Înțelegerea ratele dobânzilor, inflație și Obligațiuni

Home » Investing » Înțelegerea ratele dobânzilor, inflație și Obligațiuni

Ratele dobânzilor, inflație și obligațiuni

Deținând o legătură este, în esență, ca poseda un flux de plăți în numerar viitoare. Aceste plăți în numerar sunt de obicei realizate sub forma plăților de dobânzi periodice și returnarea principalului când legătura ajunge la maturitate.

În absența riscului de credit (riscul de neplată), valoarea acestui flux de plăți de numerar viitoare este pur și simplu o funcție de rentabilitatea necesară în funcție de așteptările inflaționiste. În cazul în care sună un pic confuz și tehnic, nu vă faceți griji, acest articol va rupe în jos de stabilire a prețurilor de obligațiuni, pentru a defini termenul „randamentul obligațiunilor“, și să demonstreze modul în care așteptările inflaționiste și ratele dobânzilor determină valoarea unei obligațiuni.

Măsuri de risc

Există două riscuri principale care trebuie evaluate atunci când investesc în obligațiuni: riscul de rată a dobânzii și riscul de credit. Deși obiectivul nostru este pe modul în care ratele dobânzii afectează de stabilire a prețurilor de obligațiuni (altfel cunoscut ca riscul de rată a dobânzii), un investitor de obligațiuni trebuie să fie, de asemenea, conștienți de riscul de credit.

Riscul ratei dobânzii este riscul de modificări ale prețului unei obligațiuni, datorită modificărilor predominante ratelor dobânzilor. Modificări în termen scurt, față de ratele dobânzilor pe termen lung pot afecta diferite obligațiuni în moduri diferite, pe care le vom discuta mai jos. Riscul de credit, între timp, este riscul ca emitentul unei obligațiuni nu va face dobânzi programate sau plăți principale. Probabilitatea unui eveniment de credit negativ sau implicit afectează prețul unei obligațiuni – cel mai mare riscul unui eveniment de credit negativ care apar, cu atât investitorii rata dobânzii se va cere pentru asumarea acestui risc.

Obligatiuni emise de Trezoreria Statelor Unite pentru a finanța funcționarea guvernului SUA sunt cunoscute ca US obligațiuni de trezorerie. În funcție de intervalul de timp până la maturitate, acestea sunt numite facturi, note sau obligațiuni.

Investitorii ia în considerare US obligațiuni de trezorerie pentru a fi liber de risc de nerambursare. Cu alte cuvinte, investitorii cred că nu există nici o șansă ca guvernul SUA va implicit pe dobânzi și plăți principale pe obligațiuni pe care le emite. Pentru restul acestui articol, vom folosi US obligațiuni de trezorerie în exemplele noastre, eliminând astfel riscul de credit din discuție.

Calcularea producției și prețul de un Bond

Pentru a înțelege modul în care ratele dobânzii afectează prețul unei obligațiuni, trebuie să înțelegeți conceptul de randament. Deși există mai multe tipuri diferite de calcule de randament, în sensul prezentului articol, vom folosi randamentul la scadență de calcul (YTM). YTM O legătură este pur și simplu rata de actualizare, care poate fi utilizată pentru a face valoarea actualizată a tuturor numerar o legătură curge egală cu prețul său.

Cu alte cuvinte, prețul unei obligațiuni este suma dintre valoarea actualizată a fiecărui flux de numerar, în care valoarea actuală a fiecărui flux de numerar se calculează folosind același factor de reducere. Acest factor de reducere este randamentul. Atunci când randamentul unei obligațiuni se ridică, prin definiție, prețul său scade, iar când randamentul scade o legătură, prin definiție, crește prețul său.

Randamentul relativ A Bond

Scadența sau termenul unei legături afectează în mare măsură randamentul său. Pentru a înțelege această afirmație, trebuie să înțelegeți ceea ce este cunoscut sub numele de curba de randament. Curba randamentului reprezintă YTM unei clase de obligațiuni (în acest caz, US obligațiuni de trezorerie).

In cele mai multe medii rata dobânzii, mai lung termenul până la maturitate, mai mare randamentul va fi. Acest lucru are sens intuitiv, deoarece este primit mai lungă perioada de timp înainte de un flux de numerar, cu atat mai mare este sansa ca rata de actualizare necesară (sau randamentul) se va muta mai mare.

Așteptările inflaționiste determină cerințele de randament ale investitorului

Inflația este cel mai mare dușman o legătură a lui. Inflația erodează puterea de cumpărare a fluxurilor de numerar viitoare o legătură a lui. Pune pur și simplu, cea mai mare rata actuală a inflației și cu atât mai mare (preconizate) ratele viitoare ale inflației, cu atât mai mare va crește randamentele pe curba de randament, deoarece investitorii vor cere acest randament mai mare pentru a compensa riscul de inflație.

Pe termen scurt, pe termen lung Ratele dobânzilor și Așteptările inflaționiste

Inflația – precum și așteptările privind inflația viitoare – sunt o funcție a dinamicii între termen scurt și ratele dobânzilor pe termen lung. La nivel mondial, ratele dobânzilor pe termen scurt sunt administrate de către băncile centrale națiuni. În SUA, Comitetul Open Market Reserve Board Federal (FOMC) stabilește rata fondurilor federale. Punct de vedere istoric, alt interes pe termen scurt exprimate in dolari, cum ar fi LIBOR, a fost foarte corelat cu rata la fondurile.

FOMC administrează rata la fondurile pentru a-și îndeplini mandatul dublu de promovare a creșterii economice menținând în același timp stabilitatea prețurilor. Aceasta nu este o sarcină ușoară pentru FOMC; există întotdeauna dezbatere cu privire la nivelul fondurilor de hrănire adecvat, iar piața formează propriile opinii cu privire la modul de bine FOMC face.

Băncile centrale nu controlează ratele dobânzilor pe termen lung. Forțele pieței (cerere și ofertă) stabilirea prețurilor de echilibru pentru obligațiunile pe termen lung, care stabilesc ratele dobânzilor pe termen lung. În cazul în care piața de obligațiuni consideră că FOMC a stabilit rata la fondurile prea mic, așteptările viitoare creștere a inflației, ceea ce înseamnă că ratele dobânzilor pe termen lung crește în raport cu ratele dobânzilor pe termen scurt – curba de randament mai abruptă.

În cazul în care piața consideră că FOMC a stabilit rata la fondurile prea mare, opusul se întâmplă, și ratele dobânzilor pe termen lung scad în raport cu ratele dobânzilor pe termen scurt – curba randamentului aplatizează.

Momentul Fluxul de numerar a lui Bond și ratele dobânzilor

Momentul fluxurilor de numerar unei obligațiuni este importantă. Aceasta include termenul obligațiunii la maturitate. În cazul în care participanții la piață cred că există o inflație mai mare la orizont, ratele dobânzilor și randamentele obligațiunilor vor crește (și prețurile vor scădea) pentru a compensa pierderea puterii de cumpărare a fluxurilor de numerar viitoare. Obligațiuni cu cele mai lungi fluxurile de numerar vor vedea randamentele lor crește și prețurile se încadrează cel mai mult.

Acest lucru ar trebui să fie intuitiv dacă vă gândiți la un calcul a valorii actualizate – atunci când modificați rata de actualizare utilizată pe un flux de fluxurilor de numerar viitoare, mai lung până la primirea unui flux de numerar, cu atât mai mult valoarea sa actuală este afectată. Piața de obligațiuni are o măsură de modificare a prețului în raport cu modificările ratei dobânzii; această valoare legătură importantă este cunoscută ca durată.

Linia de fund

Ratele dobânzilor, randamentele obligațiunilor (prețuri) și așteptările inflaționiste sunt corelate între ele. Mișcările ratelor dobânzilor pe termen scurt, așa cum este dictat de către banca centrală a unei națiuni, va afecta diferite legături cu diferite termene până la maturitate în mod diferit, în funcție de așteptările pieței referitoare la nivelurile viitoare ale inflației.

De exemplu, o modificare a ratelor dobânzilor pe termen scurt care nu afectează ratele dobânzilor pe termen lung va avea un efect redus asupra prețului unei obligațiuni pe termen lung și a randamentului. Cu toate acestea, o schimbare (sau nici o schimbare atunci când piața percepe că este nevoie de unul), în ratele dobânzilor pe termen scurt care afectează ratele dobânzilor pe termen lung poate afecta foarte mult prețul unei obligațiuni pe termen lung și a randamentului. Pune pur și simplu, modificări ale ratelor dobânzilor pe termen scurt au un efect mai mare asupra obligațiuni pe termen scurt decât obligațiunile pe termen lung, și modificări ale ratelor dobânzilor pe termen lung au un efect asupra obligațiuni pe termen lung, dar nu și pe obligațiuni pe termen scurt .

Cheia pentru înțelegerea modului în care o modificare a ratelor dobânzii va afecta prețul unei anumite obligațiuni și randamentul este de a recunoaște în cazul în care pe curba randamentului care se află în legătură simplă (capătul scurt sau capătul lung), și pentru a înțelege dinamica între termen scurt și lung ratele dobânzilor pe termen lung.

Cu aceste cunoștințe, puteți utiliza diferite măsuri de durată și convexitate pentru a deveni un investitor maturate de piață de obligațiuni.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.