Kako vlagati denar za začetnike

Home » Investing » Kako vlagati denar za začetnike

Začetniki naj Drži, da tri glavne proizvodne razredov premoženjske

 Začetniki naj Drži, da tri glavne proizvodne razredov premoženjske

Sodeč po pošti dobim in dejavnosti na mestu, se besedilo “Kako vlagati denar”, medtem ko je odprt skoraj do te mere, da je zastrašujoče, je očitno na veliko vaših glavah. Čeprav je staggeringly velika tema, sem mislil, da bi bilo koristno, da začnete od samih osnov, da vas usmerijo v pravo smer, tako da imate idejo, kje začeti, ki temelji na svoj osebni položaj in virov.

 Medtem ko se lahko gradi celoten portfelj zdi nemogoča naloga, prepričani, dividend, obresti in najemnine so vredno.

V večini primerov, najboljše mesto za začetek vaše poti do finančne neodvisnosti skozi vlaganje je, da odloči, katere sredstva razredi želite lasti; osnovni temelj koncepta gospodarjenja znan kot dodelitev sredstev. To je potrebno zato, ker nepremičnin, zalog, določen dohodek … vsak ima svoje edinstvene tveganja, priložnosti, cenovno strukturo, tržne carinske, modeli vrednotenja, pravnih struktur, žargonu in davčnih predpisov. Nekateri so bolj dovzetni za premoženjskih uničuje sil, kot so inflacija, medtem ko imajo večje ovire do vpisa, ki pomeni, da boste morali, da prihranite denar za veliko dlje, preden lahko skočite z obema nogama. Kaj je še bolj zanimivo je, da ne samo, da ste nagnjeni k gravitirajo proti posebne razrede sredstev, ki temeljijo na svoji osebnosti, boste ugotovili, da različne vrste naložb izpolnjujejo različne potrebe ob različnem času v svojem življenju.

Primer: Če ste upokojeni v svojih sedemdesetih letih, to ne pomeni, da veliko smisla, da imajo velike pozicije zalog, če ste načrt za prenos dostojno velika posestva na vaše dediče ali dobrodelne namene. Namesto tega, bi verjetno bilo bolje uživajo relativno varnost in stabilnost obrestnih prihodkov iz visoko kakovostnih obveznic.

 Na ta način, če bi se država spušča v velike depresije, vaše možnosti za ohranitev svojega življenjskega standarda bi bilo veliko boljše.

Za zdaj pa si poglejmo na velikem tri: Poslovni lastništva, posojanje denarja, ter nepremičnine. Skoraj vse glavne prednosti, ki jo verjetno razmišlja, ko se vprašam, kako vlagati denar, spadajo v eno od teh kategorij.

1. Kako vlagati denar s pridobitvijo lastniškega deleža v podjetje

Ko boste vlagali denar v podjetju, ki ga ustvarjajo, ali kupujejo v proizvodnega sistema, da si upamo, ustvarja čisti dobiček s prodajo izdelkov ali storitev, za več kot stane dostaviti kupcu. Zgodovinsko gledano, je lastništvo uspešnega poslovanja je največji vir kopičenja bogastva za self-made moških in žensk, ki presegajo naslednje najvišji razred sredstev, nepremičnin.

Obstaja več načinov, da vlagajo svoj denar v lastništvo podjetja. Ti lahko:

 • Začnite svoje podjetje, pogosto z vzpostavitvijo samostojne podjetnike, splošno partnerstva, komanditne družbe, družbe z omejeno odgovornostjo ali pravnih oseb. Če imate talent, sposobnost, disciplino, in do neke mere, sreča odlično operaterja, je pogosto najbolj donosna pot do investicijskih bogastva, saj lahko kupite v podjetju po knjigovodski vrednosti s svojim mešanju stopnji, ki je enaka vrnitvi kapitala ali ROE.
 • Nakup v nekoga drugega, je v zasebni lasti podjetja ali partnerstva, pogosto v zameno za denar ali delo na podlagi pogojev, zasebni pogajanji. Nekateri vlagatelji so specializirani za tako imenovani zasebni kapital, se omejuje na določene sektorje gospodarstva, kjer se počutijo, kot da imajo prednost, kot so tehnologija ali proizvodnji.
 • Nakup deleža v javnih delniških poslov, največkrat z nakupom navadne delnice od dohodkov pravnih oseb s katerimi se trguje na prostem trgu-the-counter ali na eni izmed borz, kot NYSE, Nasdaq, Toronto Stock Exchange, London Stock Exchange, Tokio Stock Exchange, itd

Večina ljudi se dogaja, da sodijo v zadnjo kategorijo, saj imajo dnevno službo in so zainteresirani za učenje, kako vlagati denar, ki so ga zgradili v svojih posredniških računov, 401 (k) načrte, Roth IRAS ali Tradicionalni IRAS, programi nakupov neposredno zalogi in računi vzajemni sklad.

V skoraj vseh teh primerih je dejansko način lahko vlagajo denar – to je ob denarnih sredstev, ki ste jih nabrale in ga spremenila v lastništva podjetij.  

2. Kako vlagati denar, ki ga Kreditiranje Your varčevanja z energijo

Denar posojila v vseh njegovih izpeljav in oblik je stara toliko kot civilizacija sama. Investitor prihrani svoj ali svoje premoženje, potem vam drugi ga sposoditi za njihove lastne namene ob obljubo poplačila skupaj z obrestmi, ki temelji na tveganjem, napovedano stopnjo inflacije, in dolžino posojila. Obstaja nešteto načinov, kako lahko vlagajo svoj denar v tem razredu sredstev, vključno z:

 • Kar neposredno, zasebno, po dogovoru posojilo s kreditojemalcem, ki temelji na podlagi pisne ali verbalno pogodbi podrobno pogoje, pogoje, razpored odplačevanja ter obrestne mere
 • Izdelava peer-to-peer posojil prek tržnih platformah, kot je posojanje Club ali Prosper, kjer ste ponudbo za majhen odstotek danega posojila in financiranje del nje
 • Nakup obveznic suverene vlade (na primer, državne obveznice in hranilnic obveznice), občine, podjetja, neprofitne organizacije, ali drugih subjektov, izdane
 • Pridobivanje FDIC zavarovana potrdilo o vlogi je pri banki ali drugi finančni instituciji

V zelo realnem smislu, tako kot vlaganje denarja v podjetja, ko posojajo denar, spojina letna stopnja rasti lahko zaslužite odvisen, v delu, v svoje sposobnosti nizu. Vem, da je 80-letni upokojenec, ki je v svetu skoraj nič odstotkov obrestnih mer, previdno, spretno in modro pridobi stanovanja v soseskah, ki jih potem oddaja v najem v najem v razmerju do lastne pogoje za borijo družine Želi pomagati, ampak, ki drugače ne bi bilo pogojev za hipoteko. Po uskladitvi različnih dejavnikov, njena enakovredna mera, kapa je severno od 13% letno, in posojila, zavarovana z dovolj kapitala, da ia privzeto zgodi, ona trpi nobene izgube. V redkih primerih, ko se je družina zaostala šest mesecev ali več na svoja plačila posojila zaradi katastrofalne življenjske okoliščine, se je odločila, da odpusti celotni znesek, ker ona naredi toliko denarja od tistega, kar je zdaj njen stranski hobi v somraku letih njenega življenja.

Nihče ne oglašuje te naložbe. Ona jih ustvarja iz zraka. Ona vidi priložnost in s kemičnim svinčnikom, odvetnika, notarja, in njeni prihranki najde način za reševanje potreb drugih ljudi. Zadnjič, ko sem jo obiščete, nas je odpeljal v restavracijo, kjer je bil sposoben uporabljati bone jesti brezplačno. “Moj pokojni fant financirajo poslovanje,” je dejala. “Eden od pogojev je, sklenjenih je bilo pol-a-ducat brezplačno obrokov na mesec, ki so še, da bi mi, ko je umrl.” Človek je bilo igranje preden je umrla v svojih 80-ih – sam multi-milijonar, čeprav ni pasivnega znakov njej – je prišel iz velike depresije dobi, preveč. Uporabil je posojila je narejenih v poslu kot način za iztiskanje 72 brezplačnih obrokov na leto. Nikoli ne bo našel, ki kotirajo na obveznice popisa stanja na lokalnem zalog borznoposredniške družbe.

3. Kako vlagati denar v nepremičnine

Zadaj posojanje denarja, zaradi česar je dobiček iz lastništvo nepremičnin je eden izmed najstarejših evidentiranih finančnih dejavnosti v vseh zabeleženih človeške civilizacije. Od starodavnega Egipta do sodobnega New Yorku, če ste lastnik nepremičnine – naj bo to prebivališče, pisarno, ali zemljišče – lahko da kdo drug jo uporabite v zameno za plačilo, znan kot najemnine. Nekatere vrste vlagateljev raje resnično lastništvo nepremičnin glede na vse druge razrede sredstev zaradi trajno naravo. Za ponazoritev, aristokracija v Veliki Britaniji je tako koncentrirana v nepremičnine, da samo 0,6% celotne države, ima v lasti 50%  vseh  podeželja nepremičnin v državi.

V sodobnem gospodarstvu, obstaja več načinov za pridobivanje nepremičnin za svoj naložbeni portfelj. Ti vključujejo, vendar niso omejeni na:

 • Nakup dom za svojo družino, ki je bolj za ublažitev stroškov in manj za investicije, ampak spada v to kategorijo, kljub temu
 • Nakup nepremičnine dokončno in ga ima v najemu za najemnike
 • Nakup nepremičnine, izboljšanje in / ali razvoj na nek način, in ga proda
 • Financiranje najema / odkup obveznic transakcije
 • Združevanje denar z drugimi vlagatelji za nakup nepremičnin s posebnimi davki ugodnejši od podjetij, ki so oproščeni davkov na podjetja pod večini primerov. Ta podjetja so znani kot z nepremičninskimi skladi, ali nepremičninskih investicijskih skladih, in se pogosto lahko pridobi tako kot vse druge zaloge prek borznoposredniške računa. Obstajajo celo ETF in vzajemni skladi, ki so specializirani za nepremičninskimi skladi.

Več Misli o tem, kako vlagati denar

Čeprav obstajajo številne druge vrste stvari, ki jih lahko pridobijo, če želite, da vlagajo svoj denar in zaslužili dober donos – v svojem življenju, na primer, sem izkoristiti nekaj znano sintetična kapitala, da bi veliko mojega zgodnjega denarja – to je verjetno neprimeren za nove vlagatelje, da preuči vse, ampak te tri razrede sredstev. So več kot dovolj, da se upokojijo bogati, živijo udobno, in pustite vaši otroci in vnuki skrbniške sklade polnjene z bogastvom, ki jih lahko ohranjajo že desetletja, če ne celo za preostanek svojega življenja. Ne poskušajte ga preveč zaplete s skoki v stvari, ki jih ne razumejo, sprva kot master komanditne družbe. Upoštevajte nasvet enega izmed največjih vlagateljev v zgodovini; ne odstopajo od KISS, ali ” Keep It Simple, Stupid ” in ste verjetno bo, da bodo imeli veliko boljše rezultate, z veliko manj neprespanih noči, kot bi sicer lahko imeli.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.