Hvornår er det sikkert at lukke et kreditkort?

Home » Credit and Debt » Hvornår er det sikkert at lukke et kreditkort?

Hvornår er det sikkert at lukke et kreditkort?

Du arbejder hårdt for at opretholde gode kredit scores, men sandheden er, at selv en tilsyneladende uskyldig fejl har potentiale til at fortryde din indsats. Credit fejl som forsinkede betalinger, indsamling regnskaber eller maxing dit kreditkort kan hurtigt vende dine tidligere imponerende kredit score til noget meget mindre attraktiv. Det betyder højere renter på fremtidige lån, der kan tilføje op til tusindvis af ekstra dollars betalt i renter.

Lukning gamle kreditkort konti er en anden kredit bommert, der har potentiale til at sænke dig scoringer. Men det er ikke en garanti for, at det kommer til at ske. Hvis du har et kreditkort-konto, som du ønsker eller har brug for at lukke, er der forholdsregler, du kan tage for at beskytte din kredit scoringer, mens du stadig befri dig selv for en uønsket konto.

Hvorfor Lukning kreditkort kan skade dit kredit score

Der er en temmelig stædig kredit myte om virkningen af ​​at lukke et kreditkort-konto, og hvad det betyder for din score. Myten er, at når du lukker et gammelt kreditkort konto, vil du miste fordelen ved en alder af kontoen.

Kreditscoringsmodeller som FICO og VantageScore rent faktisk overveje en alder af din ældste konto og den gennemsnitlige alder af dine konti ved beregning dit kredit scoringer. Men lukning af en konto fjerner ikke sin historie – herunder dens alder – fra din kredit rapporter.

Ikke blot vil historien om en lukket konto forblive på din kredit rapporter, men kreditscoringsmodeller vil fortsætte med at overveje en alder af betragtning. Og endnu bedre, fortsætter en lukket konto til alder. Så hvis du lukkede en fem-årig kreditkort i dag … i 12 måneder, det vil være en seks-årig kreditkort.

Nu da vi har debunked myten, her er den virkelige årsag til, at lukke den gamle kreditkort konto kan skade din score: kreditscoringsmodeller overveje forholdet mellem balancerne og kredit grænser på dit kreditkort konti. Mere specifikt vil kreditscoringsmodeller beregne din revolverende udnyttelsesgrad eller, med andre ord, hvor meget af din tilgængelige kredit, du benytter i form af kreditkort balancer.

Forholdet er beregnet ved at sammenlægge de saldi på plast og dividere dette tal med summen af ​​alle dine kredit grænser – selv om stadig åbne kort, som du ikke bruger. Det betyder, at selv hvis du ikke bruger et kort, er det ubrugte kreditmaksimum med til at holde denne skik forholdet lavere. Hvis du lukker denne konto, vil du straks mister værdien af ​​den ubrugte kreditmaksimum, og din score vil sandsynligvis gå ned af nogle beløb. Det er derfor, man ofte læse artikler om farerne ved at lukke kreditkort konti.

Hvorfor du måske brug for at lukke et kreditkort

I de fleste tilfælde er det ikke tilrådeligt at lukke en ubrugt kreditkort konto grund af den potentielle negative indvirkning på din kredit scoringer. Medmindre det er virkelig nødvendigt, bør du nok lade dine kreditkort konti åbne.

Der er dog undtagelser fra denne regel.

Det kan være nødvendigt at lukke en fælles kreditkort konto efter en adskillelse. En anden instans, hvor du måske ønsker at lukke et kreditkort-konto kan være, når du har et kort i din tegnebog med en attraktiv årligt gebyr. Og du kan forårsage utilsigtet lukning af en konto ved ikke at bruge kortet for nogle længere periode. Kortudstedere hader inaktivitet, fordi inaktivitet betyder ingen indtægt.

Sådan Luk et Gammel kreditkortkonto så sikkert som muligt

Uanset din grund til at lukke et kreditkort konto, med ordentlig planlægning kan det være muligt at gøre det med lidt at ingen kredit score skader.

Husk, den virkelige årsag lukker en gammel konto kan skade dit kredit scoringer skyldes lukningen kontoen kunne hæve din revolverende udnyttelsesgrad. Men hvis alle dine kreditkort allerede har $ 0 saldi, derefter lukke en ubrugt konto vil ikke øge udnyttelsesgraden. Derfor vil lukningen af ​​din konto sandsynligvis ikke have nogen indflydelse på din kredit scoringer i denne situation.

Bare for at være sikker, hvis du virkelig engageret i at lukke et kreditkort konto, du bør tænke over timingen. Luk ikke kortet, hvis du tænker på at ansøge om et lån eller et andet kort. Vent, indtil du lukker på lånet og derefter lukke kontoen. På den måde sparer du en potentiel score drop for, efter at du allerede er blevet godkendt.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.