens stora musikstäder och hem för South by Southwest musikfestival-för att vara en tråkig plats att leva.

En del av detta innebär också att kreativt tänkande om kostnader du redan har när det gäller avkastning. Om du hyr en revisor för att göra din skatt, till exempel, kan någon med mer resurser och ett större kompetens kunna haffa dig en större återbetalning, vilket mer än kunde betala för en ökad timtaxa. Och om du är i stånd att refinansiera studielån till en lägre ränta, kommer du att lägga mycket mer pengar tillbaka i fickan under lång tid.

Få Utbildad

Slutligen finns det alltid begreppet faktiskt utbilda dig själv.

kan hittas stora investeringsrådgivning över hela Internet, och det finns, om man så vill, en uppsjö av ansedda källor. Kanske du inte har råd att anställa finansiell rådgivare dina föräldrar använder, men du kan säkert läsa hans blogg … eller ens ordna en engångs möte för att gå igenom din situation och räkna ut några mål.

”Medan betala för finansiell rådgivning kan tyckas utom räckhåll bör även unga yrkesverksamma starkt överväga åtminstone en engångs samråd med en professionell finansiell rådgivare,” Criscuolo säger. ”Precis som du anförtror din hälsa med en läkare eller bilen till en mekaniker, kan en check-up med en finansiell pro betala sig att etablera en sund långsiktig ekonomisk plan.”

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.