Hur Split kostnader Som ett par

Home » Budgeting » Hur Split kostnader Som ett par

Lär dig att budget och spendera samtidigt som separata konton

Hur Split kostnader Som ett par

Hur kan ett par rättvist dela kostnader om de var tjänar olika mycket? Vissa par pool alla sina pengar ihop till en fond som är gemensamt ”vår”. Men vad händer om du inte vill göra det? Vissa par föredrar att behålla sina pengar separat, även efter att de är gifta. De varje chip för att betala för vissa gemensamma kostnader, som inteckning eller hyra.

Men dela upp kostnaderna med rå dollar – är inte en hållbar lösning om två personer har vitt skilda löner – som att dela en $ 100 objekt i $ 50 steg vardera.

Om en partner gör $ 200.000 per år, medan den andra är att göra $ 20.000 per år, kan det vara svårt att be varje partner att dela kostnaden för lånet. Vad kan du göra?

Hur man ha separat redovisning, men ändå vara Fair

Om du arbetar för att upprätthålla separata konton prova denna taktik: Split dina utgifter baserad på en viss procentsats av din inkomst. Till exempel kan du hålla med om att var och en av er kommer att chip i 35 procent av din inkomst till boendekostnader.

Ju högre tjänar partner kommer att betala mer dollar (i rå pengar) medan den nedre tjänar partner kommer att betala mindre rå dollar. Men båda parter kommer att betala samma procentsats av sin inkomst. Du kan göra detta med varje budgetering kategori – livsmedel, verktyg, veterinärvård och mer.

Vilka andra alternativ har vi?

Kom ihåg att detta råd gäller par som vill ha separata konton och både chip in för gemensamma kostnader.

Det är inte den enda strategi som par använder för att upprätthålla “separata” pooler av pengar.

Här är några andra sätt att par kan upprätthålla separat pengar:

  • Ersättning:  Varje partner får en “ersättning”. Detta kan antingen vara samma summa pengar (i rå dollar), eller det kan stå i proportion till deras inkomster. Detta gör att varje partner att tillbringa sin ersättning på vad de vill, medan huvuddelen av sina pengar upprätthålla en gemensam pool. Detta är en särskilt bra strategi om en make är en shopaholic medan den andra tenderar att vara mer sparsam.
  • Urval:  Varje partner betalar för vissa räkningar. En partner betalar inteckning, medan den andra partnern betalar för livsmedel och bilförsäkring. Om en partner tjänar mer än den andra, kan han eller hon välja att betala för de dyrare räkningar.
  • Performance Bonus:  En partner fokuserar på att så mycket pengar i förhållande som möjligt, medan den andra, lägre tjänar partner fokuserar på att skära ned kostnaderna så mycket som möjligt. På så sätt partnern vars tid är “värd mer” kan maximera intäkter, medan den nedre betalda partner kan utöva sparsamhet och hjälpa duon spara så mycket som möjligt. Den partner som fokuserar på att spara pengar bör hålla en sammanställning av hur mycket han eller hon sparat varje månad, och få en “ersättning” eller en “prestationsbonus” som bygger på detta belopp. När allt kommer omkring är ett öre sparat en krona tjänade.
  • Spousal Lön:  Vad händer om en partner är en heltid förälder, medan den andra partnern arbetar utanför huset, men de två parterna vill behålla separata konton? Den partner som tjänar inkomster kunde betala en “lön” till heltid förälder. Det låter radikalt, jag vet, men jag har hört talas om framgångshistorier från lyckliga par som tycker om att upprätthålla separata konton, även om en partner fokuserar på hushållsarbete heltid.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.