Încercați Această simplă 5 Categorie buget

Home » Budgeting » Încercați Această simplă 5 Categorie buget

Încercați Această simplă 5 Categorie buget

Doriți să creați un plan de cheltuieli, altfel cunoscut ca un buget, dar nu doriți să facă un buget detaliat complicat pentru linia de element, cum ar fi tipul care ar putea fi facilitată prin intermediul acestor foi de lucru a bugetului. In schimb, vrei doar un buget care reprezintă o „amplă prezentare.“

În același timp, nu doriți să facă un buget care este la fel de largă ca tip conturăm în bugetul 80/20 sau bugetul 50/30/20.

Vrei un buget care este un pic mai specific și structurat. Vrei bugetul Goldilocks, un mediu fericit între cele două. Vrei tipul de buget care vă permite să rupe în jos cheltuielile în cinci sau șase categorii: nu prea puține, dar nu prea multe. Ceea ce ar trebui să faci?

Iată o defalcare a ceea ce bugetul dvs. ar trebui să arate când este menționat în cinci categorii. Acest buget este cel care Today Show editorul Jean Chatzky a prezentat pe dieta datoria lui Oprah. Începem:

carcasă

Locuințe ar trebui să cuprindă de 35 la suta din venitul ia-acasă. Aceasta include ipoteca sau chiria, toate reparațiile și întreținerea locuinței, taxele de proprietate, utilități, cum ar fi energia electrică și termică, gaze, apă și canalizare, și proprietar sau de asigurări pentru chiriași. Pe scurt, aceasta include toate cheltuielile legate de locuințe.

Transport

Transportul ar trebui să ia nu mai mult de 15 la suta din venitul ia-acasă. Aceasta include orice plăți auto pe care o face, benzina, asigurare auto, toate reparațiile și întreținerea, suma pe care o plătiți pentru parcare, sau (în cazul în care vă deplasați transport public), suma pe care o plătiți pentru tren sau metrou bilete.

Amintiți-vă, de transport nu include doar plata masina. Acesta include tot: plata masina, modificările de petrol și dvs. tune-up-uri, noul radiator și al curelei de distribuție.

Alte cheltuieli de viață

Alte cheltuieli de trai, care sunt predominant cheltuieli discreționare, ar trebui să ia până la 25% din venitul dumneavoastră.

 Aceasta include mananca la restaurante, cumpararea de bilete la concerte, cumpărarea de haine noi, merge la evenimente sportive, și luând familia într-o vacanță plăcută.

economie

Economiile ar trebui să consume 10 la suta din bugetul. Acest lucru este în principal pentru limită de vârstă, precum și construirea unui fond de urgență.

payoff Datorie

Datoria payoff ar trebui să consume 15 la suta din venitul tau. Aceasta include cardurile de credit sau împrumuturi. Aceasta nu include dvs. de credit ipotecar sau masina de plată minimă, care sunt listate sub „locuințe“ și „transport“. (Aceasta nu include orice plăți suplimentare pe care o face spre ipotecare și mașina dvs. de împrumut, mai sus și dincolo de minimul.)

S-ar putea fi de gândire: Stai o secundă, de ce pledează doar o rată de economisire de 10 la suta? Nu- i bugetul 80/20 și ratele de buget 50/30/20 ambele economii avocat al 20 la sută? Da, au făcut -o , dar , după cum veți observa în cadrul bugetului 80/20 și bugetul 50/30/20, „economii“ incluse paydown datorii.

În acest buget de cinci categorii, economii și datoriile sunt listate ca fiind două categorii distincte. Cu 10 la suta pentru unul si 15 la suta pentru celelalte, care cheltuiți de fapt, 25 la sută (în total) pe o combinație de economii și datorii cu plată în jos.

Acest lucru este chiar mai agresiv și ambițios decât cele două bugete anterioare recomanda.

Utilizați această cinci categorii de buget, dacă doriți să creați un buget care este ușor detaliată, dar nu exagerat.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.