Hvordan Månedlig Abonnementstjenester kan ødelegge budsjettet

Home » Budgeting » Hvordan Månedlig Abonnementstjenester kan ødelegge budsjettet

Abonnementstjenester Er ikke så rimelig som du tror

Hvordan Abonnementstjenester kan ødelegge budsjettet

Det er så mange overbevisende abonnementstjenester der ute i disse dager, alle med ganske rimelige månedlige prislapper.

Du har valget mellom måltid levering tjenester, bok eller lydbok tjenester, programvare, spill abonnementer, musikkstreamingtjenester, klær levering, og listen fortsetter.

Abonnementstjenester er alt du ser, og de vanligvis annonsere noe av bekvemmelighet.

Du trenger ikke å gå innkjøp av mat – bare få et måltid levering service! Du trenger ikke å gå til biblioteket – bare abonnere på en månedlig ubegrenset eBok service! Alt for en rimelig pris hver måned … ikke sant?

Dessverre så overbevisende som disse tilbudene kan høres, kan abonnementstjenester vraket alvorlig ødeleggelse på budsjettet hvis du ikke er forsiktig.

“Abonnement Creep” Skjer Lett

Tveegget sverd med abonnementstjenester er at de er praktisk. Nesten for praktisk. De fleste fornyes automatisk hver måned, så hvis du ikke er regelmessig spore dine utgifter, har du sannsynligvis ikke klar over virkningen de har på budsjettet.

Andre ganger kan abonnementer skje uten at vi vet. Kanskje vi trodde vi velger inn i en engangsbetaling system, eller kanskje vilkårene endret på et tidspunkt, og vi har aldri lagt merke til. Enda verre, hvis du  er  abonnerer på noe, kan prisen endre seg.

Hvis du tar ingenting annet bort fra denne artikkelen, husk at din første forsvars å sørge for at du holde deg på sporet med budsjettet sporer utgifter. Hvis du er, så er det sannsynlig at du ikke opplever abonnement krype, eller i det minste, du bare abonnerer på tjenester som leverer mer verdi enn de koster.

Med det ute av veien, la oss se på hvorfor disse tjenestene sannsynligvis ikke leverer denne verdien.

Abonnementstjenester Er ikke den store Deal De er laget for å være

Hvilken ville du heller gjøre: betale $ 120 på forhånd å ha et år med tilgang til streaming av musikk, eller betale $ 10 hver måned for et år?

De fleste vil velge per måned alternativet $ 10 fordi det virker billigere. Det er ikke så overveldende. Kanskje du ikke har $ 120 å bruke akkurat nå, men $ 10 er helt gjennomførbart.

Det er nesten som å bruke kredittkortet til å kjøpe ting du ikke har råd i øyeblikket. Du trenger ikke $ 200 for den nye vesken, men kredittkortet ditt gjør det,  og  du trenger bare å gjøre minimum betalinger hver måned for å betale det av. Hva en avtale!

Det er  feil  måte å se på hvordan du bruker et kredittkort, og langs de samme linjene, kan gjentakende månedlige utbetalinger være den verste måten å betale for ting.

Dessverre er månedlige tjenester banktjenester på denne kortsiktige tenkning og kortsiktig tenkning er aldri bra for din økonomi.

Så du holder registrere deg for disse tjenestene – $ 10 i måneden her, $ 15 i måneden, $ 50 i måneden her – fordi hver for seg, ser det ikke ut som mye. Men før eller senere, finner du deg selv å betale mye mer enn du trodde.

På dette punktet, kan du faktisk har vært bedre å gå med “betale på forhånd” modell.

Månedlig abonnement kan lett komme ut av hånden når du presentert for alternativer som betaler $ 600 på forhånd for et år kontra en lavere månedlig pris på $ 50. I den sammenheng $ 50 virker som en god deal, men når du zoomer ut på det store bildet, alle $ 50 for du har abonnert på kan koste deg massevis i det lange løp.

Abonnementstjenester kan koste deg mer enn du tror

La oss glemme det er en årlig betalingsalternativ for et sekund. Noen tjenester, som Netflix, tilbyr ikke selv en – de bare tilby en fast månedsavgift på kortet. Hvis det er tilfelle, kan du ikke engang har beregnet hvor mye penger en tjeneste koster deg per år siden det ikke er innrammet på den måten på dine uttalelser.

Si du holde abonnerer på Netflix i 5 år på standard $ 10 / måned pris.

Det er $ 120 / år, og i 5 år, vil du ha betalt $ 600. Ikke verst, med tanke kabel regninger kan komme inn i hundrevis av dollar hver måned, ikke sant?

Vel … la oss ta et stort bilde tilnærming her. Hva om du holdt at abonnementet går helt inn i pensjonisttilværelsen? Det er en $ 120 / år bekostning du trenger å ta hensyn til i din sparing.

Regelen om 25 er populært for å anslå hvor mye penger du trenger for å spare i pensjon: 25 x årlige utgifter. I dette tilfellet, 25 * 120 = $ 3000. Det betyr at du trenger å spare $ 3000 bare for å dekke din Netflix-abonnement i pensjonisttilværelsen.

Hva om du abonnerer på flere tjenester som totalt $ 100 per måned? 25 * 1200 = $ 30000 du må spare for å dekke disse utgiftene i pensjonisttilværelsen. Ser på det fra dette perspektivet kan gi deg en mye innsikt i hvor mye utgifter virkelig koste deg, spesielt i form av din frihet.

En annen måte å se på det – Opportunity Cost

Kanskje du ikke er interessert i å spare til pensjonisttilværelsen, eller tanken på å måtte spare en ekstra $ 3000 eller $ 30 000 er ikke en stor avtale for deg.

Det er en annen måte å se på kostnadene: hvor mye kan du tjene hvis du har investert pengene i stedet. Med andre ord, hva er alternativkostnaden av å bruke de $ 10 eller $ 100 per måned mot å investere den i markedet?

Du synes kanskje ikke at å investere $ 10 i måneden er verdt det, men la oss se på hva som ville skje hvis du prøvd å bruke en månedlig rentes rente kalkulator. Forutsatt at du starter med en $ 10 balanse og investere $ 10 hver måned i 30 år, hvis pengene vokste 7 prosent rente, ville du har totalt $ 12,280.87 i slutten av disse 30 årene. Betyr ikke det høres bedre enn å måtte spare en ekstra $ 3000?

Hva ville skje hvis du startet med $ 100, og fortsatte å bidra med $ 100 per måned i henhold til de samme betingelser? Du vil ende opp med $ 122,808.75 etter 30 år. De fleste vil mye heller ha den slags vekst enn tilbringe $ 1200 hvert år.

Hva du skal gjøre i stedet

Etter å ha lest disse eksemplene, bør du innse hvor forferdelig abonnementstjenester kan være både nåværende budsjett og utgifter, og til fremtidig vekst.

Den gode nyheten er at de fleste tjenester ikke har kontrakter, som betyr at du er fri til å avbryte når som helst du ønsker. Ja, kanskje du har brukt hundrevis av dollar allerede, men ikke la en sunk cost komme i veien for å forbedre din økonomiske fremtid.

Avbryt enhver og alle abonnementer som ikke passer inn i budsjettet, eller at du ikke bruker ofte, og kritisk undersøke de du liker.

Spør deg selv om prisen er rettferdiggjort av din bruk. For eksempel, hvis du betaler $ 100 per måned for et måltid levering service, stopper deg fra å spise ute på restauranter? Vil du faktisk bruke mer på mat  uten  tjenesten? I så fall tenke på å holde det.

I tillegg, hvis du har muligheten, betaler på forhånd er vanligvis billigere fordi rabatter tilbys for å betale i sin helhet som det er mer gunstig til tjenesteleverandøren. De vil heller få full betaling enn en mindre månedlig betaling. Dette er vanlig når det gjelder bilforsikring.

Så hvis du ser en tjeneste du er interessert i, eller om du kan gå over til en engangsbetaling, sterkt vurdere budsjettering for det og betale større beløp, spesielt hvis det vil spare deg for penger i det lange løp.

Til slutt er det en god idé å kontrollere at du ikke kan få den samme eller lignende tjeneste for gratis andre steder. Hvis du har vært sliter med å spare penger eller nedbetale gjeld og trenger ekstra slingringsmonn i budsjettet, kan det være verdt å gjøre et midlertidig kutt ved å stoppe abonnementet og går for en gratis alternativ.

For eksempel, kanskje du har Netflix, Audible, Spotify, eller en gym medlemskap. Gratis alternativer ville være leie sesonger av TV-programmer og filmer på biblioteket, låne bøker fra biblioteket, lytte til radio på nettet eller abonnere på musikk podcaster og gåing, løping, eller gjør kroppsvekt øvelser som ikke krever utstyr.

Uansett, når du kutte ned på hvor mye penger du har å gå ut hver måned, skaper du mer plass i budsjettet for målene dine, og du kutte ned på hvor mye penger du trenger for å støtte at utgifter i årene fremover.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.