Ikke liker Sporing utgifter? Prøv 80/20 Budsjett

Home » Budgeting » Ikke liker Sporing utgifter? Prøv 80/20 Budsjett

Dette er et flott alternativ til 50/30/20 budsjett

Ikke liker Sporing utgifter?  Prøv 80/20 Budsjett

En av de mest populære budsjettering strategier er den 50/30/20 budsjettet, som anbefaler at folk bruker 50 prosent av pengene sine på nødvendigheter, 30 prosent på skjønnsmessige elementer, og 20 prosent på besparelser.

Jeg foreslår en alternativ plan: 80/20 budsjett. Hvorfor? Det er mye enklere enn 50/30/20 budsjett.

Her er hvordan de sammenligne:

50/30/20 Plan

Den 50/30/20 budsjettet ble foreslått av Harvard økonom Elizabeth Warren og hennes datter, Amelia Warren Tyagi.

Duoen sier at du bør basere budsjettet på “ta hjem” inntekt – din inntekt etter skatt, helse forsikringspremier og andre utgifter som er tatt ut av lønnen din.

Halvparten av hjemme inntekten skal gå mot nødvendigheter som bolig, strøm, bensin, dagligvarer og vann regningen, sa de.

En annen 30 prosent kan gå til skjønnsmessige elementer som restaurant servering, kjøpe en ny mobiltelefon, drikker øl eller få billetter til en sportssending.

Til slutt bør 20 prosent gå til sparing eller nedbetaling av gjeld.

To bekymringer med 50/30/20 Budget

Nå tror jeg dette er gode råd. Men det er to aspekter som angår meg.

Først kan det være vanskelig å skjelne hva som er ØNSKES og hva som er et behov.

  • Hjem internett er et behov hvis du gjør forretninger fra hjemmet, men en vil hvis du ikke gjør det.
  • Klær, opp til et visst punkt, er et behov, men etter dette tidspunktet blir mer klær en ønsker.
  • Brød og melk er behov, men iskrem er en ønsker.

Hvor langt vil du ta denne? Skal du til line-elementet dagligvarer regningen for å skille Oreo cookies fra spinat? Selvsagt ikke.

Og som fører til min andre bekymring: noen mennesker ikke ønsker å klassifisere og spore sine utgifter.

For å vite hvor mye penger du har brukt på dagligvarer, verktøy, konserter, og iPads, må du spore utgifter.

Det er ikke alltid en deal-breaker – noen mennesker liker å spore sine utgifter i Quicken eller ved hjelp av elektroniske verktøy som Mint.com – men mange mennesker har ikke noe ønske om å spore pengene sine. “Budsjettering” høres ut som en uutholdelig ord.

80/20 Plan

Så hva pengene ledelse erstatning vil jeg anbefale for dem? En nær alternativ: 80/20 budsjett .

Under dette budsjettet, sette deg 20 prosent mot sparing og bruke den andre 80 prosent på alt annet.

Det fine med denne planen er at du ikke trenger å gjøre noe bekostning-sporing. Du bare ta sparepengene dine på toppen og deretter tilbringe resten.

Hvordan denne planen fungerer i det virkelige liv

Hvordan vil dette spille ut i det virkelige liv? Jeg anbefaler at du setter opp en automatisk tilbaketrekning fra din brukskonto til sparekonto. Sørg for at dette uttaket skjer hver lønning (eller 1-2 dager etter lønning, i tilfelle din lønnsslipp er forsinket).

På denne måten, de pengene som treffer din brukskonto er ditt til å bruke. Resten av pengene er gjemt bort i besparelser.

Selvfølgelig, å holde penger i de samme sparekonto som er knyttet til din brukskonto kan være fristende. Det er lett å overføre de pengene tilbake til din brukskonto og deretter bruke den. Jeg anbefaler å trekke penger på en sparekonto som er på en annen bank.

På denne måten vil du ikke se balansen når du logger deg på kontoen din. Ute av syne, ute av sinn.

(Jeg liker spesielt SmartyPig, en online bank som lar deg lage forskjellige “besparelser mål” og direkte penger inn i hver av disse målene. Du kan lese alt om SmartyPig her. Bare unngå fristelsen til å bruke pengene til å kjøpe gavekort, som SmartyPig prøver å presse deg til å gjøre. Det er SmartyPig mest negative aspektet, etter min mening.)

Ikke alle innsparinger må gå inn i en tradisjonell sparekonto. Du kan omdirigere noe av pengene til en megling konto, som Vanguard eller Schwab, der du har satt opp en avgang sparekonto som en Roth IRA.

Faktisk, hvis du sparer på en 80/20 rate, vil jeg anbefale at det store flertallet av sparepengene dine går mot pensjonsalderen. Eksperter anbefaler å spare mellom 10 til 20 prosent av inntekten mot pensjonsalderen, avhengig av alder hvor du begynner å spare.

Hvis du begynner å spare 10 prosent av inntekten mot pensjonsalderen på 21 år, investere i en alderstilpasset blanding av aksjer og obligasjoner, balansere årlig og følge gjøre vanlige pensjon bidrag, kan du være i stand til å komme unna med å spare bare 10 prosent av inntekten mot pensjonsalderen.

Hvis du venter til 30-årene eller senere, men du må kanskje spare 15 prosent eller mer for å ha nok.

Ikke stopp på 20 prosent

En siste bemerkning: Jeg foreslår 80/20 som minimum at du bør spare. Det er alltid en god idé å spare mer. Når du oppnå 80/20, kan du presse deg selv mot en 70/30 sparerate? Hva med 60/40?

Husk: jo mer du sparer, jo mer fleksibilitet og muligheter du har. Du vil være i stand til å bygge en større avgang portefølje, trekke noen år tidligere, kjøpe en eiendom til leie, starte en liten bedrift, ta en karriere risiko eller nyte ekstra ferier.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.