Kako Split dolar življenjsko zavarovanje načrti delo?

Home » Insurance » Kako Split dolar življenjsko zavarovanje načrti delo?

Kaj je Split-dolar police življenjskega zavarovanja ali načrt?

Split-dolar Life Insurance
Split Dollar življenjsko zavarovanje načrti niso vrste življenjskega zavarovanja, temveč načrt izraz split dolarjev življenjsko zavarovanje se nanaša na pogodbo med vsaj dvema strankama, ki opisuje, kako se bodo naslednje koristi in stroške življenjskega zavarovanja po delih in upravljajo:

 • Način stalna življenjsko zavarovanje dobi plačano – premije razdeljeno na dve ali več strank; in / ali
 • Kako se koristi politike plača ali pa se delijo to lahko nanašajo na denarne vrednosti politike, smrt koristi in / ali upravičenec (-i)

Split načrti dolar življenjsko zavarovanje, se lahko uporablja z smrt hranitelja življenjsko zavarovanje ali trajnih ali cele vrste življenjskega zavarovanja, ki imajo denarne vrednosti.

Split-dolar načrti življenjska zavarovanja imajo lahko stroške življenjskih zavarovanj odseka med več kot ena stran, kjer vsak plača svoj delež stroškov premije. Isti tip določbe se lahko v načrtu split-dolar dodeliti upravičencem in omejuje ali omogočiti dostop do denarnih vrednosti. Obstaja več vrst split dolarjev življenjskega zavarovanja načrtov, na primer:

 • Med delodajalcem in delavcem
 • Za lastnike podjetij
 • Med delničarjev in družbe
 • Obstajajo tudi primeri, ko so vzpostavljeni med posamezniki; ti se lahko imenuje “zasebnih split dolarjih načrtov življenjskih zavarovanj” ponavadi med družinskimi člani ali s pomočjo nepreklicni Life Insurance Trust (ILIT).

Za namen tega članka se bomo osredotočili na najpogostejše vrste split dolar načrt življenjskega zavarovanja, ki je split-dolar načrt življenjskega zavarovanja med delodajalcem in delojemalcem.

Kako Ali Split dolar Life Insurance Plan dela?

Split-dolar načrti življenjska zavarovanja so pogosto na voljo kot del paketa prejemkov zaposlenih in je lahko dobra strategija, da ponudi bonitete ali obdržati zaposlene z visoko vrednostjo. S ponudbo za plačilo dela stroškov za police življenjskega zavarovanja z vrednotami, delodajalec zagotavlja dobro koristi njihovi zaposleni.

Delodajalec in delavec bosta podpisali sporazum, ki bo predstavil, kako se bodo stroški za premije življenjskih zavarovanj v skupni rabi med njimi, in kdo je upravičen unovčiti o prednostih politike, skupaj z drugimi besedami.

Kaj so pogoji sporazuma Life Insurance Split dolar?

Pogoji načrt življenjskega zavarovanja split dolarjev bo zajemal vse vidike plačil politike, denarnih nadomestil in “izplačila”. Sporazum o življenjskih zavarovanj Split-dolar je pravni dokument, ki mora biti v skladu z veljavnimi pravnimi in davčnimi predpisi.

Med drugim ugotovitev, mora sporazum vsaj predstavili naslednjih 5 vidike življenjskega zavarovanja in dogovora split-dolar načrt:

 1. Koliko se delodajalec in delojemalec vsak strinjate, da plačilo, kot je njihov delež in ki ima pravico do različnih ugodnosti (za primer smrti koristi in denarnih vrednostih).
 2. Kakšne pogoje delavec mora izpolnjevati, da ostanejo primerni za načrt, lahko to vključuje cilje uspešnosti in drugi pogoji.
 3. Ko se načrt začne veljati, in kako dolgo bo načrt trajala.
 4. Pogoji, pod katerimi se načrt lahko preneha ali spremenjene. Vključno, kaj se zgodi, če niso izpolnjeni cilji uspešnosti, ali kaj se zgodi, če se delavec odpove ali se odloči, da konča svojo zaposlitev in kako bo načrt prekine.
 5. Omejitve in Upravičenci: zneski denarne vrednosti, ki je upravičenec, znaša smrt koristi za police življenjskega zavarovanja bo vse definiran.

Ali dobite vzdrževati Split dolar načrt življenjskega zavarovanja If You Leave zaposlovanje?

Pogoji načrta split dolarjev pogosto vrtijo okoli sporazuma delodajalcem in delojemalcem. Izrazi, opredeljeni v določbah načrta split dolarjev v času zaposlitve ali pogajanji za sklenitev pogodbe določa, kaj se zgodi ob prenehanju delovnega razmerja, naj bo prostovoljno ali ne. Načrt za življenjsko zavarovanje Split-dolar je treba obravnavati kot korist zaposlenih. V večini primerov, delodajalec ne bi še naprej razdeliti stroške življenjskega zavarovanja, ko se je zaposlenost končalo. Morda boste imeli možnost, da se ohrani načrt na vaše stroške, odvisno od ponudnika zavarovanja in glede na vaše politike.

Vprašajte o tem vidiku načrta split-življenjskega zavarovanja, če se prijavite za eno ali pa enega.

Prednosti Split-dolar življenjsko zavarovanje načrtov

Glede na vrsto pogodbe in pogojev vašega split dolarjev načrta, ne more biti več koristi.

 • Delitev stroškov zavarovanja daje možnost za poceni za življenjsko zavarovanje za zaposlenega. Včasih split dolarjev načrti lahko celo “delodajalec plačati vse”. Corporate dolarjev plačujejo za načrt, namesto vas.
 • Ob politiko življenjskega zavarovanja lahko deluje kot način preprečevanja postane zavarovati v prihodnosti, če zbolijo v času, ko ste zavarovani v načrtu.
 • Varčevanje denarja na prihodnjo življenjsko zavarovanje: lahko koristi od ohranjanja zavarovanje, ki temelji na stopnji zavarovanja v starosti ste bili prvotno zavarovani na, ne starosti, ko se upokojijo ali zapustijo delovna mesta. Če obstaja možnost za nakup iz načrta z “uvajanjem”, ali spremeniti načrt, odvisno od začetnih možnosti sporazuma.
 • Možen dostop do denarnih vrednosti ali zadolževanja iz police življenjskega zavarovanja.
 • Zmanjšanje darilo in nepremičninske davke, kot tudi druge morebitne davčne ugodnosti, glede na to, kako je vaš načrt zapisani.

Kako Svetovanje O Split-dolar življenjsko zavarovanje načrtov

Split-dolar načrti življenjska zavarovanja imajo lahko številne prednosti, vendar so zapletena zaradi prilagodljivosti in široko paleto možnosti, ki se lahko pisno v sporazumih. Vedno je priporočljivo poiskati nasvet davčnih odvetnikov, predstavniki licenco zavarovanja in / ali finančni načrtovalec, če potrebujete pomoč pri razumevanju posledic načrta življenjskih zavarovanj split dolarjev za vašo situacijo. Split-dolar načrti bi morali biti vedno napisani in pregledali usposobljenega strokovnjaka, kot je odvetnik, da se zagotovi njihovo skladnost z zakonskimi zahtevami in zaščititi svoje interese.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.