Kdaj je varno, da Zapiranje kreditno kartico?

Home » Credit and Debt » Kdaj je varno, da Zapiranje kreditno kartico?

Kdaj je varno, da Zapiranje kreditno kartico?

trdo delate, da ohrani dobre kreditnih točk, ampak resnica je, da ima še eno na videz nedolžna napaka možnosti razveljaviti vaš trud. Kreditne napake, kot so zamude pri plačilih, račune za zbiranje ali maxing vaše kreditne kartice, lahko hitro spremeni svoje predhodno impresivne kreditnih točk v nekaj veliko manj privlačna. To pomeni, da višje obrestne mere za prihodnja posojila, ki lahko dodate do več tisoč dodatnih dolarjev, izplačanih v interesu.

Zapiranje starih kreditnih kartic računov je še en kredit zmota, ki ima potencial, da vam nižje rezultate. Ampak, to ni zagotovilo, da se bo zgodilo. Če imate račun za kreditno kartico, ki jo želite ali morate zapreti, da se ukrepi lahko sprejmejo za zaščito vaših kreditnih točk, medtem ko še vedno se osvobodi neželeno računa.

Zakaj Zapiranje kreditne kartice lahko poškoduje vaše kreditne ocene

Tam je precej trmasta kreditno mit o vplivu zapiranje računa s kreditno kartico in kaj to pomeni za vaše rezultate. Mit je, da ko zaprete stari račun kreditne kartice, boste izgubili ugodnost starosti računa.

Kreditni točkovalni modeli, kot FICO in VantageScore zares upoštevati starost svojega najstarejšega računa in povprečna starost vaših računov pri izračunu vaše kreditne ocene. Vendar zapiranje računa ne odstrani svojo zgodovino – vključno z njegovo starost – iz svojih kreditnih poročil.

Ne samo, da se bo zgodovina zaprtega računa ostanejo na svojih kreditnih poročil, ampak kreditni točkovalni modeli bodo še naprej upoštevati starost računa, kot tudi. In še bolje, zaprt račun še naprej starosti. Torej, če ste danes zaprli pet-letno kreditno kartico … v 12 mesecih pa se dogaja, da je šest let stara kreditna kartica.

Zdaj, ko smo ovrgel mit, tukaj je pravi razlog, zakaj se zapira, da bi stare kreditne kartice račun poškodoval svoje rezultate: Kreditno točkovanje modeli upoštevati razmerje med bilancami in kreditnih limitov na svojih kreditnih kartic računov. Natančneje, kreditni točkovalni modeli izračuna svoj delež revolving izkoriščenosti ali, z drugimi besedami, koliko svojega razpoložljivega dobroimetja, ki ga koristno uporabiti v obliki stanj kreditnih kartic.

Razmerje se izračuna s seštevanjem stanja na vašem plastike in deli to število, ki je vsota vseh svojih limitov – tudi za še vedno odprtih kart, ki jih ne uporabljate. To pomeni, da tudi če ne uporabljate kartico, se neporabljeni kreditni limit pomagali ohraniti to razmerje uporaba nižje. Če zaprete ta račun, boste takoj izgubili vrednost neizkoriščenega limita, in vaši rezultati bodo verjetno šel po neki znesek. Zato pogosto berete članke o nevarnosti zapiranja računov kreditnih kartic.

Zakaj bi jo morali zapreti kreditno kartico

V večini primerov to ni priporočljivo zapreti neuporabljeno račun kreditne kartice zaradi morebitnega negativnega vpliva na vaše kreditne ocene. Razen, če je to res potrebno, bi verjetno morali pustiti račune vaše kreditne kartice odprta.

Obstajajo pa izjeme od tega pravila.

Morda boste morali zapreti račun skupne kreditne kartice po ločitvi. Še en primer, kjer boste morda želeli zapreti račun s kreditno kartico je lahko, če imate kartico v vaši denarnici z neprivlačno letno pristojbino. In lahko povzroči nenamerno zaprtje računa, s kartico ne uporablja za nekatere daljše časovno obdobje. izdajatelji kartic sovražijo neaktivnost, saj neaktivnost pomeni, da ni prihodkov.

Kako Zapiranje Old kreditno kartico račun čim varnejša

Ne glede na vašo razlog za zaprtje računa s kreditno kartico, s pravilnim načrtovanjem je mogoče storiti z malo ali nič škode kreditno točkovanje.

Ne pozabite, da je pravi razlog zaprtjem starega računa lahko škoduje vašemu kreditnih točk, ker bi zaprtje računa dvigniti razmerje revolving izkoriščenosti. Vendar, če vse vaše kreditne kartice že $ 0 stanja, nato zapiranje neuporabljeno račun ne bo povečala delež izkoriščenosti. Zato, zaprtje računa verjetno ne bo vplivala na vaše kreditne ocene v tej situaciji.

Samo, da je varna, če ste res zavzema za zaprtje računa kreditne kartice, ki jih je treba razmišljati o času. Ne zapirajte kartico, če razmišljate o zaprosijo za posojilo ali drugo kartico. Počakajte, dokler ne zaprete na posojilo, nato pa zapreti račun. Na ta način si prihranite morebitno znižanje rezultat za potem, ko ste že bili odobreni.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.