Hvordan din sosiale sirkel Impacts budsjettet

Home » Budgeting » Hvordan din sosiale sirkel Impacts budsjettet

 Hvordan din sosiale sirkel Impacts budsjettet

Mennesker er sosiale vesener. Vi har en tendens til å speile de rundt oss.

Så hvis du prøver å administrere budsjettet, kutte kostnader, tjene mer, og generelt bli mer økonomisk kunnskapsrike, bør du ta en lang, hard titt på menneskene rundt deg.

Har din sosiale sirkel består av gode påvirkninger og forbilder? Eller er dine venner og familie oppmuntrende usunne økonomiske vaner?

Like det eller ikke, våre sosiale sirkel-kolleger, naboer, venner, familie-spiller en stor rolle i å forme våre holdninger og atferd mot penger.

Hvis du er bekymret for at menneskene i livet ditt ikke støtter din beslutning om å leve et mer budsjettbevisste livsstil, her er noen tips.

1. Pick Hvem du henger ut med nøye

Du har en tendens til å etterligne de rundt deg. Jeg sier ikke at du bør helt gi opp med å tilbringe tid med venner som er mer bekymringsløse med sine penger; tross alt, er vennskap uvurderlig.

Men for tiden, kanskje du bør fokusere på å tilbringe fredag ​​kveld med den delen av dine venner som har en tendens til å være mer kostnadsbevisste.

Hvis alle vennene dine får VIP flaske service på en nattklubb, kan du bli fristet til å gjøre det så bra. Hvis du henger ut med at gruppe venner som heller vil få en frossen pizza og se på Netflix, så vil du mest sannsynlig gjøre det samme.

2. Foreslå Billigere Aktiviteter

Hvordan kan du tilbringe tid med de vennene som liker å tilbringe? Være den personen som tyder på aktiviteter.

Vennene dine kan falle tilbake på deres standard vaner spise ute på restauranter eller trykket opp barer hvis ingen antyder et alternativ.

Tar det på deg å nevne en annen aktivitet betyr at du kan velge noe som er både morsomt og lommebok-vennlig.

Skal du på en natt tur, spille brettspill, spille fotball i parken, se filmer hjemme, eller å ha en jam session i stua er alle gode alternativer.

Som en ekstra bonus, kan du bli mer populært med vennene dine fordi de vil ikke lenger trenger å komme opp med morsomme ideer eller aktiviteter.

Du vil naturligvis bli det sentrale arrangøren i din gruppe venner. Hvem visste knipe pennies kan føre til sterkere vennskap?

3. Få din ektefelle on Board (hvis du har en)

Ingenting kan desimere budsjettet raskere enn en ektefelle som enten ikke deler ditt syn, eller ikke liker å følge gjennom med utførelsen.

Ved å motivere din ektefelle, vil du også motivere deg selv. Noen ganger er den beste måten å holde seg til en plan er å verve hjelp av en ansvarlighet kompis. Det er ingen bedre enn din ektefelle eller partner til å fylle den rollen.

Hva bør du gjøre hvis din ektefelle ikke er interessert? Be ham eller henne til å lage en visjon bord for å oppdage den underliggende “hvorfor”, motivet bak denne nye-funnet nøysomhet. Hvis de ikke forstår at du ønsker å budsjettet, kan de etter erkjenner at du hopper over en restaurant i kveld, slik at du kan gjøre en ned betaling på et hus, eller pensjonere 5 år tidligere enn planlagt, eller kvitte seg med bilen betalinger en gang for alle.

Du kan forklare at budsjettering er ikke om å frata deg fra noen få avlat. Det handler om inching nærmere dine store mål. Hoppe dessert føler ikke at et slikt offer når du innser de pengene du ville ha brukt på sjokoladekake er nå ekstra penger i Aruba reise fondet.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.