Koliko denarja naj Prihranite Vsak mesec?

Home » Budgeting » Koliko denarja naj Prihranite Vsak mesec?

Kako prihranite za vaše finančne cilje uspešno

Koliko denarja naj Prihranite Vsak mesec?

Koliko denarja bi morali rešiti vsak mesec? Obstaja veliko načinov za odgovor na to vprašanje.

Kratek odgovor je, da bi si prihranili najmanj 20 odstotkov svojega dohodka. Vsaj 12 odstotkov na 15 odstotkov, da bi moral iti v smeri svojih pokojninskih računih. Druga 5 odstotkov na 8 odstotkov, da bi moral iti v smeri kombinacije stavbnega sklada za nujne primere, ki ustvarja druge dolgoročne prihranke in plačilni določitvi dolga.

Medtem ko je to dobro pravilo palca slediti, to ni edini odgovor. Če želite bolj poglobljen odgovor, berite naprej.

Kakšne so vaše finančne cilje?

Da se bodo poglobili v ugotoviti, koliko naj bi prihranili vsak mesec, najprej videti na svoje cilje.

Grobo rečeno, bodo vaše finančne cilje razčleniti v tri segmente:

  1. Stroškov, ki so začele v manj kot enem letu
  2. Stroškov, ki so začele v manj kot desetletju
  3. Zelo dolgoročne stroške, ki so desetletje ali več stran

Kratkoročne finančne cilji

Stroški, ki prihajajo v manj kot enem letu, so stvari, kot pri počitnice na plaži, nakup prazničnih daril, tako da imate dovolj denarja na roko, da plača svoje davke in vzdrževanje prihranke za praznovanje rojstnega dne.

Drug primer kratkoročne finančne cilj je varčevanje do šest mesecev vredno stroškov v sklad za nujne primere. Lahko bi to naredili v manj kot enem letu. Če želite shraniti 5.000 $ v devetih mesecih, bi morali dati 555 $ na mesec, k temu cilju.

Dolgoročne finančne cilji

Pod manj kot kategoriji desetletje, vključuje stroške, kot so zamenjava svoje aparate, veliko je domača popravila, nakup novega avtomobila (v idealnem primeru, ki ga plačuje denar za to), ali polog za hišo.

Izjemno Dolgoročne finančne cilji

V okviru več kot desetletje dežnik, lahko vaši cilji vključujejo gradnjo precejšen prihranek kolegij sklada za vaše otroke ali nakup drugega doma.

Seveda, bi morali vključevati tudi končni dolgoročni varčevalni cilj: upokojitev.

Ustvarite seznam, načrt, in izračunajte

Smo že zajela tema upokojitev, tako da lahko pustite, da iz slike za zdaj.

Na seznamu stroškov, ki ga trenutno varčevanje, vključuje vse ostalo, kot so poroke, doma popravila, počitnice, potovanja, in prihrankov college.

Zdaj pa napišite svojo idealno cilj varčevanja in rok. Ali je to za vsak zadetek na seznamu.

Nato razdeli časovni okvir za znesek denarja, ki ga potrebujete za vsak cilj.

Na primer, recimo, da želijo zgraditi 10.000 $ prihrankov za poroko, in mislite na poroki v naslednjih dveh letih. Boste morali razveljaviti 416 $ na mesec s trajanjem v naslednjih 24 mesecih, da dosežejo svoj cilj 10.000 $.

Zaženi ta izračun z vsakim cilj na seznamu. Do takrat, ko ste končali, boste verjetno zavedaš, da si ne more dovolj. Heck, prvič sem se potrudil to vajo, moji varčevalni cilji končal pa večji kot moj dohodek.

Kaj storiti, ko varčevanje cilji Exceed Your dohodek

Kaj lahko storite, ko se to zgodi? Prvič, spremeniti ali zmanjšati nekatere od vaših ciljev. Lahko kupite cenejši avto? Vrzi manj drago poroko? Kupi cenejšo hišo, ki bo potreben manjši polog?

Nato poglej kako lahko zmanjšati svoje trenutne porabe. Preklic kabelsko TV vam omogoča, da shranite dodatnih 50 $ ali $ 60 na mesec, ki ga lahko dajo proti eni izmed svojih številnih ciljev varčevanja.

Potem vidim, če lahko podaljša časovni okvir za katerega koli od vaših ciljev. Ali boste morali letos zamenjavo kuhinjskih aparatov, ali lahko živiš s trenutnimi napravami za nekaj več let?

Končno, poglej načinov, kako lahko zaslužite več denarja, na primer prek freelancing na strani.

Če povzamemo, obstajata dva načina, ki bi odgovorile na vprašanje, “Koliko naj bi varčevanje?”

Če želite posebno meri narejen odgovor na to vprašanje, boste morali porabiti vsaj 30 minut pisanje iz svoje cilje in predvidevanje nakupov drage. Če želite hitro in umazano pravilo odgovor, se prepričajte, da ste za varčevanje vsaj 20 odstotkov svojih prihodkov.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.