Kako se izogniti Reverse Mortgage Nightmare

Home » Banking and Loans » Kako se izogniti Reverse Mortgage Nightmare

Nasveti za Izogibajte težave z Povratne hipotekarnih

Kako se izogniti Reverse Mortgage Nightmare

Povratna hipoteka je dogovor za homeowners, ki so starejši od 62 za pretvorbo kapitala v gotovini. Prednosti so privlačni: Dobiš, da vaš dom, boste dobili denar za vse, kar želite, in ni potrebe, da bi posojilo plačila. Morda celo “win” big če živite izredno dolgo življenjsko dobo.

Povratne hipoteke so možnosti za nekatere homeowners, vendar pa ne smisla za vsakogar. Če vi in vaši cilji ne ustrezajo pravega profila, lahko povratne hipoteke spremenila v nočno moro za vas in vašo družino.

Ta posojila so se razvili, da postane cenejša in bolj potrošniku prijazen, vendar so še vedno zapletena. Morda je najpomembneje, vstajanje iz povratne hipoteke je lahko težavno, če si premislite.

Pravilo alternative

Preden začnete uporabljati povratne hipoteke, oceni vse možnosti. Morda imate tudi druge možnosti na voljo, pa lahko še vedno pustiti odprta vrata za povratne hipoteke kasneje. Glede na vaš stanovanjskem trgu, bi bilo celo bolje počakati tako dolgo, kot je mogoče, pred uporabo za povratne hipoteke – ob predpostavki, da cene stanovanj dvig obrestne mere sodelovati, ki jih morda ne. Alternativne strategije lahko pomaga odložiti zadolževanje ali prepreči povratne hipoteke v celoti.

  • Zmanjšanje obsega:  Če imate znaten lastniški kapital v vašem domu, obstaja več načinov za pretvorbo v gotovino. Ena od možnosti je, da preprosto prodati svoje premoženje. Po starosti 62 let, nekateri lastniki so pripravljeni storiti proč z nalogami in stroški vzdrževanja večji dom, tako da downsizing vam lahko pomagajo dvigniti denar in poenostaviti svoje življenje. Ali kupite cenejšo mesto ali začeti najem, bi morali imeti možnost, da sprostite nekaj denarja. Prav tako lahko preskočite tiste povratne stroške hipoteke, še posebej, če predvidevanje gibljejo od doma vseeno,
  • Prodaja družini:  Če niste pripravljeni, da se premaknete ven samo še, da bi lahko bili sposobni prodati na družinskega člana, ki jo zanima v vašem domu. Če se vse izide, lahko celo ostanejo v nepremičnine, plačevanje najemnine za družinskega člana za preostanek svojega življenja. Na vaši smrti, nepremičnina postane prazna in lastnik lahko stori kar hoče z njim. Te transakcije so zapleteni, vendar dober odvetnik in davčni svetovalec lahko enostavno opravi delo namesto vas. Upravljanje odnosov med družinskimi člani morda najbolj zahtevna dela.
  • “Naprej” posojila:  Namesto da bi dobili povratne hipoteke, lahko dobili bolj tradicionalno doma lastniški posojila? Potrebovali boste dovolj prihodkov, da izpolnjuje pogoje, vendar boste imeli več možnosti in morebiti manj dolga, če ste vzeli to pot. Primerjajte stroške obresti in stroške zapiranja in videli, kaj izide najbolje.
  • Zaslužite več:  Lahko bi bil upokojen, vendar je tam vsako delo, ki jo lahko naredimo in so pripravljeni storiti, da se prebije skozi mesec? Boste shranite snop in je morda celo dobro za vaše zdravje. To je dejal, da pazi na morebitne vplive na davke, socialno varnost in druge ugodnosti.

To je le nekaj idej. Bodite ustvarjalni in videli, če je odlična rešitev za vašo situacijo. Pogovor s finančnimi svetovalci in dolžniške svetovalci, da bi dobili drugo mnenje, preden se premaknete naprej.

Home for Life

Povratne hipoteke delujejo najbolje, ko – in co-zadolževanje zakonec, če si poročen – Načrt za življenje v vašem domu, za preostanek svojega življenja  , in pustite, da vam dediči prodati doma po vaši smrti. Povratne hipoteke mora biti poplačan, ko je zadnji posojilojemalec umre ali “trajno” premakne iz hiše, vključno z začasno premakniti nikamor drugam, kot so pomoč na domu, za več kot 12 mesecev.

V najslabšem scenariju, zakonec ali partner, ki se ne bi navedena kot co-posojilojemalec na posojilo morali izseliti.

Enako velja za otroke in druge vzdrževane družinske člane, ki živijo v hiši z vami. Če ne morejo odplačati posojila, ki jih bomo morali oditi. To je lahko zelo moteče.

Dobra novica je, da vaši dediči ne bodo dolžni več kot ocenjene vrednosti ali tržne vrednosti domu – tudi če ste sposodil več kot doma je trenutno vreden, ob predpostavki, da uporabimo FHA-zavarovan HECM povratne hipoteke.

Namig:  Da bi se izognili težavam, da načrt za prihodnost, ali je alternativa stanovanj za preživele ali police življenjskega zavarovanja, ki lahko odplačilo posojila in pomagali vsi ostanejo doma.

Ohranitev Kapital?

Kaj pa, če ste načrt za zmanjšanje obsega ali premakniti družino nekje drugje? To je možno , da to stori, potem ko ste uporabili povratne hipoteke, vendar je to težje. Povratne hipoteke izkoristiti v svoj domači kapital, zaradi česar manj vrednost, shranjeno v vašem domu.

Ko si prodal svojo trenutno doma, boste morali, da bi poplačala povratne hipoteke uporabo gotovine v blagajni ali iz prihodkov od prodaje. Če ste bili poravnani z gotovino, ki jih verjetno ne bi uporabili povratne hipoteke na prvem mestu – tako da boste morali, da je veliko manj porabiti za vaš naslednji dom.

Nasvet:  Če menite, da se lahko premikajo od doma, preden umre, se zaveda svoje porabe. Manj si sposodim, več kapitala, da boste imeli na voljo porabiti za vaš naslednji dom. Seveda, lahko ta strategija prižiganje: Z povratne hipoteke, je možno, da poplača manj kot si sposodil – v nekaterih primerih, ki jih bi bilo bolje zadolževanje več .

Ostanejo na vrhu stvari

Ko imate doma, stroški in vzdrževanje nikoli ne konča. Morate biti še posebej prizadeven s povratne hipoteke v mestu. Vaš posojilo lahko pride zaradi – kar pomeni, da mora vrniti vse denar ali tveganja zaprtja je, če ne vodijo svoj del pogodbe.

Vaš dom služi kot zavarovanje za povratne hipoteke, ki ščiti vaše posojilodajalca. Kot rezultat, vaš posojilodajalec želi zagotoviti dom je vreden toliko, kot je mogoče. Ki pušča streha morda ne moti vas , ampak gnije deske in plesen v vašem domu je lahko problem, če je naslednji kupec pa pregled. Prav tako je treba nadaljevati z davki na premoženje in Hoa članarine. V nasprotnem primeru boste imeli zastavne pravice na vaši lastnini. Posojilodajalci celo zahtevale, da boste obdržali ustrezno zavarovanje. Če je vaš dom poškodovana ali uničena, je treba obnoviti, tako da je dovolj vredno, da bi poplačala posojilo.

Nasvet:  Če ste nagnjeni, da naj stvari slide, najti način, da ostanejo na vrhu postavke stroški in vzdrževanje vaše posojilodajalec zahteva. Proračun za redno vzdrževanje, tako da boste lahko plačali za popravila, če je to potrebno. Nastavitev samodejnih elektronskih plačil bill za zavarovalne premije in davkov na premoženje, tako da boste imeli manj stvari slediti.

Čim bolj zmanjšati stroške obresti

Ko izposojanje denarja, boste plačali obresti, in da je na splošno ni strošek, lahko obnovite, ko proda. Zato je pametno, da zmanjšanje teh stroškov – ali se prepričajte, da ste res dobili svoj denar vredno.

  • Za financiranje, ali ne? Boste morali plačati zapiranja stroškov, da bi dobili povratne hipoteke, in boste morali odločiti, če želite, da plača te stroške out-of-žep ali pa jih financirajo z dodatkom stroškov za vaše posojilo ravnotežje. Financiranje je privlačna, ker vam ni treba, da izroči denar, ko si blizu, vendar je tudi dražji. Ker so ti stroški del svojega posojila, boste plačali obresti na zelo znesek leto za letom. Plačevanje out-of-žep boli več danes, vendar se pogosto dela za boljše finančno.
  • Kreditno linijo? Prav tako imate več možnosti, kako bi sredstva iz vaše povratne hipoteke. Ena od možnosti je, da bi toliko denarja, kot si lahko – v najkrajšem možnem času – v enkratnem znesku. Druga možnost je, da uporabite povratne hipoteke kot kreditno linijo, pri čemer je samo tisto, kar potrebujete, ko jo potrebujete. Kreditna linija lahko pomaga ohraniti stroške obresti nizke, saj zamude svoje zadolževanje . Namesto da bi se začne z veliko ravnovesje posojila in ustreznih stroškov obresti na prvi dan, boste počasi sposoditi. Če uporabljate svoj povratne hipoteke dopolniti življenjskih stroškov, ki jih nekaj sto dolarjev na mesec, na primer, lahko širijo svoje zadolževanje čez mnogo let. Še več, lahko vaš voljo bazen denarja raste s časom, če uporabljate kreditno linijo.

Tam je vsaj ena potencialna pomanjkljivost na kreditno linijo, ki bi morali biti seznanjeni: Ko izberete kreditno linijo, boste dobili z variabilno obrestno mero na vašem povratne hipoteke. To ni nujno slabo, vendar je fiksna obrestna mera pavšalni znesek lahko delujejo bolje v nekaterih situacijah.

Izogibajte hucksters

Povratne hipoteke so močna finančna orodja, in so lahko zelo koristno v pravem položaju. Na žalost, oni zlorabiti. Če nekdo predlaga, da uporabite povratne hipoteke za nakup, kar oni prodajajo, kot so rente, zavarovanja dolgotrajno oskrbo ali časovnega zakupa, pogled na njihove interese in poiskati pomoč drugje, če sumite, da kakršno koli pristranskost.

Vaš dom kapitala je običajno velik bazen denarja, in da je privlačna za con umetnikov in prodajalci iščejo dodatni dohodek. Če uporabljate povratne hipoteke denarja za naložbe, boste morali za kritje povratne hipotekarne stroške samo preloma. Še več, ste dajanje vaš dom na progi – tvegajo izključitev – če ne morejo slediti z davki in stroški vzdrževanja.

Bodite Svetovanje Resno

Boste morali opraviti obvezno svetovanje sejo z HUD odobrila svetovalec za uporabo programa FHA HECM. To ni le ovira za skok čez – to je priložnost, da se naučijo, kaj ste dobili v. Vprašajte toliko vprašanj, kot ste, da, in pregled posojilodajalec ponudbe in številke s svojim svetovalcem.

Pogovorite It Z družino

To je tvoja hiša in svoj denar, ampak tvoja družina in drugi, lahko vpliva na vaše odločitve. Radi te imajo in želijo, da se udobno, vendar imajo lahko tudi pričakovanja glede vodenja hišo in morda tam živijo. Če so njihova pričakovanja nerealna, da jim sporočite, ali sodelovati in poiskati načine za izpolnitev vaših potreb, medtem ko pomaga svojo družino s svojimi cilji.

Kaj si ne želite, je za svoje dediče, da domnevati, da bo doma ostal v družini, preprosto zato, ker živiš tam, dokler ne umreš. Družinski člani ne morejo razumeti, da bodo prišli do z veliko vsoto denarja, da bo hišo. Večina dediči ne bo imela dovolj denarja v blagajni – jih bomo morali prodati doma ali refinancirati posojila. Naj vedo, o tem čim prej, tako da lahko pri upravljanju kreditnih in drugih posojil, tako da je bolj verjetno, da jih bomo lahko odobri za refinancirati posojila.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.