Kaj je Stiski Dolg vlaganje in kako deluje?

Home » Investing » Kaj je Stiski Dolg vlaganje in kako deluje?

Kaj je Stiski Dolg vlaganje in kako deluje?

Ko so podjetja v finančnih težavah, pogosto slišimo o investitorji hoje z zajetne vsote denarja. To se zdi protislovno, vendar to izhaja iz dejstva, da so vlagatelji kupljenim dolg družbe, namesto da bi svoje zaloge.

To se pogosto imenuje težavah dolga investiranja, in to je običajna praksa med hedge skladi in številnih institucionalnih vlagateljev.

V stiski dolga vlaganje, investitor zavestno kupi dolg vznemirjen podjetje, pogosto z diskontom-in želi dobiček, če podjetje obrne.

V mnogih primerih so vlagatelji še vedno oditi s plačili, tudi če gre podjetje v stečaj, in v nekaterih primerih, stiski dolga vlagatelji dejansko končajo kot lastniki težavah družbe.

Kako Dolg na poceni

Ni strogo pravilo, ko kategorizirati dolg kot “stiski”, vendar to na splošno pomeni, da je dolg trgovanje z občutnim popustom na njegovo nominalno vrednostjo. Tako, na primer, boste morda lahko za nakup 500 $ obveznic za 200 $. V tem primeru, popust pride, ker posojilojemalec je v nevarnosti, da ne izpolnjujejo obveznosti. In res, lahko vlagatelji izgubijo denar, če gre družba v stečaj. Ampak, če investitorji verjamejo, da lahko preobrat in se na koncu izkazala pravica, so lahko videli vrednost dolga gredo gor dramatično.

Vlagatelj, ki kupuje lastniške deleže družbe namesto dolga bi lahko več denarja, kot dolžniških investitorjev, če se družba obrne. Ampak, lahko delnice izgubijo celotno vrednost, če gre podjetje v stečaj.

Dolg, na drugi strani pa še vedno ohranja neko vrednost, čeprav preobrat ne zgodi.

polastiti

Ko vlagatelj kupi stiski dolg neke družbe, niso samo izvedbo nakupa, vendar se pogosto končajo z nekaj nadzora poslovanja. Subjekti, kot so hedge skladi, ki kupujejo velike količine stiski dolga pogosto pogajati pogoje, ki jim omogočajo, da prevzamejo aktivno vlogo pri nemirnem družbo.

Poleg tega lahko v stiski dolga vlagatelji doseči prednostni status pri izplačilu nazaj, če gre podjetje v stečaj.

Ko podjetje razglasi poglavje 11 stečaja, bo sodišče običajno določi prednostni vrstni red upnikov, ki dolguje denar. Tisti, ki sodelujejo v stiski dolga so pogosto nekateri od prvih ljudi, ki se vrnejo, pred delničarjev in celo zaposlenih. Včasih lahko to povzroči upniki dejansko prevzela lastništvo družbe. Ko se to zgodi, lahko stiski dolga vlagatelji obogatel, če so uspešni pri preoblikovanju družbe okoli.

Upravljanje s tveganji

Kadarkoli investitor kupi dolg, na primer v obliki vlade ali podjetniških obveznic, tvegajo posojilojemalca ne izpolnjuje obveznosti. Zato se večina vlagateljev pozval, naj preuči kreditno sposobnost posojilojemalca za določitev verjetnosti dobili svoj denar nazaj. Tveganje neplačila je tudi, zakaj se bo dolg od manj kreditno organizacij ustvari večji donos za vlagatelja.

V stiski dolga investiranja, obstaja zelo realna nevarnost vlagatelja hoje z nič, če gre družba v stečaj.

Vlagatelji, ki sodelujejo v stiski dolga vlaganja, predvsem večjih hedge skladi, ki so pogosto opravljajo zelo zanesljive analize tveganja z uporabo naprednih modelov in testne scenarije.

Še več, ta sredstva so pogosto zelo vešči širi tveganja in, kadar je to mogoče, v sodelovanju z drugimi podjetji, da se ne pretirano, če investicijske vrednosti.

Najpomembneje je, da upravitelji kvalificiranih hedge skladov razumeti pomen diverzifikacije v vlaganje. To je malo verjetno, da bi v stiski dolg obsegajo pomemben delež polno portfelja hedge sklada.

Stiski Dolg za Povprečne vlagatelje

Na splošno Povprečni Joe ne bodo vključeni v stiski dolga vlaganje. Večina ljudi je bolje vlagati v delnice in standardnih obveznic, saj je to preprosto in manj tvegano. Vendar je mogoče, da je posameznik dostop do tega trga, če se odločijo. Nekatera podjetja ponujajo vzajemni skladi, ki vlagajo v stiski dolga, ali vključujejo stiski dolga kot del portfelja.

Franklin Mutual Quest sklada Franklin Templeton Investments [NYSE: MQIFX], na primer, vključuje stiski dolga v svojih gospodarstvih, skupaj z podcenjene družbe in gotovino. Hrast Capital je drugo podjetje, ki ponuja posamezni vlagatelji dostop do težavah dolga z zasebnimi vozili.

To je koristno za vlagatelje razumeti možnosti, da v stiski dolžniške ponudbe, vendar le redko smiselno v tipični upokojitev portfelja. Lepljenje z zalogami, vzajemni skladi in naložbeni razred obveznic je varnejša in bolj smiselno pot do bogastva za večino ljudi.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.