Hvordan å lage et budsjett du virkelig kan holde seg til

Home » Budgeting » Hvordan å lage et budsjett du virkelig kan holde seg til

Lær det grunnleggende om å lage et budsjett som fungerer for deg

 Lær det grunnleggende om å lage et budsjett som fungerer for deg

Budsjetter har en tendens til å være stor i aksjon, men vanskelig i teorien.

Det er fordi mange av oss behandle budsjettene mer som ønskelister (slik vi ville gjerne å bruke våre penger, i en perfekt verden) snarere enn reality-baserte retningslinjer (slik vi trenger å bruke våre penger til å møte våre finansielle mål).

Å lage et budsjett som fungerer, og lar deg leve et behagelig og lykkelig liv, du trenger for å få en fast hånd på hva du nå bruker, hva du kan ha råd til å bruke, og hva dine prioriteringer er.

Enten du har problemer med å holde seg til budsjettet eller ikke har klart å skape en, her er en enkel steg-for-steg guide for å hjelpe deg å lage et budsjett vil du være i stand til å følge.

Finn et system du vil være komfortabel med å bruke

Hvis du liker å spore alt selv for å se nøyaktig hvor pengene går, satt opp et regneark i Excel og bruke formler, slik at du ikke trenger å holde legge ting opp for hånd. Gjør et poeng av å samle kvitteringer og regninger på slutten av dagen (eller uke) for å oppdatere tallene.

Hvis du foretrekker å overvåke forbruket ditt uten å investere massevis av tid, bruke et nettsted som Mint.com, som lar deg koble dine bankkontoer og kredittkort, så dine daglige transaksjonene blir automatisk filtrert inn forhåndsinnstilte budsjett kategorier. Du kan raskt se hvor pengene kommer uten å spore alt selv.

Uansett hvilket system du velger, sørg for at det er en som føles brukervennlig til deg .

Jo enklere det er for deg å vedlikeholde og overvåke, jo mer sannsynlig at du vil være å holde seg til det.

Beregn din totale inntekt

Hvor mye penger er for tiden kommer inn? Det er din netto take-hjem betale etter ting som skatter og 401K fradrag er trukket fra. Ta med vanlige paychecks, side jobber, supplerende inntekt etc.

Beregne din totale (Nødvendig) Utgifter

Hvor mye penger går mot nødvendigheter? Det inkluderer verktøy, leie eller boliglån, bil betalinger, medisinske kostnader, og dagligvarer.

Noen utgifter, for eksempel boliglån eller bil betaling, vil bli fikset, som betyr at du betaler det samme beløpet måned etter måned. Andre, som dagligvarer, er variabel og vil være litt vanskeligere å beregne. Gi ditt beste anslag over hvor mye du bruker på en månedlig basis, og husk at du alltid kan justere dette senere. (Se steg # 7.)

Beregn Out Your skjønnsmessige utgifter

Å lage et budsjett som ikke vil gjøre deg ulykkelig-og du er mest sannsynlig å følge må du tillate deg selv litt “moro” penger. Hvor mye avhenger av hva den nåværende økonomiske situasjonen ser ut, samt hvilke ting gir deg mest glede.

Kanskje det meste du kan tillate deg selv akkurat nå er en billig Redbox leie hver helg. Kanskje du kan sette av $ 50 / uke for en hyggelig middag.

Bestem hvilke skjønnsmessige kjøp er det viktigste for deg og finne ut hvordan du kan få plass til dem. Du kan ikke bryr seg i det hele tatt om TV eller klær, for eksempel, men bestemmer du ønsker å gjøre plass til teater og reise.

Ikke glem Occasional Utgifter

Ikke alle faste utgifter er månedlige utgifter.

Ting som kvartals vann regninger og årlige registrerte biler er kanskje ikke på den månedlige radar, men de er likevel forutsigbare, så du bør gjøre plass til dem i budsjettet.

For å sikre at du ikke socked med uventede kostnader, skape et spor i det månedlige budsjettet for disse sporadiske utgifter. Sett av litt hver måned, slik at når kvartalsvise eller årlige regningen kommer, vil du ha penger tilgjengelig til å betale for det.

Lag en Spot for Savings

Hver måned, bør du være å sette penger mot tre store besparelser mål:

  • Emergency Fund (3-6 måneders inntekt for uventede utgifter som sykdom eller ulykker)
  • Pensjonsfondet (401K, IRA, etc.)
  • Personlige mål (sparer for en familie ferie, et depositum på et hus, barnas college fond, etc.)

Bestem deg for hvor mye du kan med rimelighet råd til å bidra til hvert mål, og om nødvendig, justere noen av dine variable og skjønnsmessige utgifter for å tillate deg å spare enda mer.

Sparing er noe altfor mange mennesker satt på baksiden brenner og deretter angre nedover veien. Vær proaktiv og lage en plan for å redde som en del av ditt vanlige budsjettet.

Gjennomgang og Tweak

Omstendigheter endres. Våre prioriteringer skifte, vi bytter jobb, vi flytter, vi har barn. Gjør en avtale med deg selv hver månedene for å sette seg ned med budsjettet og sørge for at det fungerer for din nåværende mål og realiteter.

Hvis du allerede har fått tallene dine koblet til et program eller nettside, er det lett å leke seg med budsjettet kategorier for å se hvor du kan opprette ekstra rom eller prioritere en ting over en annen.

Husk budsjettet må jobbe for deg, ikke omvendt.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.