Katero vrsto bančni račun je najboljše za svoj denar?

Home » Banking and Loans » Katero vrsto bančni račun je najboljše za svoj denar?

Katero vrsto bančni račun je najboljše za svoj denar?

Medtem ko večina izmed nas razume pomen varčevanje denarja, to ne pomeni, da moramo vedeti, kje da ga shranite. Na žalost, bo poskušal ugotoviti, katero vrsto varčevalnih računov deluje najbolje, je pogosto najtežji del kako začeti.

Dobra novica je, da obstajajo vsaj štiri različne vrste varčevalnih računov, ki bi ustrezal račun. Najbolj priljubljenih vrst računov za svoj denar vključujejo preverjanje računov, varčevalnih računov, potrdila o depozitu (CD) in denarnega trga računi.

Medtem ko je vsaka od teh računov običajno ponujajo FDIC zavarovanje za depozite do 250.000 $, pravo vrsto varčevalni račun za vas, je odvisno od vašega stila prihrankov in osebnih ciljev.

Štiri vrste varčevalnih računov, ki Razmislite

Če ste ribiške družine, da shranite več denarja letos kot lani, ali pa samo iščejo najboljše mesto za varno robo svoje kratkoročne prihranke, tu so štiri vrste bančnih računov je treba upoštevati:

preverjanje računa

Če iščete preprost in pogost dostop do svojega denarja, bi lahko bančni račun vaš najboljši stavo. Z tekoči račun, lahko pišete preglede pred dobroimetja za plačilo blaga ali storitev. Pod pogojem, vaša banka ponuja online upravljanje računa, lahko tudi plačilo računov in pošiljanje denarja na spletu. Nekateri preverjanje računov ponujajo tudi debetne kartice, ki omogočajo uporabo sredstev računa za nakupe prepir.

Najboljši preverjanja računov na trgu ponujajo minimalne honorarje, široke mreže bankomatov, kjer lahko dostopate denar hitro, in zahteva nizko minimalno bilanco.

Medtem ko so prednosti preverjanje računov dovolj široka, da bi skoraj finančno sliko nikomur, je ena opazna negativna, da je treba upoštevati: Večina preverjanje računov težko plačati obresti na vaše vloge. Torej, če želite, da bi prinašala obresti in rast svojih sredstev v daljšem časovnem obdobju, boste bolje deponiranje svoj denar drugje.

Varčevalni račun

Medtem ko je varčevalni računi deluje podobno kot preverjanju računov, ki jih ne ponujajo preverjanje komponento, ko gre za dostop do svojega denarja. Na splošno lahko dostop do sredstev v vašem varčevalni račun dokaj enostavno preko spletnega sistema vodenja računa, na sami banki ali na bankomatu – čeprav zvezni zakon vas omejuje na šest dvigov ali prenosov na mesec, za razliko od tekoči račun.

Najboljši varčevalni računi ponujajo nizke pristojbine in nizke zahteve po minimalni depozit. Nadalje, so skoraj vedno bi bilo enostavno za vas, da dostop do ti denar. Najboljši del o varčevalne račune, pa je, da jih ponavadi ponujajo višje obrestne mere, kot je preverjanje računov. Z online varčevalni račun posebej, lahko navadno zaslužijo dostojno stopnjo donosa in rast vašega denarja v daljšem časovnem obdobju.

Potrdilo o depozitu (CD)

Kadar je preverjanje in varčevalni računi omogočajo enostaven dostop do svojega denarja, ko jo potrebujete, je potrdilo o vlogi ali CD, vezi svoj denar za velike razdalje časa. S CD-ja, začnete z izbiro čas za svoj denar, da raste – ponavadi nekje od treh mesecev do 10 let. V tem času, bo depozit ustvari določeno stopnjo donosa. Na splošno gledano, boste dobili višjo stopnjo Dlje ko zaklene v gotovini.

Očitno je, da so slabosti je treba upoštevati, ko gre za vlaganje v CD. Najprej in predvsem, potrdila o vlogah ne omogočajo dostop do svojega denarja brez težav – lahko pričakujete, da plača kazen, če izplačilo CD zgodaj (čeprav lahko včasih sposodim proti denarja s pomočjo CD posojila). Prav tako je večina bank zahtevajo, da položijo vsaj 1.000 $ za odpiranje CD, ki ustvarja oviro za vstop, da večina novih varčevalci ni mogoče odpraviti takoj.

Na pozitivni strani, CD-ji pogosto ponujajo višje obrestne mere, kot skoraj vse druge vrste naložbe z nizkim tveganjem ali varčevalni račun.

Denarni trg račun

V veliko pogledih račun denarnega trga ponuja kombinacijo najdemo v drugih varčevalnih računov koristi. Z računa denarnega trga, ki jih običajno morali nakazati 1.000 $ ali več, vendar pa se nagibajo k zaslužiti več obresti, kot bi jih s tradicionalnimi prihranke ali tekoči račun. Za razliko od CD-jev, vendar račun denarnega trga ne bo zvezal svoj denar za vse vnaprej določeno časovno obdobje.

Veliko denarnega trga računi vam tudi s preverjanji ali debetno kartico, da bi bilo enostavno za dostop do svojega denarja hitro in brez težav. Če želite možnost, da se umakne denar v sili, račun denarnega trga vas ne bo preprečilo to.

Na podlagi zveznih predpisov, ki omejujejo “dvige udobja,” pa je lahko vaša sposobnost za dostop do denarja bo omejena na šest krat na mesec, kot pri varčevalni račun. Poskrbite, da boste vedeli, kako pogosto lahko do denarja v denarnem trgu račun, in ali obstajajo kakršne koli pristojbine, ki sodelujejo.

Katero vrsto bančni račun Morate upoštevati?

Ko pride do vrst varčevalnih računov, imate veliko dejavnikov, da razmisli. Da bi našli najboljšo vrsto računa za svoje potrebe, bi morali začeti z sprašujete nekaj ključnih vprašanj:

Koliko denarja lahko deponira takoj? Kako pogosto boste morali za dostop do svojega denarja? Želite sposobnost napisati preglede do vašega stanja? Poleg tega, kako pomembna je vaša obrestna mera?

Sprašujete ta vprašanja in drugi vam bo pomagal zožiti vaše izbire le najboljše vrste računa za vaše potrebe. Ko boste razumeli svoje možnosti, se lahko odpravite na tradicionalni, opeke in malte banki ali hop na spletu, da odprete račun praktično.

S pravo vrsto računa, bo varčevanje za prihodnost postalo veliko lažje.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.