Kako Turbo map Your varčevanja z energijo kot par

Home » Finance » Kako Turbo map Your varčevanja z energijo kot par

Zakaj bi Two-Prihodki Pari v živo z enim dohodka

 Življenje na en dohodek Je turbo način upravljati svoj denar

Ste del para dveh dohodek? Če je tako, eden izmed najlažjih načinov za ustvarjanje proračuna je, da živijo od dohodkov ene osebe in shranite celoto druga oseba je.

Recimo, na primer, vi in ​​vaš partner sta delajo zunaj doma. Eden od vas zasluži 40.000 $ na leto, in drugi zasluži 60.000 $ na leto. Na tej točki, ste navajeni, da živijo na obeh svojih dohodkov.

Turbo-zaračuna svoje finance, boste želeli sami Otrok off to.

Bodite prvi korak

Kot svoj prvi cilj, vidva bi moral živeti na višji od dveh plač. Namesto da živijo na 100.000 $ na leto v kombinaciji, poskusite živijo na 60.000 $ na leto.

Če lahko to dosegli, ste pravkar povečal svojo stopnjo varčevanja bistveno. Zdaj ste prihranek 40.000 $ letno pred obdavčitvijo.

Vzemi korak naprej

Če želite še bolj ambiciozni, poskusite živi na manjši izmed dveh dohodkov.

Ko ste se navadili na življenje na 60.000 $ na leto, začnejo varčevanje višji od dveh plač, in živi na manjši izmed njiju. To bo hitro pospeši svojo stopnjo varčevanja.

Kako maksimirati svoje prihranke

Kaj lahko storite s prihranki? Obstaja veliko možnosti:

  • Pospešite svoje hipoteke plačilo navzdol. Obstaja nekaj parov, ki so plačani od njihovega celotnega hipoteke v manj kot treh do petih let, ki živijo na dohodek eden od zakoncev in uporabo celoto drugih prihodkov za poplačilo hipoteke.
  • Ustvariti močan sklad sili. Razveljavi 3 do 6 mesecev (ali celo 9 mesecev!) Za življenjske stroške. Ustvari posebne sub-varčevalni računi, namenjena za prihodnje doma in popravila avtomobilov, zdravje co-plača in franšizami, in počitnice.
  • Izvedite plačilo avto za sebe. Lahko jih izloči dovolj denarja za nakup vaših naslednjih avtomobilov v gotovini.
  • Max iz vseh svojih pokojninskih računih. To je najlažji način, da se na poti do varnega upokojitev. Če vaš delodajalec ponuja ujemanja prispevke, poskrbite, da boste izkoristili to. Če ste starosti 50 let ali več, lahko prispevke “catch up”.
  • Max iz vašega otroka sklad prihranki kolegij. Danes Dojenček rodil bodo potrebovali približno 200.000 $, da se udeležijo kolegija v 18 letih.
  • Razen za velik preskok. Pozabijo dovolj prihrankov, tako da ste lahko začeli svoje podjetje ali pa neke vrste velike kariere ali podjetniškega tveganja. Ali se upokojijo že v starosti 35 ali 40 let!

Možnosti so neskončne.

Kako začeti Življenje na en dohodek

Kako lahko spusti do varčevanja dohodek ene osebe?

Začnite z natančno pregledovati svoj proračun. Te proračuna po delovni listi vam bo pomagal dobiti dober pogled na točno, koliko ste varčevanje ali porabe.

Ugotoviti, kako obrezati svoje stroške v vsakem posameznem kategoriji. Začnite s kategorijami, ki vam bo dala največjo zmago. Lahko sesekljajte hipoteke na pol – morda z racionalizacijo v manjšem domu? Lahko zmanjša vožnjo, ki živijo v bolj pešcev prijazno mesto in s tem zmanjšati nazaj na plinsko denar?

Rezanje svoje stroške v teh kategorijah velikih vstopnic bo imela največji vpliv, vendar ne pozabite na manjše skupine, kot tudi.

Obupal čipov, soda in druge nezdrave hrane lahko pomaga obrezati svoje nakupovalne račune bistveno.

Spuščanje termostat in izdelavo energetsko učinkovite posodobitve vašega doma lahko znižate pripomočke. Ob pri najemodajalcu ali sostanovalko za vaš gost spalnico vam lahko hitro dal 500 $ na mesec (ali več) povečanje v vašem stopnjo varčevanja. (To je 6.000 $ na leto!)

Življenje na dohodek ene osebe in varčevanje celoto, druga pa je eden izmed najbolj učinkovitih načinov za rampa svoje prihranke in živijo bolj finančno prosto življenje.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.