Kako izračunati pošteno tržno najemnino za svojo enoto

Home » Real Estate » Kako izračunati pošteno tržno najemnino za svojo enoto

Kako izračunati pošteno tržno najemnino za svojo enoto

definicija:

Fair Market Najem je ocenjeni znesek denarja lastnost z določeno število sob, na določenem območju države, bo najem.

Kako je Fair Market Najem Izračunana?

Sejem Tržna najemnina je bruto najemnina ocena, ki vključuje osnovno najemnino, kakor tudi vse bistvene pripomočke, ki bi bila odgovorna za plačilo najemnik, kot sta plin in elektrika. To ne vključuje nebistvenih pripomočke, kot so telefon, televizijo ali internet.

HUD prispe na številke za vsako področje s pomočjo popisnih podatkov in skozi najemnik ankete. Vsako leto, HUD pripravlja na seznam Fair tržne najemnine za več kot 2.500 mestnih in zunaj mestnih okrožij.

Kaj je Fair Market Najem uporablja?

Fair Najemnine Trg se uporabljajo za določanje najem količine kuponov za vladne stanovanjske pomoči programov, kot oddelku 8 (Stanovanjska Choice bon program).

Znan tudi kot: FMR, trg najem

Primer:
V mestu Newark, New Jersey, pošteno najemnino trg za dvo-sobno stanovanje za 1200 $. Sejem Tržna najemnina za eno spalnico je 1000 $.

Kaj je Oddelek 8?

Oddelek 8 je program, ki zagotavlja finančno podporo za nekatere posameznike, ki jim pomagajo privoščiti za najem stanovanja. Program daje stanovanjska bone za te posameznike. Za izpolnjevanje pogojev za sprejem kupon, ne morete narediti več kot določen znesek denarja vsako leto, glede na število oseb v gospodinjstvu.

Če najemodajalec strinja za najem v oddelku 8 najemnika, bo program Oddelek 8, prvi vpogled v nepremičnine, da se prepričajte, da izpolnjuje določene standarde. Če nepremičnina prehaja pregled, nato pa bo najemodajalec plača neposredno vsak mesec v okviru programa Oddelek 8.

Koliko bo Oddelek 8 Pay?

Oddelek 8 se določi znesek bonov, ki jih najprej ugotoviti število oseb v gospodinjstvu.

To bo nato določi velikost stanovanja je gospodinjstvo kvalificira. Na primer, lahko v treh oseba gospodinjstvo izpolnjujejo pogoje za kupon dve spalnici.

Ker lahko pošteno najemnino trg za enote zelo razlikujejo glede na območje države enota se nahaja v, bo oddelek 8 nato določi znesek bonov s pomočjo pošteno tržno najemnino za določeno regijo. Odvisno od dohodka najemnika, bon ne sme zajemati celoten znesek mesečne najemnine. Najemnik lahko še vedno odgovoren za plačilo del mesečne najemnine.

Kako ustanoviti pravo ceno za vaš najem

Tam bo najvišji znesek boste lahko zaračuna za najem na podlagi številnih različnih dejavnikov. Ti dejavniki lahko vključujejo:

  • Lokacija:  Lokacija vašo enoto igra veliko vlogo pri določanju najemnine. Če je vaša nepremičnina nahaja v zaželeno mesto, si lahko več zaračuna. Če je vaša nepremičnina nahaja v najboljšem šolskem okolišu, v mestu, boste morda lahko, da bi dobili še višje najemnine. Dve enote, ki so le dve ulici stran drug od drugega lahko ukaz zelo različne najemnine, ker so v različnih krajih in v različnih šolskih okolišev.
  • Velikost:  Tam bo najvišji znesek boste lahko zaračuna glede na kvadraturo in število sob in kopalnic vaša naprava ima.
  • Vsebine:  Če ima vaša nepremičnina čudovit razgled, zunanji prostor, centralno klimatsko napravo, ali je na novo obnovljen, boste morda lahko zaračuna več za svoje enote v primerjavi z drugimi enotami v območju, ki so podobne velikosti za vašo napravo.
  • Povpraševanje:  Če obstaja veliko na voljo enote v vašem kraju in ne da veliko zainteresiranih najemniki, boste morda morali spusti ceno na vašo enoto, da se to v najem.

To je lahko zelo težavno za pravilno ceno svoje najem. Gre za sojenje in napake. Iskanje vsaj tri lastnosti v vašem območju, ki so podobni vašim, je lahko v pomoč pri določanju prave cene.

 

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.