Is Credit Card rente fiscaal aftrekbaar?

Home » Uncategorized » Is Credit Card rente fiscaal aftrekbaar?

 Is Credit Card rente fiscaal aftrekbaar?

Wanneer belasting tijd rond komt, bent u ongetwijfeld op zoek naar manieren om de hoeveelheid belasting die u verschuldigd bent verlagen of verhogen van de terugbetaling die u ontvangt. Credit card belang zou zijn een aardige aftrekbare kosten, vooral als je honderden dollars betaald aan rente over het jaar. Helaas zal veel consumenten niet in staat zijn om af te trekken creditcard betaalde rente.

Geen aftrek voor Personal Credit Card Interest

Als je geboren in de jaren 1960 of eerder, kunt u een tijdstip dat u credit card rente kunnen aftrekken van uw aangifte te herinneren.

Het maakte niet uit wat u met uw creditcard had gekocht, al de rente die u betaald konden worden afgetrokken van uw aangifte.

De jaren 1980 zag grote veranderingen in de belastingwetgeving in de loop van  de Tax Reform Act van 1986 . Een van die veranderingen was de uitschakeling van persoonlijke creditcard rente als aftrekbare kosten. Niet meer kan je aftrekken rente die u naar de credit card bedrijven betaald voor de dagelijkse credit card aankopen. Je kunt niet eens aftrekken credit card interessant als u de creditcard gebruikt voor een aankoop, waarvan de rente aftrekbaar zou zijn als u een ander schuldbewijs gebruikt, zoals onroerend goed, verbeteringen aan het huis, of collegegeld.

Persoonlijk belang gaat verder dan de betaalde rente op creditcards. Het bevat ook betaalde rente op leningen voor auto’s en andere onbetaalde rekeningen.

Uitzondering voor Bedrijven en Zelfstandigen

Credit card belang kan worden afgetrokken als zakelijke kosten voor bedrijven, aannemers en andere zelfstandigen.

Het is het beste om een ​​aparte creditcard te gebruiken voor zakelijke uitgaven. Anders, als je een creditcard die je hebt gebruikt voor persoonlijke en zakelijke aankopen te gebruiken, moet u het bedrag van de rente die u betaald voor de zakelijke aankopen te berekenen.

U kunt aftrekken credit card betaalde rente voor zakelijke uitgaven, zelfs als de credit card is niet specifiek een zakelijke creditcard.

Voor administratieve doeleinden, te archiveren uw kassabon aankopen en creditcardafschriften detaillering belang, zodat je ze hebt wanneer het tijd is om uw aangifte. Uw fiscale bereider (zelfs als u uw eigen belastingen te bereiden) zal u er dankbaar voor zijn zo georganiseerd.

Soorten rente die kan worden afgetrokken

Terwijl persoonlijke creditcard belang niet kan worden afgetrokken, zijn er andere vormen van belang dat u in staat zijn om af te trekken, volgens William Perez, US Tax Planning Expert.

  • hypotheekrente
  • student lening rente
  • marge de rente op beleggingen

Om dit soort rente aftrekken, moet u de rente op een hypothecaire lening of een student lening, geen creditcard gebruikt voor die kosten hebben betaald.

Je kan gebruik maken van een home equity lening om uw creditcards af te betalen, af te trekken dan de betaalde rente op uw home equity lening. Dit kan worden profiteert u op de lange termijn, omdat hypothecaire leningen hebben vaak een lagere rente. Maar, vergeet niet dat uw huis is op de lijn als je standaard op de betalingen.

Neem contact op met een belastingadviseur over uw fiscale situatie om specifieke advies te krijgen over de vraag of de rente die u betaald is fiscaal aftrekbaar.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.