Is It Okosabb használjuk a bankkártya vagy hitelkártya?

Home » Credit and Debt » Is It Okosabb használjuk a bankkártya vagy hitelkártya?

Is It Okosabb használjuk a bankkártya vagy hitelkártya?

Annak ellenére, hogy néz ki pontosan egyforma élj belül a pénztárca, hitelkártyák és betéti kártyák jelentik két nagyon különböző típusú fizetési mód.

Bankkártyát használ hasonló fizet készpénzzel, vagy egy régimódi papír csekk. A betéti kártya (ami szintén eltér a kártyás bankkártya) van kötve a bankszámlájára, és amikor a vásárlás, az összeg levonásra rendelkezésre álló egyenleg.

Hitelkártya, másrészt, működik egészen másképp. Ha hitelkártyát használ, hogy a vásárlás, akkor lényegében hitelfelvétel a hitelkártya kibocsátója amely akkor később vissza kell fizetni. Ez hitel levonni egy előre meghatározott összeget, hivatalosan nevezik hitelkeretét. Lehet vissza kell fizetni, majd húzott újra. Ez akkor fordulhat elő újra és újra annyi éven szeretne használni a kártyát.

Mint minden pénzügyi termékek, vannak előnyei és hátrányai egyaránt kapcsolatban betéti és hitelkártyák. Ha már van valamilyen előre fogalmai milyen típusú műanyag legjobb, próbálja beállítani azokat félre egy pillanatra, és megnézzük az előnyök és hátrányok az egyes fizetési módok által kínált lehetőségeket.

Adathalász védelem

Hitelkártya és bankkártya csalás, sajnos, elég gyakori. Senki sem immunis. Voltam áldozata hitelkártya-csalás túl sokszor számolni. Annak az esélye, elég tisztességes, hogy már foglalkozott jogosulatlan díjak egy bizonyos ponton, talán többször. Szerencsére, amikor a hitelkártya adatok sérülése, vagy ellopják, akkor nagyon jól védett a pénzügyi szempontból.

A törvény a tisztességes számlázásról (FCBA) a szövetségi törvény, amely védi Önt abban az esetben azt tapasztalja, hitelkártya-lopás vagy csalás. Per a FCBA, ha feljelenti jogosulatlan terhelés a kártyakibocsátó 60 napon belül, akkor a felelősséget a csalárd tranzakciók felső határa 50 $.

A tetején a FCBA védelem, mind a négy nagy hitelkártya-hálózatok (Visa, MasterCard, American Express és Discover) a nulla felelősség csalás politikát. Az az igazság, akkor valószínűleg soha nem fizet egy fillért, ha bejelenti a hitelkártya-csalások azonnal. És a pénzt, hogy ellopták, vagy a „használt” az Ön engedélye nélkül nem igazán a pénzt – ez a kártya kibocsátója pénzt.

Érdemes megjegyezni, hogy az Electronic Funds Transfer Act (EFTA) védi meg a jogosulatlan betéti kártya tranzakciók is. Azonban az EFTA azon védelmek kevésbé robusztus.

Például az EFTA, a felelősséget nem engedélyezett tranzakciókat mászik 500 $ helyett 50 $, ha várni több mint két munkanapot, hogy jelentse a csalás. Továbbá, ellentétben hitelkártya csalással, ha illetéktelen terhelési tranzakciók fordul elő, hogy a pénz, hogy ellopták. Ez oda vezethet, hogy egy sereg egyéb probléma, ha például, nem férnek hozzá az alapokat, hogy kell a bankszámláján, ha lakbér, számlák vagy egyéb pénzügyi kötelezettségek válnak esedékessé.

Credit Building

Másik előnye a nyitó és a hitelkártyával felelősen az a tény, hogy ezzel megvan a lehetőség, hogy segítsen felépíteni erősebb hitel. Tartsa hitelkártya-egyenlegek alacsony, és lehetőleg teljes mértékben visszafizetésre minden hónapban, és hogy minden egyes fizetési határidőre. Te valószínűleg látni ezeket a fiókokat is pozitív hatással van a hitel pontszámot idővel.

megfékezése túlköltekezés

Az elsődleges előnye, hogy az emberek társítani betéti kártyával több mint hitelkártyák az a tény, hogy a betéti kártyák kedvét túlköltekezés, sőt lehetetlenné tenné. Lehet, hogy nem egy nagy pénz menedzser, de ha úgy dönt, hogy használja a bankkártyát, legalábbis akkor nem megy az adósság.

Közben mintegy 29 millió amerikai hajtottak hitelkártya egyenleg két vagy több év, jelezve, hogy ők krónikusan kiadások több, mint amennyit megengedhet magának, hogy.

Mégis az igazság az, hogy ha van egy túlköltekezés probléma, egy bankkártya valójában nem megjavítani. Ez csupán korlátozza a kiadásokat, hogy az egyensúlyt a folyószámla. Másrészt, meg lehetett nyitni hitelkártya számla egy szándékosan alacsony limit és talán hasonló célok elérésére, miközben élvezi jobban csalás védelem.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.