Kako izbrati banko – Katera banka je najboljša?

Home » Banking and Loans » Kako izbrati banko – Katera banka je najboljša?

Kako izbrati banko - Katera banka je najboljša?

Čas je, da odpre bančni račun, vendar niste prepričani, katero banko izbrati? Izbira vaš naslednji račun je pomembna izbira. Ker preklapljanje bank je bolečina, da to ni nekaj, kar bi radi še enkrat kmalu.

Da bi izbrali najboljšo banko za svoje potrebe, se seznanite z možnostmi, ki so na voljo, in nato izberite institucija najbolje ustreza vašim potrebam.

Kaj potrebujete danes? V petih letih?

Za zdaj ste verjetno imeli takojšnje potrebe, ki jih mora banka izpolnjevati. Na primer, boste morda morali prostor za deponiranje vašo plačo, ali morda želite banko, ki zaračunava nižje provizije od vaše trenutne banke. Z vsemi sredstvi, dobili te potrebe izpolnjene, vendar pomanjšanje in razmišljati o tem, kako se lahko vaše potrebe spremenijo v prihodnjih letih.

Kot ste ocenili banke, razmislite, ali ne boste rastejo iz institucije, ali če banke excel na območjih, kjer se predvidevajo prihodnje potrebe. Na primer:

 • Boste ostali na istem mestu?
 • Ali je banka ponuditi zanesljive spletne ali mobilne storitve?
 • Če boste začetek poslovanja, lahko banka ročaj poslovnih računov?
 • Če nameravate dobiti hipoteko ali refinanciranje, pa se ponujajo popuste bank za stranke, ki uporabljajo druge storitve?

Medtem ko je pametno načrtovati vnaprej, stvari se spreminjajo, in to je težko napovedati prihodnosti, tako da je večina ljudi, začeti s poudarkom na preverjanju in varčevalni računi.

Cene in pristojbine

Preuči obrestne mere in stroške računa, ko nakupovanje za banko: Koliko boste zaslužili v svoje prihranke (ob predpostavki, da boste obdržali veliko količino tam, koliko boste plačali za posojila, in kaj vzdrževanje in transakcijskih stroškov obstaja?

Za preverjanje in prihranki,  nizki stroški so še posebej pomembna. Nekoliko drugačna obrestna mera za prihranke se ne dogaja, da bi ali ti finančno zlomil, tako da ne bo zvabila na najvišji APY, če ste med bogate. Vendar pa lahko mesečne pristojbine za vzdrževanje in trd prekoračitve kazni bi resno dent v vašem računu, ki stanejo več sto dolarjev na leto.

Primer: Ko gre za zaslužek obresti od prihrankov ali potrdila o depozitu (CD), celo razliko od 1 odstotka APY ne bi bilo, da je impresivno. Ob predpostavki, da boste obdržali $ 3.000 prihranke, da je razlika samo 30 $ na leto med bankami. Če eden od teh bank zaračuna 10 $ na mesec samo, da bo račun odprt, očitna izbira je, da izberejo banki nižje pristojbine.

Ko izposojanje denarja,  ne pozabite, da ni nujno, da sposoditi od vaše banke. Lahko dobite posojilo od povsem novo kreditne unije, ko kupite avto, na primer (nakup iz določenega trgovca morda boste upravičeni, da postane član te kreditne unije). Online posojilodajalci so tudi vredna ogleda, saj lahko zaračuna manj kot lokalne banke in kreditne zadruge. Če si sposodim za nakup hiše, lahko hipotekarni posrednik (in morala) nakupovanje med številnimi posojilodajalci za vas, in vam ni treba, da je stranka z vsako potencialno banki.

Vrste bank

Izbirate lahko med več različnih vrst “banke” za finančne storitve. Večina izmed njih ponujajo podobne izdelke in storitve (še posebej, če ste samo iščejo za preverjanje ali varčevalni računi in debetno kartico za porabo), vendar obstajajo razlike.

Velike banke  so nacionalni imena ste seznanjeni s. Morda boste videli številne veje na zaseden vogalih ulic v velikih mestih, in ste verjetno slišali o njih v novicah. Te institucije imajo nacionalne (in večnacionalnih) operacij.

 • Izdelki in storitve, ki so na voljo , vključujejo skoraj vse, kar si lahko predstavljate (in še več).
 • Pristojbine  so ponavadi na visoki strani, vendar je možno, da se pristojbine opusti (z vzpostavitvijo neposrednega depozit, na primer).
 • Obrestne mere za prihranke in CD-jev  ponavadi niso najvišje.
 • Branch in ATM lokacije  so številni, če vas skrbi bančni osebno.

Lokalne banke  delujejo v manjših geografskih območjih. Oni imajo ponavadi bolj osredotočiti skupnosti, in oni so bistveni del vašega lokalnega gospodarstva.

 • Izdelki in storitve, ki so na voljo , so običajno zadostuje za večino potrošnikov. Te institucije bi morale imeti vse, kar potrebujete osebno, čeprav je lahko velika podjetja in ultra bogati morali dobiti specializirane storitve od drugih ponudnikov.
 • Pristojbine  ponavadi razumno, in opustitve pristojbin so pogosto na voljo.
 • Obrestne mere za prihranke in CD-jev  spreminja, vendar boste morda Čvoruga dogovor z oglaševanih “v akciji”.
 • Branch in lokacije ATM  so na voljo na lokalni ravni, vendar boste morda morali plačati out-of-omrežja pristojbine, če banka ne sodeluje v nacionalnem omrežju ATM.

Kreditne zadruge  niso nepridobitne organizacije z močnim poudarkom skupnosti. Če želite odpreti račun, morate usposobiti in se pridružite kot “član”, vendar ta proces je pogosto lažje, kot si misliš.

 • Izdelki in storitve, bi moralo biti dovolj za večino potrošnikov in malih podjetij. Najmanjši kreditne zadruge lahko ponudili nekoliko manj, vendar lahko skoraj vedno najdejo preverjanje računov, varčevalnih računov in posojila.
 • Pristojbine  ponavadi nizka, in je razmeroma težko najti prosto preverjanje.
 • Obrestne mere za prihranke in CD-jev  , so pogosto višje od velikih bank, vendar nižja od spletnih bank.
 • Branch in lokacije ATM  lahko bolj obsežna, kot bi pričakovali. Če je vaša kreditna unija sodeluje v skupni razvejanosti (večina od njih), boste imeli dostop do več tisoč prostih mestih v državi.

Spletne banke  se je uveljavil kot trdna možnost, in da je vredno, ki ima na spletu, le račun, tudi če ga ne uporabljate redno. To je dejal, bo 100% na spletu s svojim denarjem je lahko težavno, fizično lokacijah še vedno vrednost.

 • Izdelki in storitve, ki so na voljo , vključujejo brezplačno preverjanje in varčevalnih računov kot glavna atrakcija, vendar drugi izdelki so lahko na voljo.
 • Pristojbine  ponavadi nizka. Večina računi so brezplačni, razen če premetavati preglede ali zahtevati nekatere posle (kot elektronskih prenosih sredstev, na primer).
 • Obrestne mere za prihranke in CD-jev  , so pogosto višje kot boste našli nikjer drugje.
 • Branch in ATM lokacije  ni bilo, vendar spletne banke bodisi sodelujejo pri grobih nationwide omrežja ali pa povrne pristojbine ATM (do določenih meja).

računi za upravljanje denarnih sredstev so rahlo spremembo spletnih bančnih računov. To so običajno plačilnih računov ponujajo prek borznoposredniških hiš, tako da preveri, če in ko je vaš denar zvezno zavarovani. Nekateri računi plačajo velikodušno obrestne mere ter zagotoviti debetne kartice in checkbooks za preživljanje.

Tehnologija in udobje

Kot ste zožiti seznam, poglej za pomembne funkcije, ki jih boste verjetno uporabili na osnovi dan za dnem. Ne želite, da se ukvarjajo z vašo banko, da je nesrečna izkušnja.

Daljinski depozit:  Če ste kdaj dobili plačan s fizičnega pregleda, je najlažji način za deponiranje je, da snap fotografijo z aplikacijo svoje banke.

Banka za bančna nakazila:  Poglej za banke, ki ponujajo brezplačne elektronske prenose na druge bančne račune. To je standardna pri večini spletnih bank, ampak opeke in malte banke lahko to storite tudi. Transferji bi bilo veliko lažje upravljati svoj denar in sprememb banke.

Kratka sporočila in e-poštna opozorila:  Vsi smo dobili zaseden, in to je lepo, da se glave gor od vaše banke, ko se nekaj dogaja v vašem računu. Morda boste želeli tudi hitro posodobitev na vaš bančni bilanci ne da bi morali, da se prijavite v svoj račun. Banke z možnostmi za pošiljanje kratkih sporočil in samodejnih opozoril, da bančni enostavno.

ATM vloge:  Going podružnici v bančne urah ni vedno mogoče (ali priročno). ATM depoziti vam omogočajo, da banka na svoj urnik in celo dodate sredstva na nekaterih spletnih bank.

Bančni ur:  Če vam je ljubše, da banke osebno, so ure primerna za vaše potrebe? Nekatere banke in kreditne zadruge ponujajo vikend in večernih urah (vsaj na pogonski s preusmeritvijo).

Beseda o varnosti

Banke naj bi bilo varno mesto za svoj denar. Prepričajte se, da je vsak račun, ki ga uporabljate zavarovani, po možnosti s strani ameriške vlade:

 • Banke bi bilo treba podpreti z FDIC zavarovanje.
 • Zvezno-zavarovane kreditne zadruge mora biti podprta z NCUSIF.

Če banka ali kreditne unije ne uspe, ne bi smeli izgubiti nobenega denarja, dokler se vaše vloge pod zgornjimi (trenutno 250.000 $ na vlagatelja na institucije, in je možno, da ima več kot 250.000 $ za “svoj” denar ureja na eni instituciji) .

Kako odpreti račun

Ko izberete račun, je čas, da gredo skozi formalnosti odpiranja in njegovo financiranje. Nekatere institucije, naj vam vse, kar na spletu, ki je hitra in enostavna možnost, če ste tech-zdrava pamet. Če ne, načrt za obisk v regijo, in prinašajo identifikacijo in začetno depozit (gotovina lahko delajo, ali pa morda napisati ček ali pa elektronski prenos).

Preklop bank: Če ste se gibljejo na novo banko, uporabite kontrolni seznam, da se prepričajte, da nič ne pade skozi razpoke. Vi ne želite zamuditi plačila ali plačilo pristojbine za morebitne napake.

Lahko imate več računov?

Tam verjetno ni ena  najbolj  bančni račun tam. Različne banke imajo različne prednosti. Spletne banke plačati najvišje obrestne mere na svoje prihranke. Online posojilodajalci in kreditne zadruge so odlična možnost za osebna posojila in auto posojila.

To je v redu, da ima več kot en bančni račun. Dejstvo je, da je pametno, da bi dobili najboljše lastnosti povsod, kjer jih lahko našli. Dokler ne boš plačal več pristojbin na več bank, lahko imate toliko bančnih računov, kot želite.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.