Koliko denarja bi si v živo v času upokojitev

Home » Retirement » Koliko denarja bi si v živo v času upokojitev

Koliko denarja bi si v živo v času upokojitev

Zmedeni o tem, koliko naj bi načrt, da živijo v času upokojitve? Nisi edini. Tu je 5 stvari, ki jih morate vedeti, če ste nastavitev vaše idealne cilje dohodek upokojitev.

4 Odstotek Umik člen

To pravilo pravi, da lahko vsako leto varno umakniti 4 odstotke svojega upokojitev portfelja ne zmanjkuje denarja. Na primer, če imate $ 1 milijon v upokojitev portfelj, lahko umakne 40.000 $ na leto.

(V zadnjem času so nekatere bolj konservativne finančni strokovnjaki začeli opozarja ljudi na 3 odstotke Umik člen, navaja upočasnitev gospodarstva kot dejavnika.)

85 Odstotek PRAVILO

Številni strokovnjaki pravijo, morate shraniti dovolj denarja, tako da boste imeli 85 odstotkov svojega dohodka predčasnega upokojevanja. Na primer, če si zaslužil 50.000 $ na leto na svoj dan, delo, ki jih je treba dovolj prihranili ustvariti letno pokojnino v višini $ 42.500. (Drugi finančni strokovnjaki pravijo, 75-80 odstotkov svojega dohodka predčasnega upokojevanja, je dovolj. Trdijo, ljudje porabijo manj denarja v svojih 80-ih in 90-ih.)

Multiply-by-25 Pravilo

Ko izračuna svojo idealno pokojnino, morate uporabiti te podatke, da ugotovimo, velikost vašega idealnega upokojitev portfelja. To je preprosta: Samo pomnožite svoj letni dohodek upokojitev cilj za 25, da ugotovite, koliko denarja boste morali izpolnjevati pravilo 4 odstotkov. V tem primeru, $ 42.500 x 25 = 1,06 $ milijonov, ki bi jih potrebovali za varčevanje za upokojitev.

(Če želite osnovati svoje napovedi o varnejši pravilu 3 odstotkov, pomnožite svoj dohodek upokojitev cilj, ki ga 33.)

Nesoglasje o pravilih

Nekateri finančni strokovnjaki pravijo, bi morali dobiti svojo idealno pokojnino na podlagi trenutnih stroškov , ne vašega trenutnega dohodka. Če si zaslužil 50.000 $ na leto, vendar le porabili 30.000 $, torej prost svoje izračune, ki temeljijo na številu 30.000 $.

(Če ste v dolgovih in zaslužijo manj, kot ste porabili, dobite porabo v ček prvi. Potem projekt za upokojitev glede na vaše dejanske porabe.)

Socialna varnost

Ne pozabite, vaš portfelj upokojitev je samo ena noga Tronožni prihrankov upokojitve blatu a. Drugi dve “noge” so pokojnine in dohodkov za socialno varnost. Vi lahko ali pa ne prejemajo pokojnino. Približno 2 / 3rds Američanov ne bi dobili eno. Če ste upravičeni do pokojnine, bo njegova velikost in pogoji so odvisni od svojega delodajalca. Medtem, socialno varnost dohodek je težko napovedati, še posebej, če ste mladi. Zato je – za namene načrtovanja – bomo raje osredotočili na kos sestavljanke, ki jih lahko nadzorujejo.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.