Is het slimmer om een ​​pinpas of creditcard te gebruiken?

Home » Credit and Debt » Is het slimmer om een ​​pinpas of creditcard te gebruiken?

Is het slimmer om een ​​pinpas of creditcard te gebruiken?

Hoewel ze precies kunnen op elkaar lijken weggestopt binnenkant van uw portemonnee, creditcards en betaalkaarten vertegenwoordigen twee heel verschillende soorten betalingsmethoden.

Met behulp van een debit card is vergelijkbaar met het betalen met contant geld of een ouderwetse papieren cheque. Een debetkaart (dat is ook anders dan een prepaid debit card) is gekoppeld aan uw bankrekening, en wanneer u een aankoop doet, worden de middelen van uw beschikbare saldo ingetrokken.

Credit cards, aan de andere kant, werken heel anders. Als u een creditcard gebruikt om een ​​aankoop te doen, bent u in wezen het afsluiten van een lening van de creditcardmaatschappij, die je later nodig zijn om terug te betalen. Die lening wordt getrokken uit een vooraf bepaalde hoeveelheid, formeel uw kredietlimiet genoemd. Het kan worden terugbetaald, en dan weer opgesteld. Dit kan over en optreden voor zoveel jaren als u de kaart wilt gebruiken.

Net als alle andere financiële producten, zijn er voor-en nadelen geassocieerd met zowel debet- en kredietkaarten. Als u al een aantal vooroordelen van welk type kunststof het beste is, proberen om die gereserveerd voor een moment en een kijkje nemen op de voordelen en nadelen elk betaalmethode te bieden heeft.

Bescherming tegen fraude

Credit card en debit card fraude is helaas heel gewoon. Niemand is immuun. Ik ben het slachtoffer van creditcardfraude ook vele malen te tellen geweest. De kans is heel behoorlijk die u al hebt behandeld ongeoorloofde kosten op een gegeven moment, misschien wel meerdere keren. Gelukkig, als je credit card gegevens zijn gecompromitteerd of gestolen is, je bent zeer goed beschermd tegen een financieel oogpunt.

De Fair Credit Billing Act (FCBA) is de federale wet om u te beschermen in het geval u ervaren credit card diefstal of fraude. Per de FCBA, als je ongeautoriseerde kosten voor uw kaartuitgever melden binnen 60 dagen, uw aansprakelijkheid voor frauduleuze transacties wordt afgetopt op $ 50.

Op de top van de FCBA beveiligingen, alle vier de grote credit card-netwerken (Visa, MasterCard, American Express en Discover) hebben een nul aansprakelijkheid fraudebeleid. In werkelijkheid, zal je waarschijnlijk nooit een cent te betalen als u melden creditcardfraude onmiddellijk. En het geld dat is gestolen of “gebruikt”, zonder uw toestemming is niet echt je geld – het is het geld van de kaartuitgever.

Het is vermeldenswaard dat de Elektronische overboeking Act (EVA) beschermt u tegen ongeautoriseerde transacties met debetkaarten ook. Echter, bescherming van de EVA zijn minder robuust.

Bijvoorbeeld, in het kader van de EVA, uw aansprakelijkheid voor ongeautoriseerde transacties stijgt naar $ 500 in plaats van $ 50 als je wacht meer dan twee werkdagen om de fraude te melden. Ook, in tegenstelling creditcardfraude, wanneer ongeautoriseerde debettransacties voordoen doet, het is uw geld dat is gestolen. Dit zou kunnen leiden tot een groot aantal andere problemen als, bijvoorbeeld, hoeft u geen toegang tot de fondsen die moeten worden in uw bankrekening bij huur, rekeningen, of andere financiële verplichtingen als gevolg van te worden.

credit Building

Een ander voordeel van het openen en het gebruik van een creditcard op verantwoorde wijze is het feit dat dit te doen heeft het potentieel om te helpen je sterker krediet op te bouwen. Houd uw creditcard saldi laag en bij voorkeur afbetaald elke maand volledig, en maak elke betaling op tijd. Je bent waarschijnlijk zien die rekeningen hebben een positieve invloed op uw credit scores in de tijd.

Het terugdringen van overschrijdingen

Het belangrijkste voordeel dat mensen associëren met het gebruik van debetkaarten via credit cards is het feit dat debetkaarten ontmoedigen veel geld uitgeven, of zelfs onmogelijk maken het. Je zou niet een veel geld manager te zijn, maar als je ervoor kiest om een ​​debetkaart te gebruiken, in ieder geval zult u niet te gaan in de schulden.

Inmiddels zijn ongeveer 29 miljoen Amerikanen een creditcard saldo uitgevoerd voor twee jaar of meer, wat aangeeft dat ze chronisch zijn de uitgaven meer dan ze zich kunnen veroorloven.

Maar de waarheid is dat als je een te hoge uitgaven probleem hebt, een debetkaart zal niet echt repareren. Het zal alleen maar beperk uw uitgaven om de balans in uw bankrekening. Aan de andere kant, kon je een credit card rekening te openen bij een opzettelijk lage limiet en misschien hetzelfde doel te bereiken, terwijl nog steeds genieten van een betere fraude bescherming.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.