Kako proračuna in načrt za College vašega otroka

Home » Budgeting » Kako proračuna in načrt za College vašega otroka

Če želite, da bi vaš otrok privoščiti kolegij, tukaj je, kako pripraviti

Kako proračuna in načrt za College vašega otroka

Si želite ustvariti proračun in načrt plačati za vašega otroka kolegij izobraževanja. Ti si samo ne vem kako.

Šolnino je vsako leto plezanje po stopnji, ki je hitreje od inflacije. Kako lahko morebiti načrt za kakšen fakulteti bo stalo, če je vaš otrok pripravljen za vpis v svoji novinec leta?

Tukaj je nekaj nasvetov in nasvetov.

1. Uporabite Današnji Šolnina in Fee cene kot Benchmark

Ja, šolnine pa narašča hitreje od inflacije, tako da kako lahko ugotovimo, prihodnje stroške?

Lahko vsaj uporabo današnje cene kot izhodišče za določitev stroškov izobraževanja v prihodnosti.

Povprečna objavljen šolnine in pristojbine za študente v-stanja v javnih šolah štiriletnih je trenutno $ 9410 na leto, od šolskega leta 2015 do 2016, v skladu s College sveta. Če bi plačal za to iz žepa, da bi prišli do skupno 784 $ na mesec.

Uporaba to kot izhodišče, delo nazaj. Koliko mesecev pa ste zapustili, preden gre otrok na kolidž? Koliko denarja boste morali razveljaviti vsak mesec? To bi bilo treba vložiti v račun, ki ima stopnjo donosa, ki ohranja korak z inflacijo.

Primer

Na primer, recimo, da je vaš cilj je, da shranite dovolj denarja za pokritje današnjo povprečno šolnine in pristojbine za vsa štiri leta, kar bi bilo $ 37.640.

Naj tudi povem, da vaš otrok bo šel na univerzo 10 let – 120 mesecev.

Razdelite ciljni znesek ($ 37.640), do takrat, ko (120 mesecev), in pridemo do $ 313,66.

To pomeni, da je vsak mesec v tem konkretnem primeru, bi prihranili $ 314 v investicijski račun. Daj denar v neke vrste kazalo, da vsaj ohranja korak z inflacijo. po možnosti naj bi imeli premagal inflacijo, ne da bi pri tem na nepotrebnemu tveganju.

Na primer, lahko nekateri ljudje odločijo, skupni borzni indeks, ki v veliki meri sledi celoten celoten trg ZDA, uravnotežen s skupnim indeksom trga obveznic.

Tako bi se prispevki za 314 $ na mesec, vsak mesec, ne glede na to, ali je trg premika navzgor ali navzdol.

2. Davčne privilegiranih Načrti Uporaba

Obstajata dve vrsti davčnih ugodnejši varčevalne kolegij načrtov. Ena se imenuje 529 načrta in drugi se imenuje Coverdell ESA, ki stoji za izobraževalno varčevalni račun.

Oba od teh vrst struktur računov ponujajo davčne olajšave in bi moral biti glavni cilj vaših kolegij investicijskih prihranki dolarjev.

3. Izbira prave posojila

Ko išče finančno pomoč, študenti imajo več različnih možnosti, med katerimi lahko izbirate. Prvi korak za zagotovitev pomoči, je, da izpolnite FAFSA za določitev upravičenosti.

Ko veš, koliko pomoči ste upravičeni, boste vedeli, katero posojilo je pravi za vas. Obstaja več zveznih krediti na voljo, vključno z:

  • Zvezna Direct Stafford / Ford Posojila (Neposredni subvencioniranih posojil)
  • Zvezna Direct Unsubsidized Stafford / Ford Posojila (Direct Unsubsidized posojila)
  • Zvezna Direct PLUS Posojila (Direct PLUS krediti) -za starše in podiplomskih in strokovnih študentov
  • Zvezna Neposredna Konsolidacija Posojila (Direct konsolidacijo dolgov)

Če ne izpolnjujejo pogojev za zveznih posojil, ki jih lahko uporabljajo tudi za zasebne študentskega posojila. Ta posojila so običajno precej višje in spremenljive obrestne mere.

Če je le mogoče, poskušali zagotoviti zvezni posojilo, ki bo imel fiksno obrestno mero, kot tudi bolj prilagodljive možnosti odplačevanja.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.