Kako se držijo svojega proračuna (brez izgube Your Mind)

Home » Budgeting » Kako se držijo svojega proračuna (brez izgube Your Mind)

Ob težave proračuna? Ne obupajte še!

 Kako se držijo svojega proračuna (brez izgube Your Mind)

Proračuni ni nujno, da je težko. Dejstvo je, lažje vam bo uspelo sami, večja je verjetnost, da boste lahko, da se držijo z njim.

Torej, kaj je opustiti podobo proračuna, saj so nekatere številke, škrtanje, samo-zanikanje preizkušnja, in namesto da bi si nekaj načinov, kako lahko bi bilo tako enostavno, kot je mogoče.

Naslednji 10 nasvetov, ki vam bo pomagal ostati na pravi poti in se držati na svoj proračun mesec po mesecu, brez občutka odvzeta ali pod stresom.

1. Avtomatizacija Vaš plačila

Stop skrbi, kaj je posledica, ko in nastavite račune samodejno odbiti iz vašega preverjanje računa vsak mesec. Nič več računov, da bi spremljali, preveri na mail out ali pozno pristojbine za obravnavo.

2. Plačilo Yourself Prva

Prav tako lahko nastavite samodejno odbitkov iz preverjanje na vaši varčevalni račun vsak mesec, da se zagotovi ste izpolnjevanju svoje varčevalne cilje.

To vas ustavi nenamerno porabi ta denar za druge stvari, saj je “daleč od oči, daleč od srca.”

3. Izberite sistem, ki je enostaven za uporabo

Ali ste se odločili, da uporabijo financiranje programske opreme, je Excel, ali sistem ovojnice, izberite sistem načrtovanja proračuna, da se počuti najbolj intuitivna in razumljivo za vas.

Lažje je za vas, da jo uporabljajo, večja je verjetnost, da boste lahko, da se držijo z njim.

4. Round Up

Morete spomniti, da vsako posamezno potrdilo, da boste lahko spremljali svoj porabo? (Ali pa preprosto sovražim to počeli?) Potem zaokrožiti svoje nakupe do najbližje dolar namesto.

Če veste, da ste porabili $ 5-kaj na kavo in pecivo, jo vnesite v svoj proračun kot $ 6. To bo zagotovilo, da bodo vse matematične napake v vašo korist, saj si tehnično proračuna za več kot ste dejansko porabili, in se bo drastično zmanjšalo glavobol faktor sledenje vsak cent.

5. Načrt za dodatne stroške

Večina mesecev, kar zvije dogaja, da doprsni kipi naš proračun, pa naj gre za mehanski problem z avtom ali to sedaj boste morali kupiti za rojstni dan vašega prijatelja (ki ste popolnoma pozabil).

Privoščite si nekaj Vrckanje sobo v svoj proračun, ki ga načrtuje za nepričakovane stroške. Poleg svojih rednih prihranke, ustanovi “nenačrtovanih stroškov” sklad prispevate na vsak mesec. To bo zajemalo vse nenadne stroške, ki Izbijati brez pošiljanja proračun off tirnic.

6. roll z udarcev

Stvari se spreminjajo iz meseca v mesec. Naš električni račun zvije višja, kot smo pričakovali, da je to, ali pa nehote porabili več v trgovini z živili, kot smo mislili, da. Življenje se zgodi, in naredimo napake. To ni konec sveta. Vse kar morate narediti je, da prilagoditve, kot greš.

Če greš čez v katerem koli proračunskem kategorijo, najti načine lahko britje nekaj dolarjev off drugo. Morda lahko preskočite ta obrok ta vikend ali pa bodite ustvarjalni z ostanki, tako da lahko vaš špecerijo trajalo dlje. Ne Razmislite presežek a-igra konča napaka; najti način, da bi bilo delo in pritisnite na.

7. Bodite Your Budget Z vami

Poraba cilji ne boste storili veliko dobrega, če se nikoli ne more spomniti, kaj so.

Torej, ne pustite, da se proračun doma, ko greste po nakupih. Vzemite ga s seboj, da se spomni, koliko imate za vsako kategorijo in koliko ste porabili, če ta mesec.

Z množico proračunskimi aplikacij in možnosti za shranjevanje v oblaku je na voljo, je lažje kot kdajkoli za dostop do svojega proračuna neposredno na vaš pametni telefon.

8. Ne pozabite, da si privoščite

To je enostavno, da se počutijo poguma, ko je vaš proračun ne dopušča malo sreče v vašem življenju. Tudi malo splurges, kot potovanje v kinu ali čokoladico iz blagajni hodniku, lahko pomaga ohraniti vaše žganja in preprečijo, da zamero svoj proračun. Dovolite si malo zabavno denarja, krivda brez, tudi če je samo 20 $ 10- $ na mesec.

9. Naredite igro iz nje

Namesto da vidim vaš proračun kot tiran povedal, kaj lahko in česa ne, poskusite gledaš na to kot osebni izziv.

Nastavite si cilje, kot so prišli v 10 $ pod vašo zabavo proračuna ta mesec, poiskati čim več možnosti za brezplačno zabavo, kot je mogoče, in videli, koliko lahko obrije vaš mobilni telefon načrt z malo pogajanji storitev za stranke.

Ne samo, da boste izboljšali svoj proračun vsak mesec s tem, vendar boste dodali v malo zabavno faktor, da bi bilo zanimivo.

10. Ne pozabite svoje cilje

Ko se stvari težko ali stresno, se spomnite, zakaj to počnete na prvem mestu. Proračun vam omogoča, da shranite do za svoje velike cilje, zmanjšati svoj dolg, tako da lahko ven iz te delo, ki ga sovražijo, da je blazina, ki vam daje mir-of-um, in privoščiti načina življenja svojih sanj.

To je lahko enostavno zmanjkalo to delo, ki dan za dnem oskrbi svojo porabo. Naj opomnik svojih nadrejenih ciljev, motivirati sebe, tako da lahko začnete videli svoj proračun kot prej pozitiven kot negativen.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.