Je vaš dom res vlaganja?

Home » Real Estate » Je vaš dom res vlaganja?

 Je vaš dom res vlaganja?

Nepremičninski agenti, posojila častniki, in starši so verjetno vsi ti povedal, da je nakup stanovanja velika naložba, ki bo privedla do donosov kasneje v življenju.

Ampak dejstvo je, da so vaši dobički od prodaje svoje primarno prebivališče verjetno dokaj majhen, če se uresničijo sploh.

Nepremičnine Spoštovanje in inflacija

Prva stvar, da razmisli je dom presoja v okviru inflacije.

Morda boste presenečeni, da se zavedaš, da je apreciacija vašega doma lahko izravnalo z inflacijo. To še posebej velja, če ne živijo v vročem nepremičninskem trgu. Slišimo dramatične zgodbe apreciacije na nekaterih območjih v državi, vendar je večina ljudi nakup stanovanja na območjih, kjer je letna apreciacija verjetno ne bo premagal inflacijo veliko.

Septembra 2007, v skladu s Federal Reserve Bank of St. Louis je mediana prodajna cena za nova stanovanja, ki se prodajajo v Združenih državah Amerike je bil 240.300 $. Septembra 2017 se je to število do $ 319.700. Vendar, ko zaženete nekaj številk s pomočjo Inflation Calculator ZDA , nekaj te presoje izgine. Namesto da vidim $ 79.400 v zahvalo, dejanska vrednost te presoje je bližje $ 33.648.

To še vedno ne zdi tako slabo. Konec koncev, je vrednost vašega doma se je povečal za več kot 30.000 $. Ampak ne smemo pozabiti na stroške.

Lastništvo Home Comes z dodatnimi stroški

Nato boste morali odšteti stroške lastništva domov iz svojih dobičkov.

Recimo, da ste dobili hipoteko za 250.000 $ po obrestni meri 3,92 odstotka. Tekom 30 let, glede na Googlov hipotekarnih kalkulator, boste plačali $ 175.533 v interesu. Tudi če vaš dom ceni, ki jo inflacijo prilagojene 30.000 $ na vsakih 10 let (v skupni vrednosti 90.000 $), ki še vedno ni dovolj za pokritje obresti, ki jo plačate na posojilo.

In iskane plača ni edini strošek si obraz. Ne pozabite, da boste plačali davkov na premoženje v večini držav. hipotekarnih kalkulator študentskih posojil junak vključuje izračun davka lastnine. Če je vaš davek na nepremičnine znaša 1,5 odstotka na leto, bi lahko videli celotno plačilo davka v višini $ 117.000 nad potekom 30 let. In da ne pričakuje povečanja, kot davčne lastnina vaš dom ceni vrednosti, tako da opravljate svoje davkov na premoženje.

Res je, da lahko odbije nekaj svojih stroškov na vašo davčno napoved, vendar odbitek nima enake vrednosti kot kredit. To lahko zmanjša vaš dohodek in svojo davčno obveznost, ne pa na podlagi dolar za dolar. Poleg tega, v skladu s fundacijo davku, le okoli 30 odstotkov gospodinjstev izkazovati. Razen če ste med tistimi, ki izkazovati, ne boste videli kakšne davčne ugodnosti, povezane z vašim hipoteko.

Drugi stroški, povezani z domačega lastništva vključujejo vzdrževanje in popravila, kot tudi homeowners zavarovanje. Morda boste morali plačati tudi hipotekarnega zavarovanja, če je vaš polog manj kot 20 odstotkov. Do takrat, ko dejavnik v desetletjih teh stroškov, je dodal, da vaše hipotekarne obresti in premoženjskih davkov, so možnosti tudi zlom še dokaj majhna, tudi če je vaš dom ne cenijo vrednost v daljšem časovnem obdobju.

Kaj če boste na koncu Prodaja Nepričakovano?

Radi bi, da se bo nepremičninski trg vedno iti gor. Vendar pa, kot smo videli, med letoma 2007 in 2009, lahko nepremičninski tvori mehurček, kot katero koli drugo sredstvo. Pok nepremičninskega balona je ustvaril razmere, v katerih na tisoče ljudi, ki se je končalo izgubili veliko denarja. Če lahko odpeljete padec cen, ki jih ne bi izgubili toliko.

Vendar, če ste prisiljeni prodajati med nepremičninski trg nesreči, ni veliko lahko storite, da reševanje razmer. Lahko bi na koncu izgubili denar na vašem domu, na vrhu, kar ste že plačali v interesu, davkov in drugih stroškov.

Kaj pa najem?

Seveda, kot nepopolne naložbo, saj lahko nakup biti, je mogoče poudariti, da najem morda ne bo rešitev. Konec koncev, ko bo hipotekarnih plačil, ki jih vsaj graditi lastniški kapital v vašem domu.

Ko se najem, da ste pomagali vaš najemodajalec doseganje pravičnosti.

Vendar pa to ne pomeni, da je najem se je treba izogniti za vsako ceno. Glede na vaš trg, lahko najem dobra izbira, tudi če to pomeni, da se ne gradi kapitala.

To še posebej velja, če živite na območju z visoko domače cene, in lahko najamete za manj kot mesečne agregatne stroške hipoteke, vzdrževanja in drugih stroškov. Ne samo, da ste varčevanje denarja mesečno, vendar pa lahko nato vlagajo razliko na trgu in morda spoznali, večje spoštovanje, kot bi si prišel iz domačega vlaganja.

Med novembrom 2007 in novembrom 2017, S & P 500 je imel obračunane vrnitev 9.672 odstotkov, prilagojeno za inflacijo. Recimo, da bi stalo $ 1100 na mesec, da lastnik stanovanja v tem obdobju, ampak živite v stanovanju z mesečno najemnino v višini $ 700. Če ste vložili razliko $ 400 med najemom in nakupom vsak mesec več kot teh 10 letih, bi se vrednost investicije je 83,587.81 $.

Tam je tudi dejstvo, da najem pomeni, da ne boste izgubili kup denarja, če si prisiljen prodati svoj dom v času recesije. Po drugi strani pa, če vam je uspelo, da ostanejo v vašem domu in vožnja iz dogodkov na trgu nepremičnin recesijo, lahko zgradite dovolj lastniški kapital v vašem domu, ki se lahko uporablja v času upokojitve. Tudi če ste le preloma (ali celo, če skupna izgubili) na domu, je lahko prisilno varčevanje vozilo, ki ima potencial, da vam z veliko količino kapitala, ko si prodal.

To je lahko tudi prostor za življenje brez najemnine v svoje upokojitve leta (morda še vedno treba plačati davkov na premoženje, vendar), ali pa lahko uporabite povratne hipoteke za dostop do kapitala, da bi zaprli vrzel prihodka v starosti. Ne boste videli te možnosti, ko se najem.

Pri nakupu stanovanja, je vlaganja

Namesto da bi si svojo primarno prebivališče kot naložbo, upoštevati tudi druge razloge za nakup. Morda želite kraj za klic svoje, graditi pravičnost in zaživel v skupnosti. Vse to so dobri razlogi za nakup! Nasprotno, če mislite, da bo imel bolj mobilni življenjski slog, je lahko bolj smiselno, da najem, tudi če se ne gradi kapitala. Dokler si še druge določbe za načrtovanje za prihodnost, najem lahko izvedljiva možnost, glede na lokalnem trgu in dolgoročnimi cilji življenjskega sloga.

Končno, če želite spremeniti vaš dom v prave naložbe, kar morate storiti nekaj drugega kot živeti v njej. jo v najem, ko premaknete ali jo uporabljajo, da bi denar preko Airbnb mogoče načine, da bi dejansko videli vrnitev na vašem domačem nakup.

Ampak, če ste šele tam živijo, ne računajte na to zagotavlja velike naložbene donose.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.