Hvordan begynne å investere på et stramt budsjett

Home » Investing » Hvordan begynne å investere på et stramt budsjett

Hvordan begynne å investere på et stramt budsjett

Hvis du lever lønnsslipp til lønnsslipp, uten mye slingringsmonn i budsjettet, kan du anta at det å investere bare er ikke noe du kan gjøre akkurat nå.

Og i noen tilfeller kan du ha rett. Noen ganger vil du virkelig trenger bare å fokusere på å betale regninger, holde mat på bordet, og få budsjettet i orden.

Men du trenger ikke å ha mye penger for å begynne å investere. Det finnes en rekke måter å komme i gang på et stramt budsjett, og hver lille bit du kan spare og investere nå vil gjøre ting enklere for deg ned linjen.

Her er noen måter å komme i gang.

Fokuser på det som teller

De fleste av nyhetene du høre om investere fokuserer på oppturer og nedturer i aksjemarkedet. Og mens det kan sikkert være underholdende, er sannheten at de oppturer og nedturer er i stor grad irrelevant når du bare starter ut.

Det er to ting som betyr noe skjønt, og både lommeboken og din angst nivå vil takke deg for å fokusere på dem i stedet:

 1. Din sparerate : Ingen annen faktor er også eksternt viktig som sparerate. Investere enda litt nå vil hjelpe, og finne små måter å øke innsparingen over tid gå mye lenger enn å prøve å studere eller tid aksjemarkedet.
 2. Kostnader : Kostnader er den beste prediktor for fremtidig avkastning, med lavere kostnader fører til bedre avkastning. Og minimere kostnadene er spesielt viktig når du er på et stramt budsjett, siden selv små avgifter kan ta en stor bit av din sparing.

Bygg en Emergency Fund

En nødsituasjon fondet er bare penger du holde på en sparekonto for de uventede utgifter livet alltid synes å kaste din vei.

Og mens dette ikke er teknisk en investering i den forstand at du ikke legger penger i fond, aksjer, eller obligasjoner, er det noen grunner til at det er en flott første skritt:

 1. Det er en investering i din økonomiske trygghet og en sikker økonomisk fundament som gjør det enklere å investere i din økonomiske fremtid.
 2. Gode ​​sparekontoer kommer uten minimum balanse eller innskuddskrav, slik at du kan komme i gang med noen pengebeløp.
 3. Gitt at spareraten er langt viktigere enn avkastning, du er ikke ofre så mye som du kanskje tror ved å holde pengene ut av markedet.
 4. De ferdighetene som trengs for å bygge en nødsituasjon fond – nemlig å gjøre regelmessige bidrag og la pengene vokse uten å berøre det – er ferdigheter som også vil hjelpe deg å bygge dine investeringer. Honing dem nå vil hjelpe deg senere.

Invester i din 401 (k)

Her er der vi kommer inn i tradisjonelle langsiktige investeringer.

401 (k) – eller 403 (b) eller 457 i noen tilfeller – er en pensjonsordning som tilbys av din arbeidsgiver. Du vanligvis bidra med en viss prosent av hver lønnsslipp og velge fra en samling av fond der du kan investere. Ditt bidrag er vanligvis fradragsberettiget og pengene vokser tax-free til du trekke det tilbake i pensjonisttilværelsen.

Det er et par grunner til at din 401 (k) er et flott sted å begynne å investere når du er på et stramt budsjett:

 • Det er lett å sette opp. Alt du trenger å gjøre er å velge hvor mye du ønsker å bidra med, og du er godt å gå.
 • Det er ingen minimumsinnskuddskrav. Du kan starte ved å bidra så lite som du ønsker.
 • Du kan få en arbeidsgiver kamp, ​​noe som kan så mye som dobbelt virkningen av hver dollar du bidrar.
 • Ditt bidrag er fradragsberettiget, noe som betyr at treffet til hjemme lønn er mindre enn din faktiske bidrag. Du kan også være kvalifisert for saver kreditt, noe som ville sette enda mer penger tilbake i lommeboken.

Bidra til 401 (k) opp til et punkt der du maxing ut din arbeidsgiver kamp er en no-brainer som utgangspunkt. Spesielt når du er på et stramt budsjett, kan de ekstra dollar gjøre en stor forskjell.

Utover det, er det verdt å merke seg at noen 401 (k) s er tynget av høye kostnader investeringsmuligheter, som kan gjøre andre kontoer mer attraktiv som et neste trinn. Hvilket bringer oss til …

Starte en IRA

Hvis du ikke har en pensjonsordning på jobben, eller hvis arbeidsgiveren din ikke samsvarer med bidrag, kan du vurdere å starte med en IRA i stedet.

En IRA er rett og slett en oppgjørskonto som du åpner på egen hånd i stedet for gjennom en arbeidsgiver. Og det kommer i to forskjellige utgaver:

 • Tradisjonelle IRA:  Ditt bidrag er fradragsberettiget og penger vokser tax-free, men uttak i pensjon beskattes.
 • Roth IRA:  Ditt bidrag er ikke fradragsberettiget, men penger vokser tax-free, og du kan trekke det tax-free i pensjonisttilværelsen.

Mens det er ofte grunner til å foretrekke det ene eller det andre, for vårt formål her alt som betyr noe er at de er begge gode måter å spare og investere. Trikset er å finne en som en som ikke tar mye avgifter og som ikke har minimumsbeløp eller innskuddskrav.

Better kan være et godt valg hvis du er ute etter en enkel, rimelig måte å åpne en IRA uten kontominimumskrav.

Nedbetale gjeld

Som å bygge en nødsituasjon fond, nedbetaling av gjeld er ikke en investering på den måten at vi vanligvis tenker på investeringer.

Men hvis målet ditt er rett og slett for å få mest mulig ut av de få dollar du har tilgjengelig til å spare, nedbetaling av gjeld kan være det beste alternativet.

Tenk på det på denne måten: Eksperter synes enige om at 7% til 7,5% er et rimelig estimat for langsiktige aksjemarkedets avkastning. Men disse avkastning er ikke garantert, vil det være mange oppturer og nedturer underveis, og en mer balansert portefølje som inkluderer obligasjoner kan redusere at anslaget til 6% til 6,5%.

På den annen side, hver ekstra dollar du putter mot gjeld tjener du en garantert avkastning på frekvensen av renter. Å sette en ekstra dollar mot ditt kredittkort som belaster deg 15% i renter tjener du en 15% avkastning. En ekstra dollar mot studielånet med 6% rente tjener du en 6% avkastning.

Enkelt sagt, betaler av høy interesse gjeld ofte kan du få aksjemarkedet lignende avkastning uten alle de usikkerhet. Hvis det ikke er en smart investering, vet jeg ikke hva er.

Invester i deg selv

Lære nye ferdigheter. Forhandle frem en høyning på jobben. Finn måter å tjene noen inntekt på siden.

Disse investeringene i deg generelt bare koste litt av din tid, men kan betale seg i form av mer inntekt – noe som betyr at du har mer penger tilgjengelig til å spare og investere.

Og gitt at spareraten er den viktigste delen av din investering plan, kan dette være den eneste beste flytter du kan gjøre.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.