Hva er Look Gjeld Investering og hvordan virker det?

Home » Investing » Hva er Look Gjeld Investering og hvordan virker det?

Hva er Look Gjeld Investering og hvordan virker det?

Når selskapene er i økonomiske problemer, hører vi ofte om investorer gange unna med heftig pengesummer. Dette synes counterintuitive, men det stammer fra det faktum at investorer har kjøpt selskapets gjeld, snarere enn dens lager.

Dette er ofte referert til som distressed gjeld investere, og det er en vanlig praksis blant hedgefond og mange institusjonelle investorer.

Used gjeld investere, en investor bevisst kjøper gjelden til en plaget selskapet ofte med en rabatt-og søker å tjene hvis selskapet snur.

I mange tilfeller, investorer fortsatt gange med betalinger selv om et selskap går konkurs, og i noen tilfeller, distressed gjeld investorer faktisk ende opp som eiere av den urolige selskapet.

Komme gjeld på billig

Det er ingen streng regel for når man skal kategorisere en gjeld som “distressed”, men det betyr vanligvis at gjelden handles med en betydelig rabatt til pålydende. Så for eksempel, kan du være i stand til å kjøpe en $ 500 obligasjon for $ 200. I dette tilfellet rabatten kommer fordi låntakeren er i fare for å misligholde. Og ja, investorer kan tape penger hvis selskapet går konkurs. Men hvis investorene tror det kan være en snuoperasjon, og til syvende og sist påvist høyre, kan de se verdien av gjelden går opp dramatisk.

En investor som kjøper aksjer aksjer i et selskap i stedet for gjeld kunne tjene mer penger enn gjeld investorer hvis et selskap slår seg rundt. Men, aksjer kan miste hele sin verdi dersom selskapet går konkurs.

Gjeld, derimot, har beholdt noe av verdi selv om en snuoperasjon ikke skjer.

Å få kontroll

Når en investor kjøper et selskaps distressed gjeld, de er ikke bare å gjøre et kjøp, men vil ofte ende opp med noen kontroll med virksomheten. Enheter som hedgefond som kjøper store mengder distressed gjeld vil ofte forhandle vilkår som tillater dem å ta en aktiv rolle med den urolige selskapet.

I tillegg kan distressed gjeld investorer oppnå prioritert status i å bli betalt tilbake om et selskap går konkurs.

Når et selskap erklærer Kapittel 11 konkurs, vil en domstol som regel bestemme prioriteringsrekkefølge for kreditorer som skyldte penger. De som er involvert i distressed gjeld er ofte noen av de første som betales tilbake, i forkant av aksjonærer og selv ansatte. Noen ganger kan dette føre til at kreditorene faktisk tar eierskap i et selskap. Når dette skjer, kan distressed gjeld investorer gjør en formue hvis de lykkes i å snu selskapet rundt.

Risikostyring

Når som helst en investor kjøper gjeld, for eksempel i form av en regjering eller selskapsobligasjoner, de kjører risikoen for låntakeren misligholde. Det er derfor de fleste investorer er oppfordret til å studere kredittverdigheten til en låntaker å fastslå sannsynligheten for å få pengene sine tilbake. Risikoen for mislighold er også grunnen til at gjeld fra mindre kredittverdige organisasjoner vil generere en høyere avkastning for investor.

Used gjeld investere, det er en svært reell risiko for investoren gange unna med ingenting hvis selskapet går konkurs.

Investorer som deltar i distressed gjeld investering, spesielt større hedgefond, ofte utfører svært robuste analyser av risiko, ved hjelp av avanserte modeller og testscenarier.

Videre disse midlene er ofte veldig dyktige til å spre ut og risiko, når det er mulig, samarbeide med andre bedrifter, slik at de ikke blir overeksponert hvis en investerings mislighold.

Viktigst, dyktige hedgefondforvalterne forstå verdien av diversifisering i å investere. Det er usannsynlig at distressed gjeld vil omfatte en betydelig prosentandel av et hedgefond fulle portefølje.

Look gjeld for gjennomsnittlig investorer

Generelt sett er det Average Joe ikke kommer til å være involvert i distressed gjeld investere. De fleste er bedre å investere i aksjer og standard obligasjoner fordi det er enkelt og langt mindre risikabelt. Men det er mulig for en person å få tilgang til dette markedet hvis de velger. Enkelte selskaper tilbyr fond som investerer i distressed gjeld, eller inkludere distressed gjeld som en del av en portefølje.

Franklin Mutual quest Fund fra Franklin Templeton Investments [NYSE: MQIFX], for eksempel, inneholder distressed gjeld i sin beholdning sammen med undervurderte selskaper og kontanter. Oaktree Capital er et annet firma som tilbyr private investorer tilgang til distressed gjeld gjennom private biler.

Det er nyttig for investorer å forstå mulighetene som distressed gjeld tilbud, men det gjør sjelden følelse i et typisk pensjonisttilværelse portefølje. Stikker med aksjer, fond og obligasjoner av investeringsgrad er en tryggere og mer fornuftig vei til rikdom for folk flest.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.