Jos sinun pitäisi pitää rahaa?

Home » Finance » Jos sinun pitäisi pitää rahaa?

Vihje: se ei saa olla alle patjan

Jos sinun pitäisi pitää rahaa?

Käytämme rahaa paljon tavoitteita: eläkkeelle, koulutus, erillinen säästöt tavoitteita, day-to-day kuluja, ja lista jatkuu.

Jos sinun pitäisi pitää rahaa?

Useimmat ihmiset pitävät rahansa säästötilille, jossa kuukausittaiset kulut pidetään tarkkailun tilin tai verkkopankkien. Toiset eivät usko pankit (varsinkin nuoremmat sukupolvet), ja pitää kiinni rahansa kirjekuoria.

Samaan aikaan paljon ihmiset eivät ymmärrä kuinka monta vaihtoehtoja pitää loput rahansa järjestäytynyttä tai sen tarkoituksen että eri tileille voi olla.

Aiomme käydä läpi joitakin suosituimmista vaihtoehtoja, kun se tulee, missä kannattaa pitää rahaa niin voit laittaa sen missä sitä tarvitaan eniten.

päiväraha

Kun tarvitset pääsyn rahaa heti päiväraha, on viisasta pitää se pankkitililtäsi joten voit käyttää maksukorttia maksamaan asioita. (Vaihtoehtoisesti tietenkin voit vain kuljettaa käteistä ja pitää se lompakossa.)

Kuitenkin aina varmista, että pitää puskurina pankkitililtäsi välttää ylityksestä maksuja. Oletetaan esimerkiksi, että olet jo unohtanut kuukausittain laskun ollessa tililtäsi, ja lounaan johtaa negatiivinen. Sinulta osuma tilinylityksestä maksu riippuen politiikkaa pankista.

Taistelu Pankit

Ei ole pankkitiliä vielä tai ajatellut vaihtamalla pankkia? Monet ihmiset eivät tiedä, että on olemassa ton vaihtoehtoja, kun se tulee, mitä toimielimiä pidät rahaa, kuten tiili ja laasti pankit ja “suuret nimet” ovat mitä usein tulee mieleen.

On yhteisö pankkeja, vain verkossa pankit ja luotto-osuuskunnat, muutamia mainitakseni. Noiden, saattaa olla palkintoja tilejä (kannustimia), korkean tuoton tilejä, ja enemmän.

Niin monia vaihtoehtoja, se voi olla vaikea valita, joten tässä on yksi asia, sinun täytyy pitää mielessä: valitse pankki vähiten maksuja.

Sinun ei pitäisi joutua maksamaan kuukausittain ylläpitokulut pankkiin vain pitää rahat siellä.

Useammin kuin ei, vain verkossa pankit, yhteisö pankit, ja luotto-osuuskunnat ovat vähiten maksuja. Online-vain pankit ovat alhaiset yleiskustannukset, koska ei ole fyysisiä paikkoja, ja ne ovat erittäin kätevä. Yhteisön pankit ja luotto-osuuskunnat keskittyvät ihmisiä he palvelevat, ja ovat paljon lievempi korkoja ja maksuja.

Valitettavasti mitään suuria nimiä siellä, olet menossa kohtaamaan surmasi maksuja, minimi talletukset ja saldot, ja muut vaatimukset. Pankkitoiminta olisi helppoa, niin lukea hieno tulostaa ensin.

hätärahaston

Monet ihmiset pitävät hätärahasto niputetaan sisään niiden yleisen säästöohjelman, mutta tämä voisi olla virhe, riippuen siitä kuinka paljon itsehillintää teillä.

Hätärahoitusta tulisi saada vain silloin, kun on olemassa todellinen hätätilanne. Ongelmana on, että jokaisella on erilainen määritelty, mitä pidetään hätätilanteessa. Useimmat asiantuntijat sanovat, että hätätilanteessa varat ovat asioita ei voi ennakoida etukäteen, tai dire tilanteisiin, kuten työpaikan menettäminen. Siksi haluavat ostaa uusia vaatteita, mutta joilla ei ole tarpeeksi rahaa pankkitilille, ei hätä.

Se ei ole tarpeen tai välttämätöntä selviytymisen.

Jos et voi luottaa itse jättää hätärahasto yksin kunnes todella tarvitset sitä, niin kannattaa avata säästötili on eri laitosta tavallisia säästötili.

Miksi? Koska useampia vaiheita sinun täytyy ottaa päästä varoja, sitä epätodennäköisempää on, että voit kokeilla ja käyttää niitä, kun ei pitäisi.

Yksi vaihtoehto on perustaa vain verkossa säästötili. He yleensä paljon nopeampi ja helpompi avata ja se ei vaadi aio haara. Plus, et koskaan houkutusta fyysisesti mennä ATM nostaa rahaa, mutta voit silti siirtää varoja, kun niitä tarvitaan.

Pitkäaikaissäästämisen tavoitteet

Joten, entä säästöistä tavoitteita teillä, jotka aikovat kestää kolmesta viiden vuoden tai enemmän, saavuttaa?

Haluat ehkä avata erilliseen osa-säästötilien jokaiselle näistä.

Mikä on osa-säästötili? Jotkut pankit voit avata yksi tärkeimmistä säästötili, jossa “sub” tilejä sidoksissa siihen. Joten voit käyttää pääasiallisena säästötili lyhytaikaisia ​​säästöjä, ja avata eri alatileille asioita, kuten matka, uuden tietokoneen, uuden auton, jne

Se voi olla järkevää erottaa säästöt tavoitteita. Jos sinulla on yksi tärkeimmistä säästötili joissa on yhteensä $ 20.000 mutta säästät häät, käsiraha auton, yhdessä loma, mitä teet? Saatat vaikea priorisoida henkilökohtaisia ​​tavoitteita.

Joilla on erilliset tilit on erityisesti varattu kunkin tavoitteen helpottaa kertoa milloin olet saavuttanut niitä, ja kun rahat pois ei häiritse muita tavoitteita. Niinpä esimerkiksi, nyt jakaa kyseisen $ 20000 ylös. Sinulla on $ 10,000 oman “häät” tili, $ 7000 “Car käsiraha” tilille, ja $ 3000 teidän “loma” tilille.

Tavoitteesi jokaisen on $ 20.000 $ 10.000 ja $ 3000 vastaavasti. Ymmärräthän olet osuma lomasta säästöjä tavoite, joten voit ohjata rahat olit tallentamatta kohti lomasta auton käsiraha tilille, ja alkaa suunnitella matkaa.

Jos sinulla olisi alkuperäisen kertakorvaus on $ 20.000 tilillesi, olet ehkä epäröivät peruuttaa jollekin sitä oman loma vuodesta olet työskennellyt kaksi muuta tärkeää tavoitetta.

Monet pankit, erityisesti verkossa pankit, voit avata rajattoman määrän osa-säästötileille. Sieltä voit määrittää automaattivaihteisto pankkitililtäsi kullekin näistä säästötileille.

Keskipitkän aikavälin säästöihin

Emme puhu säästöä tavoitteita täällä. Sen sijaan nämä vaihtoehdot ovat niille, jotka jo ovat kohtuullisen määrän säästöt, mutta eivät etsi investoida sen pitkän aikavälin (5+ vuotta).

Jos etsit parkkipaikan rahaa muutaman vuoden, Rahamarkkinatilit ja CD (sijoitus-) voi olla vastaus. Nämä säästötilien on tarkoitus olla korkeampia korkoja kuin normaalisti säästötileille.

Jos päätät avata Money Market Tili tai CD, on olemassa muutamia asioita, sinun pitäisi ymmärtää etukäteen. Rahamarkkinatilit ovat kuin hybridi tarkkailun ja säästötileille, koska voit kirjoittaa rajallinen määrä tarkastuksia yhdeltä. Rahamarkkinatilit myös sijoittaa arvopapereihin, toisin kuin säännöllistä säästötilit, minkä vuoksi saatat pystyä saamaan parempia korkoja.

CD-levyt ovat erilaisia, että ne ovat kiinteitä eräpäiviä, eli kun avaat yhden, sinun täytyy pitää rahat siellä tietyn aikaa. Näin ollen, jos sinun täytyy ottaa rahat pois ennen CD on kypsynyt, kohtaat varhaiseen vetäytymiseen rangaistus. Määrä rangaistusalueen riippuu ehdoista CD. Tämän sanoi, CD: t ovat yleensä ole hyvä idea hätärahastojen koska haluat, että rahaa on käytettävissä ilman rangaistusta, kun sitä tarvitaan.

Molemmat näistä tilit voivat myös tarvita suurempia alkusaldoja kuin säännöllistä säästötileille. Esimerkiksi, saatat täytyy olla $ 10.000 sijoittaa tilille kun se on auki, kun taas jotkut säästötilit voidaan avata niin vähän kuin 10 $.

eläkesäästötilit

Ei ole väliä missä olet urasi, sinun pitäisi tehdä säästäminen eläkkeelle etusijalla. Automaattisen vähennykset palkka on yksi helpoimmista tavoista tehdä tämä. Jos olet itsenäinen ammatinharjoittaja, tutkia syyskuu IRAS.

Niin kauan kuin et ole ansaita naurettavia summia rahaa, sinun olisi voitava avata IRA, joka on tärkeää, jos työnantaja ei tarjoa 401 (k). Raha ei voi ottaa pois IRA seuraamuksitta kunnes tulet ikä oli 59 ja puoli, ellei se erityinen seikka, kuin ostaa ensimmäinen talo. Voit myös siirtää maksut olet tehnyt Roth IRA ilman rangaistusta.

401 (k) s ovat samanlaisia, että joudut seuraamuksia keskeyttäminen alkuvaiheessa, mutta hyvä puoli 401 (k) on se, että työnantaja voi tarjota vastaamaan maksuja tiettyyn määrään. Standard taloudellista neuvontaa sanoo kattaa jopa ottelun, ja sen mukaan, kuinka suuri palauttaa 401 (k) tuottaa, voit osallistua loput IRA (koska sinulla on enemmän valvontaa ja joustavuutta varat).

Säästäminen Education

Haluatko maksaa lapsen kasvatukseen? Sitten ajatella avaamisesta 529 Säästöt suunnitelmaa, koska tämä tili on nimenomaan säästää jonkun tulevaisuuden koulutus. Voit avata sen saajille – ei vain lapsesi, mutta lapsenlapsi, ystävä tai sukulainen.

Jos olet säästää rahaa säännöllisesti säästötili, jotka eivät ehkä ole tarpeeksi voittaa inflaatiota. Jos lapsesi on nuorempi ja on vielä pitkä matka siihen, että yliopistoon, kustannukset opetusta tulee nousemaan, ja haluat laittaa rahaa jostain, että voi pysyä, ja veroetuuksia 529 ovat erittäin tärkeitä.

529 Suunnitelmat ovat sponsoroituja yksittäisten valtioiden tai valtion virastot, ja voidaan avata useita rahoituslaitoksia. Sinun törmännyt kahdenlaisia ​​suunnitelmia: pre-paid, ja säästöjä. Jotkut asiantuntijat suosittelevat vastaan ​​pre-paid suunnitelmat useista syistä, joten varmista tehdä tutkimusta ennen kuin se sopii sinulle parhaiten.

Tekin ei rajoitu oman valtion 529 suunnitelmaa, joten on tärkeää tehdä ostoksia ja vertailla palkkioiden ja historiallinen suorituskykyä eri rahastojen. Jotkut valtiot tarjoavat kannustimia, ja 529 suunnitelmia on myös monia veroetuja.

Pidä Money Järjestäytynyt

Kuten näette, on paljon vaihtoehtoja, kun se tulee, missä kannattaa pitää rahaa. Et tarvitse tonnia erilaisia ​​tilejä, mutta varmista, että tilien sinulla on kokouksessa teidän taloudelliset tarpeet.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.