Kako začeti Vlaganje na tesen proračuna

Home » Investing » Kako začeti Vlaganje na tesen proračuna

Kako začeti Vlaganje na tesen proračuna

Če živiš plačo-to-plačo, ne da bi veliko majejo sobi v svoj proračun, lahko predpostavimo, da je vlaganje le ni nekaj, kar lahko storite zdaj.

In v nekaterih primerih boste morda prav. Včasih si res šele potreba, da se osredotoči na plačilne račune, vodenje hrano na mizo, in dobili svoj proračun v redu.

Vendar vam ni treba imeti veliko denarja za začetek vlaganja. Obstaja več načinov, da bi začeli na tesen proračun, in vsak malo lahko shranite in vlagajo zdaj bodo stvari lažje za vas po vrsti.

Tukaj je nekaj načinov, da bi začeli.

Osredotočite se na tisto, kar

Večina novic ste izvedeli za vlaganje osredotoča na vzpone in padce na borzi. In medtem ko je vsekakor lahko zabavno, resnica je, da so ti vzponi in padci v veliki meri nepomembno, če ste šele začenjajo.

Obstajata dve stvari, ki ne glede na to, čeprav, in tako vaši denarnici in vaš anksioznost ravni se vam zahvaljujem za, namesto da se osredotoča na njih:

 1. Vaš prihranek stopnja : Noben drug dejavnik je tudi na daljavo pomembna kot vašo stopnjo varčevanja. Vlaganje celo malo bo zdaj pomagal, in iskanju majhnih načine za povečanje, da se prihranki sčasoma gredo veliko dlje kot poskuša za študij ali čas na borzi.
 2. Stroški : Cena je edini najboljši napovedovalec prihodnjih donosov naložb, z nižjimi stroški, ki vodijo do boljših donosov. In zmanjšanje svoje stroške, je še posebej pomembno, če ste na tesen proračun, saj lahko celo majhne pristojbine bo velik ugriz iz svojih prihrankov.

Zgradite sklada za nujne primere

Sklad za nujne primere je samo denar, ki ga vodi v varčevalni račun za vedno zdi tiste življenje nepričakovanih stroškov, da bi vrgel svojo pot.

In medtem ko je to tehnično ni naložba v smislu, da ne boste dajanje denarja v vzajemnih skladov, delnic, obveznic, obstaja nekaj razlogov, zakaj to je odličen prvi korak:

 1. To je naložba v vašo finančno varnost in varno finančna ustanova omogoča lažje vlaganje v vašo finančno prihodnost.
 2. Dobre varčevalni računi prihajajo brez minimalnih zahtev bilanc ali prispevki, tako da lahko začnete s katero koli dolar znesek.
 3. Glede na to, da je vaša stopnja varčevanja veliko bolj pomembna kot vaš donosom, niste žrtvovati toliko, kot si morda mislite, ki ga držimo svoj denar iz trga.
 4. Spretnosti, potrebne za izgradnjo sklad za nujne primere – in sicer zaradi česar redne prispevke in najemnin denar raste, ne da bi se ga dotaknili – je znanje, da bo tudi vam pomagajo graditi vaše naložbe. jih honanje zdaj vam bo pomagal kasneje.

Investirajte v svojo 401 (k)

Tukaj, kjer smo prišli v tradicionalnih dolgoročne finančne naložbe.

Vaša 401 (k) – ali vaš 403 (b) in 457 v nekaterih primerih – je Pokojninski načrt, ki vam ga delodajalec ponudi. Navadi prispevati določen odstotek vsako plačo in izberite iz zbirke vzajemnih skladov, v katere lahko vlagajo. Vaši prispevki so običajno davčna olajšava in denar raste neobdavčene, dokler ga ne umakne v pokoju.

Obstaja nekaj razlogov, zakaj je vaš 401 (k) odličen kraj za začetek vlaganja, če ste na tesen proračuna:

 • To je enostaven za namestitev. Vse, kar morate storiti, je izbrati, koliko bi želeli prispevati in ste na dobri poti.
 • Ni minimalne zahteve prispevkov. Začnete lahko s prispevanjem tako malo, kot bi si želeli.
 • Morda boste dobili tekmo delodajalca, ki bi lahko tako kot dvojni učinek vsak dolar, ki ga prispeva.
 • Vaši prispevki so davčna olajšava, kar pomeni, da je hit na svoj odjem domači plačilo manjše od vaše dejanske prispevka. Morda celo upravičeni do kredita Saver je, ki bi dal še več denarja nazaj v vaši denarnici.

Sodelujoči na vaš 401 (k) do točke, kjer ste maxing svojega delodajalca tekmo je no-brainer kot izhodišče. Še posebej, če ste na tesen proračun, lahko ti dodatnih dolarjev naredi veliko razliko.

Po tem, da je treba omeniti, da so nekateri 401 (k) ov obremenjena z visokimi stroški naložbenih možnosti, ki bi lahko naredijo drugi računi bolj privlačna kot naslednji korak. Kar nas pripelje do …

Začetek je IRA

Če nimate načrt upokojitev pri delu ali če delodajalec ne ujema prispevkov, lahko menijo, začenši z IRA namesto.

IRA je preprosto upokojitev račun, ki ga odpre na svoje, namesto preko delodajalca. In je na voljo v dveh različnih okusih:

 • Tradicionalni IRA:  Vaši prispevki so davčna olajšava in svoj denar raste brez davka, ampak vaši dvigi v upokojitvi, so obdavčeni.
 • Roth IRA:  Vaši prispevki niso davčna olajšava, vendar vaš denar raste brez davka in ga lahko brezcarinske v pokoju umakne.

Medtem ko so pogosto razlogov, da raje eno ali drugo, za naše namene, tukaj vse, kar je pomembno, je, da sta oba veliko načinov za varčevanje in naložbe. Trik je najti eno, da tisti, ki ne zaračuna veliko pristojbin in da nima minimalnih zahtev stanje na računu ali prispevkov.

Izboljšav je lahko dobra izbira, če iščete preprost, z nizkimi stroški tako za odprtje IRA brez računa najnižjimi.

Plačati dolgove

Kot gradnji sklad za nujne primere, odplačevanju dolga ni naložba na način, da smo običajno menite o naložbah.

Toda, če je vaš cilj le, da bi večina od nekaj dolarjev, ki jih imajo na voljo za shranjevanje, odplačevanju dolga je lahko vaša najboljša možnost.

Pomisli takole: Strokovnjaki se zdi, da se strinjajo, da je 7% do 7,5% je razumna ocena dolgoročnih dobičkov na delniškem trgu. Vendar pa so ti donosi ni zagotovljeno, da bo veliko vzponov in padcev na poti, in bolj uravnotežen portfelj, ki vključuje obveznice lahko zmanjša to oceno za 6% na 6,5%.

Po drugi strani pa vsak dolar daš k dolgu si prislužite zajamčeno donosnost v višini vaših stroškov obresti. Prenos dodaten dolar za svojo kreditno kartico, ki vam zaračunava 15% v interesu si prislužite 15% donos. Dodaten dolar za svojo študentsko posojilo s 6% obresti si prislužite 6% donos.

Preprosto povedano, odplačevanju visoke obresti dolga pogosto vam omogoča, da bi dobili borzo podobne donose brez vseh negotovosti. Če to ni pametna investicija, ne vem, kaj je.

Investirajte vase

Učenje novih spretnosti. Pogajati povišico v službi. Najti načine za zaslužiti nekaj dohodka na strani.

Te naložbe v sami splošno stanejo le nekaj časa, vendar pa se lahko izplačajo v obliki več prihodkov – kar pomeni, da boste imeli več denarja na voljo za varčevanje in naložbe.

In ker je vaša stopnja varčevanja je najbolj pomemben del vašega naložbenega načrta, je to morda edina najboljša poteza lahko naredite.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.