Kako dolgo bo svoje upokojitve Prihranki trajalo – in kako Stretch It

Home » Retirement » Kako dolgo bo svoje upokojitve Prihranki trajalo – in kako Stretch It

Kako dolgo bo svoje upokojitve Prihranki trajalo - in kako Stretch It

Ugotoviti, koliko let bodo pokojninsko varčevanje trajalo ni eksaktna znanost. Obstaja veliko spremenljivk pri igri – donosi, inflacija, nepredvideni stroški – in vse od njih lahko močno vpliva na življenjsko dobo vaših prihrankov.

Vendar je še vedno vrednost prihajajo z oceno. Najenostavnejši način za to je, da pretehta svoje skupne prihranke, plus donos naložb v daljšem časovnem obdobju, pred vašimi letnih stroškov.

Načine, da bi svoje prihranke trajajo dlje

Kalkulator kot tisti zgoraj, je lahko koristen vodnik. Ampak to je komaj zadnjo besedo o tem, kako daleč lahko vaši prihranki raztezajo, še posebej, če ste pripravljeni prilagoditi svojo porabo, da bo ustrezala nekaj strategij skupne upokojitev umika.

Spodaj je nekaj pametnih osnovnih pravil o tem, kako naj umakne svoje pokojninskega varčevanja na način, ki vam daje najboljše možnosti, ki imajo svoj denar, traja tako dolgo, kot ga potrebujete, da, ne glede na to, kaj je svet pošilja svojo pot.

Pravilo 4%

Pravilo 4% temelji na raziskavah, ki jih William Bengen, objavljenem leta 1994, ki je ugotovila, da če ste vložili vsaj 50% svojega denarja v zalogah in ostalo v obveznicah, bi si moral obstaja velika verjetnost, da bi lahko umakne inflacija prilagojeno 4% svoje gnezdo jajce vsako leto za 30 let (in morda več, odvisno od donosa naložb v tem času).

Pristop je preprost: vzamete ven 4% od svojih prihrankov v prvem letu, in vsako leto zapored ste vzeli ven isti dolar znesek plus prilagoditev inflacije.

Bengen testirali njegovo teorijo po nekaterih najhujših finančnih trgov v zgodovini ZDA, vključno z veliko depresijo, in 4% je varna stopnja umik.

Pravilo 4% je preprost, in verjetnost uspeha je močna, tako dolgo, kot so vaše pokojninsko varčevanje vložili vsaj 50% zalog.

dinamični umiki

Pravilo 4% razmeroma tog. Znesek, ki ga odvzame vsako leto se nastavlja z inflacijo in nič drugega, zato so finančni strokovnjaki prišli do nekaj načinov za povečanje vaše možnosti za uspeh, še posebej, če iščete za svoj denar, da traja veliko dlje kot 30 let.

Te metode se imenujejo “dinamične strategije umika.” Na splošno, vse, kar pomeni, da prilagodite odziv na donosnost naložb, zmanjševanje umikov s trga v letih, ko so donosi niso tako visoke, kot je bilo pričakovano, in – oh, srečen dan – vleče več denarja ko na trgu vrne to dopuščajo.

Obstaja veliko strategij dinamičnega umik, z različnimi stopnjami zahtevnosti. Morda boste želeli pomoč iz finančnega svetovalca, da nastavili.

Strategija dohodek nadstropje

Ta strategija vam pomaga ohraniti svoje prihranke na dolgi rok, tako da vam ni treba prodati zaloge, ko je trg navzdol.

Tukaj je, kako to deluje: Slika, skupni znesek dolarjev, kar potrebujete za osnovne stroške, kot so stanovanja in hrane, in se prepričajte, da ste dobili tiste stroške, ki so zajamčeni dohodek, kot so socialno varstvo, plus lestev obveznice ali rente zajema.

Nekaj ​​besed o rentah: Medtem ko so nekateri precenjeno in tvegano, lahko enkratna premija takojšnje rente učinkovito orodje pokojninsko dohodek – ti vilice nad pavšalni znesek v zameno za zajamčena izplačila za življenje. V pravih okoliščinah, morda celo povratne hipoteke delati, da bi okrepila svoj dohodek tla.

Tako boste vedno vedeli, svoje osnove so zajete. Nato pustite, da vam vlagali prihranke odgovoren za svoje diskrecijske stroške. Na primer, bi se usede za staycation ko tesnilni trakovi za temelje borznem. Ki se postavlja vprašanje: Ali ste še vedno imenujemo staycation, ko ste v pokoju?

Ne povsem pripravljeni, da se upokojijo?

Ko ste na robu upokojitve, boste zagotovo vprašali, kako daleč bodo obstoječe prihranki peljal. Ampak, če ste še nekaj let, da bi zapustili delovno silo, s pomočjo kalkulator upokojitev je odličen način, da bi ugotovili, kako bodo spremembe v vašem stopnjo varčevanja vpliva na to, koliko boste imeli, ko se upokojijo.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.