Hvordan velge en bank – hvilken bank er best?

Home » Banking and Loans » Hvordan velge en bank – hvilken bank er best?

Hvordan velge en bank - hvilken bank er best?

Tid for å åpne en bankkonto, men du er ikke sikker på hvilken bank du skal velge? Velge neste konto er et viktig valg. Fordi bytte banker er en smerte, dette er ikke noe du ønsker å gjøre igjen snart.

Å plukke den beste banken for dine behov, bli kjent med de tilgjengelige alternativene, og velg deretter institusjonen passer best til dine behov.

Hva trenger du i dag? Om fem år?

For nå, har du sannsynligvis umiddelbare behov som en bank må tilfredsstille. For eksempel kan du trenger et sted å sette din lønnsslipp, eller kanskje du vil ha en bank som belaster lavere avgifter enn din nåværende bank. For all del, få disse behovene oppfylt, men zoome ut og tenke på hvordan dine behov kan endre seg i årene som kommer.

Som du vurdere banker, vurdere hvorvidt du vil vokse ut av en institusjon, eller dersom bankene utmerke seg i områder der du forutse fremtidige behov. For eksempel:

 • Vil du bo på samme sted?
 • Har banken tilby robuste nett- eller mobiltjenester?
 • Hvis du vil starte en bedrift, kan banken håndtere forretningskontoer?
 • Hvis du planlegger å få et boliglån eller refinansiere, gjør banken tilbyr rabatter til kunder som bruker andre tjenester?

Selv om det er lurt å planlegge fremover, ting forandrer seg, og det er vanskelig å spå om fremtiden, slik at folk flest begynner ved å fokusere på kontroll og sparekontoer.

Priser og gebyrer

Undersøke renter og kontokostnader som du handler for en bank: Hvor mye vil du tjene på dine sparepenger (forutsatt at du beholder en betydelig mengde der, hvor mye vil du betale for lån, og hva vedlikehold og transaksjonsgebyrer eksisterer?

For å sjekke og sparing,  lave avgifter er spesielt viktig. En litt annen rente på sparing ikke kommer til å gjøre eller knekke deg økonomisk, så ikke bli lurt av den høyeste APY med mindre du er blant de rike. Men månedlige vedlikeholdskostnader og stive kasse straffer kan gjøre en alvorlig bulk i kontoen din, koster hundrevis av dollar årlig.

Eksempel: Når det gjelder å tjene renter på sparing eller innskuddsbevis (CD), og med en forskjell på 1 prosent APY kanskje ikke så imponerende. Antar du holde $ 3000 i besparelser, det er en forskjell på bare $ 30 per år mellom bankene. Hvis en av disse bankene belaster $ 10 per måned bare for å holde kontoen åpen, er det opplagte valget for å velge bank med lavere avgifter.

Når låne penger,  må du huske at du ikke nødvendigvis trenger å låne fra banken din. Du kan få et lån fra en splitter ny kreditt union når du kjøper en bil, for eksempel (kjøper fra en bestemt forhandler kan gjøre deg kvalifisert til å bli medlem av den Credit Union). Online långivere er også verdt en titt, da de kan ta mindre betalt enn lokale banker og kreditt fagforeninger. Hvis du låne for å kjøpe et hus, kan et boliglån megler (og bør) handle blant mange långivere for deg, og du trenger ikke å være kunde hos alle potensielle bank.

Typer Banker

Du kan velge mellom flere forskjellige typer “banker” for finansielle tjenester. De fleste av dem tilbyr lignende produkter og tjenester (spesielt hvis du er bare ute etter å sjekke eller sparekontoer og et debetkort for utgifter), men det er forskjeller.

Store bankene  er de nasjonale navnene du er kjent med. Du kan se mange grener på travle gatehjørner i store byer, og du sannsynligvis høre om dem i nyhetene. Disse institusjonene har nasjonale (og multinasjonale) operasjoner.

 • Produkter og tjenester tilgjengelige inkluderer nesten alt du kan tenke deg (og mer).
 • Avgifter  tendens til å være på den høye siden, men det er mulig å få avgifter fravikes (ved å sette opp direkte innskudd, for eksempel).
 • Priser på sparing og CDer  er vanligvis ikke den høyeste.
 • Branch og ATM steder  er mange hvis du bryr deg om banktjenester i person.

Lokale banker  opererer i mindre geografiske områder. De har en tendens til å ha mer av et fellesskap fokus, og de er en viktig del av den lokale økonomien.

 • Produkter og tjenester tilgjengelige er vanligvis tilstrekkelig for de fleste forbrukere. Disse institusjonene bør ha alt du trenger personlig, selv om store bedrifter og ultra-rike må kanskje få spesialiserte tjenester fra andre leverandører.
 • Avgifter  pleier å være rimelig, og gebyr fritak er ofte tilgjengelig.
 • Priser på sparing og CDer  varierer, men du kan snag en avtale med annonserte “specials”.
 • Branch og ATM steder  er tilgjengelig lokalt, men du må kanskje betale ut-av-nettverk avgifter hvis banken ikke deltar i et nasjonalt ATM nettverk.

Credit fagforeninger  er ikke-for-profit organisasjoner med et sterkt fellesskap fokus. For å åpne en konto, må du kvalifisere og bli med som en “medlem”, men denne prosessen er ofte enklere enn du tror.

 • Produkter og tjenester bør være tilstrekkelig for de fleste forbrukere og små bedrifter. De minste kreditt fagforeninger kan tilby litt mindre, men du kan nesten alltid finne sjekke kontoer, sparekonto, og lån.
 • Avgifter  tendens til å være lav, og det er relativt enkelt å finne gratis sjekking.
 • Priser på sparing og CDer  er ofte høyere enn store banker, men lavere enn nettbanker.
 • Branch og ATM steder  kan være mer omfattende enn du forventer. Hvis kreditt union deltar i delt forgrening (de fleste av dem gjør), har du tilgang til tusenvis av gratis steder over hele landet.

Nettbankene  har etablert seg som et solid alternativ, og det er verdt å ha en online-only-konto selv om du ikke bruker det regelmessig. Når det er sagt, går 100% online med penger kan være vanskelige-fysiske steder fortsatt har verdi.

 • Produkter og tjenester tilgjengelige inkluderer gratis brukskonto og sparekonto som hovedattraksjon, men andre produkter kan være tilgjengelige.
 • Avgifter  tendens til å være lav. De fleste kontoer er gratis, med mindre du sprette sjekker eller be om visse transaksjoner (som bankoverføringer, for eksempel).
 • Priser på sparing og CDer  er ofte høyere enn du finner andre steder.
 • Gren og ATM steder  er ikke-eksisterende, men nettbanker enten delta i robuste landsdekkende nett, eller de dekke ATM avgifter (opp til visse grenser).

Cash management Regnskapet er en liten variant av online bankkontoer. Dette er typisk betalingskontoer som tilbys gjennom meglerhus, så sjekk hvis og når pengene er føderalt forsikret. Noen kontoer betale sjenerøse renter og gi debetkort og checkbooks for utgifter.

Teknologi og Convenience

Som du begrense listen, se etter viktige funksjoner som du sannsynligvis til å bruke på en dag-til-dag basis. Du ønsker ikke å gjøre med banken din for å være en elendig opplevelse.

Remote innskudd:  Hvis du noen gang får betalt med en fysisk sjekk, den enkleste måten å sette det er å knipse et bilde med banken din app.

Bank til bankoverføringer:  Se etter banker som tilbyr gratis elektroniske overføringer til andre bankkontoer. Dette er standard med de fleste nettbanker, men murstein og mørtel banker kan gjøre det også. Overføringer gjør det mye enklere å administrere dine penger og bytte bank.

Tekstil og e-postvarsler:  Vi får opptatt, og det er hyggelig å få en heads up fra banken din når noe skjer på din konto. Du vil kanskje også en rask oppdatering på bankens balanse uten å måtte logge inn på kontoen din. Banker med texting alternativer og automatiske varsler gjøre bank enkelt.

ATM-innskudd:  gå til en gren under bank timer er ikke alltid mulig (eller praktisk). ATM innskudd tillate deg til banken på timeplanen din og legge midler til enkelte nettbanker.

Bank timer:  Hvis du foretrekker å bank i person, er de timene som passer for dine behov? Noen banker og kreditt fagforeninger tilbyr helge og kvelden (minst på drive-through).

Et ord om sikkerhet

Bankene er ment å være et trygt sted for pengene. Sørg for at noen kontoen du bruker er forsikret, fortrinnsvis ved den amerikanske regjeringen:

 • Bankene bør være støttet av FDIC forsikring.
 • Føderalt forsikrede kreditt fagforeninger bør være støttet av den NCUSIF.

Dersom en bank eller kredittkort union mislykkes, bør du ikke miste noen penger så lenge dine innskudd er under maksimumsgrensene (for tiden $ 250.000 per innskyter per institusjon, og det er mulig å ha mer enn $ 250 000 for “din” pengene dekket ved en institusjon) .

Hvordan åpne en konto

Når du velger en konto, er det på tide å gå gjennom formaliteter av åpning og finansiering det. Noen institusjoner lar deg gjøre alt på nettet, som er en rask og enkel alternativ hvis du er teknisk dyktige. Hvis ikke, planlegger for et besøk til grenen, og ta med legitimasjon og et innskudd (kontanter kan fungere, eller du kan skrive en sjekk eller gjøre en elektronisk overføring).

Bytte banker: Hvis du flytter til en ny bank, bruk en sjekkliste for å sikre at ingenting faller gjennom sprekker. Du ønsker ikke å gå glipp av utbetalinger eller betale avgifter for eventuelle feil.

Kan du ha flere kontoer?

Det er trolig ikke en eneste  beste  bankkonto der ute. Ulike banker har ulike styrker. Online bankene betaler den høyeste renten på sparepengene dine. Online långivere og kreditt fagforeninger er et flott alternativ for personlige lån og auto lån.

Det er greit å ha mer enn en bankkonto. Faktisk er det lurt å få de beste funksjonene der du kan finne dem. Så lenge du ikke betaler flere avgifter til flere banker, kan du ha så mange bankkonti som du vil.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.