Kako lahko Proračun Z Nepravilna na dohodek?

Home » Budgeting » Kako lahko Proračun Z Nepravilna na dohodek?

Kako proračun, če si samozaposlene ali samostojni

 Kako proračun, če si samozaposlene ali samostojni

Kako lahko ti proračun, če imate nereden dohodek?

Recimo, da ste samostojni, izvajalec, ali ste sicer samozaposleni. Vi ne dobijo redne paychecks vsaka dva tedna. Namesto tega boste dobili občasnih plačil, ki prihajajo v naključno izbranih časovnih presledkih.

Nekaj ​​mesecev naredite dvojni kaj ste naredili prejšnji mesec. Drugi mesecev vam bo polovico tega, kar ste naredili v prejšnjih mesecih. Kako za vraga lahko ohrani proračun z vsem tem naključnosti v vašem življenju?

Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali proračuna kljub vaši nepravilnih prihodkov.

Prvi korak:  Poglejte skozi evidence svojih zadnjih dveh letih prihodkov.

Kaj je najbolj znesek denarja, ki ga je v posameznem mesecu? Kaj je najmanj znesek denarja, ki ga je v posameznem mesecu? In kaj je povprečje?

Za trenutek se bomo osredotočili na najmanjše število, najmanj znesek, ki ste jih naredili v posameznem mesecu.

Drugi korak:  Uporabite te pripravi proračuna liste za oblikovanje proračuna na podlagi najmanj znesek, ki ste jih naredili v posameznem mesecu v zadnjih dveh letih.

Ker je bilo to najmanj, ki ste jih naredili, lahko večinoma zavedajo, da si bom lahko malo več od tega vsak mesec napreduje. Vendar pa je treba utemeljiti svoj proračun na najmanj, kar ste naredili, da bo meja varnosti.

Teče skozi vse vaše stroške – vključno z vašimi fiksnih in variabilnih stroškov – in videli, če lahko ti prilegajo v svoj proračun, ki temelji na najmanj znesek, ki ste zaslužili v enem mesecu.

Če ne moreš, potem pa začnejo s seznamom svoje stroške, da bi najbolj pomembno, da se najmanj pomembno.

Ta delovni list vam bo pomagal sprehod skozi vse vaše potrebe. Potrebe so po definiciji najbolj pomembne točke na seznamu. Med njimi so živila, stanovanja, elektriko, vodo in druge stvari, ki jih ni bilo mogoče razumno živeti brez.

Diskrecijskih elementov, na drugi strani pa so najmanj pomembni izdatki na vašem seznamu. To so stroški, ki jih boste morali zmanjšati, če ste poskušali narediti vaš proračun prilagoditi svoj dohodek.

Tretji korak:  Ustvarite načrt za svoj “presežnega” denarja.

Ne pozabite, da ste pripravo proračuna, ki temelji na najmanj znesek, ki ste ga zaslužili v zadnjih dveh letih. Če so prejšnje drugi 23 mesecev znamenje, boste zaslužili več denarja skozi večino tega časa.

Ustvarite načrt zdaj za to, kar ste storili s tem dodatnega denarja. V nasprotnem primeru tvegate za piha.

Ali želite shraniti, da denarja za nakup vaš naslednji avto v gotovini? Ali želite odpreti kolegij za varčevanje sredstev za svoje otroke? Ali želite ustvariti velik upokojitev varčevalni račun ali dal, da je denarja za odplačilo dolga?

Določijo svoje cilje in dal vse svoje odvečne denarja za dosego tega cilja.

Četrti korak:  Če prijava ne pride, se razdeli glede na vaše oblikovanje proračuna kategorijah.

Recimo na primer, da ste ustvarili proračun pet kategorij. Odločili ste se, da ste pripravljeni porabiti 35% svojega denarja za stanovanja, 15% na dolga poplačilu, 10% na prihranke, 15% na prevoz, in še 25% na vse ostalo.

Ko dobiš ček od stranke, takoj razdeli, da preverite v ustrezne kategorije (po prvem razveljavitev primerna za davke).

 Lahko bi celo tako daleč, da denar ček in dal denar v kuvertah, tako da ste z uporabo strategije ovojnice proračuna.

Z delitvijo vsak pregled, ki prihaja, si lahko prepričan, da je proračun usklajen z vašimi idealnimi odstotki. Z drugimi besedami, ne bodo tvegali, porabi 50% svojega denarja od diskrecijskih predmetov in nimajo dovolj ostane za špecerijo.

Peti korak:  zgraditi velik denarni blazino.

Če imate nepravilen dohodek je “denar blazina” je vaš najboljši prijatelj.

Z ohranjanjem ravnotežja več tisoč dolarjev na računu, boste morali nekaj manevrskega prostora za obvladovanje mesecih, ko so stranke počasi na plačilni vas.

Denar blazine se razlikuje od sklada za nujne primere. Blazina je tam samo zato, da poskrbite, da boste lahko plača vse svoje račune, medtem ko čakate na svoj občasno in neredno dohodek, da se pojavi v nabiralniku.

 Sklad za nujne primere, pa je ločen račun, ki ga ne dotika, razen če najslabšem primeru razvija.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.