Kezelése Kamatkockázati

Home » Investing » Kezelése Kamatkockázati

Kezelése Kamatkockázati

A kamatkockázat létezik egy kamatozó eszköz, mint például a hitel vagy egy kötés miatt a lehetőségét, hogy egy változás az eszköz értékét eredő változékonysága kamatok. Kamatkockázat kezelése nagyon fontossá vált, és a válogatott eszközt fejlesztettek ki, hogy foglalkozik kamatkockázat.

Ez a cikk azt vizsgálja, több szempontból is, hogy a vállalkozások és a fogyasztók kezelése kamatkockázat segítségével különböző kamatláb származékos eszközök.

Milyen típusú befektetők hajlamosak a kamatkockázat?

A kamatkockázat annak kockázata, hogy akkor keletkezik, ha az abszolút kamatszint ingadozhat. A kamatkockázat közvetlenül befolyásolja az értékeket fix kamatozású értékpapírok. Mivel a kamatlábak és a kötvény ára fordítottan arányos a kockázatokkal jár egy kamatemelés hatására kötvények árfolyama csökken, és fordítva. Bond befektetők, különösen azoknak, akik befektetni hosszú távú fix kamatozású kötvények, amelyek közvetlenebbül fogékony kamatkockázat.

Tegyük fel, hogy az egyén megvásárolja egy 3% -os fix kamatozású, 30 éves kötvény $ 10,000. Ez a kötés fizet 300 $ évente keresztül lejárat. Ha ez idő alatt, a kamatlábak emelkedése 3,5%, az új kötvények fizetni 350 $ évente át érettség, feltételezve 10.000 $ befektetés. Ha a 3% kötvénytulajdonos továbbra is tartsa a kötés révén érettség, elveszíti ki a lehetőséget, hogy keresni a magasabb kamat. Alternatív tudta eladni a 3% kötvény a piacon, és vásárolni a kötés a magasabb kamat. Ezzel azonban azt eredményezi, a befektető egyre alacsonyabb áron az ő értékesítése 3% kötvény, mert már nem olyan vonzó a befektetők számára, mivel az újonnan kibocsátott kötvények 3,5% is rendelkezésre állnak.

Ezzel ellentétben, a kamatlábak változása is hatással tőkebefektetők, de kevesebb, mint közvetlenül kötvény befektetők. Ez azért van, mert például, ha a kamatlábak emelkedése, a vállalat hitelfelvétel költségét is növeli. Ez azt eredményezheti, hogy a vállalat elhalasztását hitelfelvétel, amelynek eredményeképpen kevesebb kiadások. Ez a csökkenés a kiadások lelassíthatja a vállalati növekedés és profit csökkenését eredményezheti, és végső soron az alacsonyabb részvényárfolyamok a befektetők számára.

Kamatkockázati nem hagyható figyelmen kívül

Mint minden kockázatkezelési értékelést, mindig van a lehetőség, hogy nem csinál semmit, és ez az, amit sokan nem. Azonban a körülmények kiszámíthatatlan, néha nem fedezeti katasztrofális. Igen, van egy költség fedezeti, de mi az a költség egy komoly lépés a rossz irányba?

Csak meg kell nézni, hogy az Orange County, California, 1994-ben, hogy bizonyítékot buktatóit figyelmen kívül hagyva a fenyegető kamatkockázat. Dióhéjban, Orange County pénztáros Robert Citron kölcsönzött pénzt alacsonyabb a rövid távú kamatlábak és kölcsönadott pénz magasabb a hosszú távú aránya. A stratégia kezdetben nagy, mint a rövid távú aránya csökkent, és a szokásos hozamgörbe tartottuk. De amikor a görbe kezdett fordulni, és a megközelítés fordított hozamgörbe állapotát, a dolgok megváltoztak. Veszteségek Orange County, és a közel 200 állami szervek, melyek Citron kezelt pénz, a becslések szerint $ 1600000000, és ennek eredményeként az önkormányzat csőd. Ez egy izmos árat fizetni figyelmen kívül hagyva kamatkockázat.

Szerencsére azoknak, akik szeretnék, hogy fedezze a beruházások ellen kamatkockázat sok termék közül lehet választani.

befektetési termékek

Csatárok:  A határidős szerződés a legalapvetőbb kamatláb menedzsment termék. Az ötlet egyszerű, és sok más termék cikkben tárgyalt alapul ez a gondolat a megállapodást ma a csere valamit egy adott jövőbeli időpontban.

Határidős kamatláb-megállapodások (FRA):  Egy FRA alapul az ötlet egy forward szerződés, ahol a meghatározója nyereség vagy veszteség egy kamatláb. E megállapodás értelmében az egyik fél fizet egy fix kamatozású, és megkapja a változó kamatozású egyenlő a referencia-kamatláb. A tényleges kifizetések alapján számítják főösszegét és a fizetett meghatározott időközönként a felek. Csak nettó kifizetés – a vesztes fizet a győztes, hogy úgy mondjam. FRA mindig készpénzben kerüljön.

FRA felhasználók jellemzően hitelfelvevők vagy hitelezők egyetlen jövőbeli időpontban, amikor ki vannak téve a kamatkockázat. Egy sor FRA hasonló swap (az alábbiakban tárgyaljuk); azonban a swap összes kifizetés azonos ütemben. Mindegyik FRA egy sor ára különböző sebességgel, kivéve, ha a kifejezés szerkezet lapos.

Futures:  A határidős szerződés hasonló egy előre, de ez biztosítja az ügyfelek kevesebb kockázatot jelent, mint a forward szerződés – nevezetesen enyhítésétjelenti alapértelmezett és a likviditási kockázat felvétele miatt egy közvetítő.

Felcseréli:  Csakúgy, mint amilyennek hangzik, a swap csere. Pontosabban, a kamat swap néz ki, mint egy kombinációja FRA és magában foglalja a megállapodás két fél között, hogy kicseréljék készlet jövőbeni cash flow. A leggyakoribb típus, a kamat swap egy sima vanília csere, amely magában foglalja az egyik fél fizet egy fix kamatozású, és átvesz egy változó kamatozású, és a másik fél fizeti a változó kamatozású és a fogadó egy fix kamatozású.

Opciók:  Kamat kezelési lehetőségek opció szerződés, amelynek a mögöttes értékpapír hitelviszonyt kötelezettség. Ezek az eszközök alkalmasak védelmében részt vevő felek változó kamatozású hitel, így állítható kamatozású jelzálog (ARM). Az egyesülés kamatláb call opciók nevezzük kamat cap; kombinációja kamatláb eladási opció nevezzük kamatláb padlón. Általában egy sapkát, mint egy hívást, és a padlón, mint egy put.

Árfolyamswapokat:  A swaption, vagy csere lehetőség, egyszerűen egy lehetőség, hogy kössön csere.

Beágyazott opciók:  Sok befektető találkozás kamat menedzsment származékos eszközök segítségével beágyazott opciókat. Ha valaha is vásárolt egy kötést hívás rendelkezés te is a klubban. A kibocsátó a lehívható kötést biztosító, ha a kamatlábak csökkennek, akkor hívja a kötés, és kiadja az új kötvények alacsonyabb kupont.

Caps:  kupak, más néven a mennyezet, egy call opció a kamat. Egy példa az alkalmazás lenne a hitelfelvevő lesz hosszú, vagy fizet felárat, hogy vesz egy sapkát és készpénzt kifizetéseket a kupak eladó (rövid), amikor a referencia-kamatláb meghaladja a kupak villámlás sebessége. A kifizetések célja, hogy ellensúlyozza kamatemelések egy változó kamatozású hitel.

Ha a tényleges kamatláb meghaladja a lehívási arány, az eladó fizeti a különbség a sztrájk és a kamatláb szorozva a főösszeggel. Ez az opció „sapkát”, vagy egy felső határt, a birtokos kamatkiadás.

A maximált kamat valójában egy sor komponens opciók, vagy a „kapletek,” minden egyes időszakban a kupak megállapodás létezik. A korongot célja, hogy a fedezeti ellen emelkedése az irányadó kamatláb, mint például a londoni bankközi kamatláb (LIBOR), egy meghatározott ideig.

Szintjei:  Csak, mint egy put opció akkor a tükörkép egy vételi opció, az emeleten van a tükörképe a kupakot. A kamatláb emeleti, mint a sapka, valójában egy sor alkatrész opciót, kivéve, hogy azokat lehetőségeket, és a sorozat komponensek nevezik „floorlets.” Aki hosszú, a padló fizetendő lejárat a floorlets, ha a referencia-kamatláb a padló alatti kötési árfolyam. A hitelező ezt használja, hogy megvédje csökkenő árak az kiemelkedő változó kamatozású hitel.

Nyakörvek:  A védő gallér is segít kezelni kamatkockázat. Gallérozási úgy érjük el, egyidejűleg vásárol egy cap és eladási padlóra (vagy fordítva), csakúgy, mint a gallér védi a befektető, aki már régóta a raktáron. A zéró költséggel gallér is megállapítható, hogy az alacsonyabb költségek fedezeti, de ez csökkenti a potenciális nyereség, hogy előnyhöz kamatláb mozgása az Ön javára, ahogy elhelyezte egy felső határt a potenciális nyereség.

Alsó vonal

Ezen termékek mindegyike lehetőséget biztosít a fedezeti kamatkockázat, a különböző termékek megfelelőbb különböző forgatókönyvek. Van azonban nincs ingyen ebéd. Bármilyen ilyen alternatíva, az egyik feladja valami – akár a pénz, mint a fizetett biztosítási díjak lehetőségek közül, vagy alternatív költsége, ami a profit egy lett volna anélkül, hogy a fedezeti.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.