Hvordan Konsolidering kreditkort gæld påvirker din kredit Score

Home » Credit and Debt » Hvordan Konsolidering kreditkort gæld påvirker din kredit Score

Hvordan Konsolidering kreditkort gæld påvirker din kredit Score

Når det kommer til kreditkort, din bedste chance er altid at betale din saldo i fuld hver måned. Desværre, det er ikke altid muligt. Nogle gange sker liv og mennesker begår fejl, når det kommer til at styre deres kreditkort konti. Andre gange folk bruger kreditkort på en sådan måde, at de simpelthen ikke har nok disponible indkomst til at betale dem fuldt ud.

Uanset hvad, hvis du har opkrævet mere på dit kreditkort konti, end du har råd til blot at betale, konsolidering af gælden er en mulighed, der kan hjælpe dig med at fjerne din high-interesse gæld. Mens overvejer, om konsolidering af gælden vil spare dig penge, er det også vigtigt at overveje, hvordan konsolidere kreditkort gæld påvirkninger dit kredit scoringer.

Nyheden er generelt god. Konsolidering kreditkort gæld ikke kun har potentiale til at spare dig penge på renteudgifter, men det kan også give dit kredit scoringer et løft på samme tid. Selvfølgelig, det hele afhænger af, hvilken metode du vælger at konsolidere din gæld, og hvor godt du styre denne proces.

Hvordan kreditkort gæld påvirker din kredit score

Før du kan forstå, hvordan kreditkort konsolidering kan hjælpe dit kredit scoringer, er det nyttigt at forstå, hvordan kreditkort gæld påvirker disse numre i første omgang. For så vidt angår kredit scoringer angår, høj kreditkort udnyttelse er ikke en god ting. Faktisk er det lige modsat.

Kreditscoringsmodeller, ligesom Fico og VantageScore, er designet til at være meget opmærksomme på forholdet mellem dine kreditkort grænser og dine saldi. Dette er kendt som din revolverende udnyttelsesgrad. Efterhånden som du bruger mere og mere af dit kreditmaksimum, dit revolverende udnyttelsesgrad stiger. Dette sænker næsten altid dit kredit scoringer.

Bedste måder at konsolidere kreditkort gæld

Konsolidering din gæld er en proces, hvor man tager flere fremragende Saldi og kombinere dem sammen. Med kreditkort specifikt, er der flere måder, du kan konsolidere din gæld. Her er to populære muligheder:

  • Balance overførsel : En balance overførsel sker ved at bruge et andet kreditkort konto (nye eller eksisterende) til at afbetale saldi på dine andre kreditkort. Du flytter saldi fra dine højtforrentede kort til en lavere rente kort – nogle gange endda med en 0% april indledende periode.
  • Personlige lån:  Et personligt lån eller en usikrede rate lån kan bruges til at afbetale saldi på dine revolverende kreditkort konti. I dette tilfælde, er du låne penge i form af et enkelt lån med henblik på at afbetale dine forskellige kreditkort gæld, og du vil tilbagebetale enkelt lån.

Når Konsolidering hjælper din Credit Scores

Hvis du styre processen med omtanke, er der en god chance for, at konsolidere kreditkort gæld kunne forbedre din kredit score.

Husk, en høj udnyttelsesgrad på dit kreditkort kan potentielt køre din score nedad. Når du bruger et personligt lån til at betale alle dine kreditkort balancer, din revolverende udnyttelse falder til 0%, fordi du betale din revolverende gæld med en rate lån. Og mens du har den samme mængde gæld, den nye gæld er ikke længere som kreditkort gæld.

Selvfølgelig, hvis du konsolidere dine kreditkort på en ny balance overførsel kort, din revolverende udnyttelsesgrad vil ikke blive reduceret med så meget. En balance overførsel kort med en lav indledende sats potentielt kunne spare dig flere penge i renter, hvis du kan betale gælden før teaser sats udløber, men den positive indvirkning på din score måske ikke være så mærkbar.

potentielle problemer

Du bør ikke beslutte at konsolidere dit kreditkort gæld uden at tage et øjeblik at i det mindste overveje de potentielle ulemper. Selv om konsolidering ofte vil spare dig penge og kunne hjælpe dit kredit scoringer, også, er der en chance for processen kan give bagslag, hvis det ikke er lykkedes godt.

Sommetider folk konsolidere deres kreditkort, men, med en illusion af en ren tavle, komme ind i endnu mere gæld i sidste ende. Hvis du betaler dine eksisterende kreditkort saldi med et nyt lån eller balance overførsel, er du nødt til at sætte de gamle udgifter vaner på pause.

Hvis du fortsætter med at bruge de eksisterende kreditkort og bruge mere end du har råd til at betale sig i en given måned, er du sandsynligvis kommer til at ende i dobbelt så meget gæld.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.