Koliko je preveč v vašem sklada za nujne primere?

Home » Budgeting » Koliko je preveč v vašem sklada za nujne primere?

 Koliko je preveč v vašem sklada za nujne primere?

Nedvomno ste že slišali nasvet, da bi morali imeti sklad za nujne primere. Finančni strokovnjaki se lahko razlikujejo v svojih denarnih filozofij, vendar so precej vsi se strinjajo, da imajo denar v prahi za nujne nujen sestavni del zdravega finančnega načrta.

Medtem ko je večina ljudi skrbi premajhnega financiranja svoje prihranke v sili in zapustijo sami izpostavljeni, obstaja taka stvar kot nad to financiranje?

Ali je pametno, da imajo veliko količino svojega denarja sedi okoli, ko bi ga lahko delaš večje, pričele loviti stvari?

Kako ob Too Large Sklada za nujne primere Hurt You

Ste izgubili denar

Ker mora v sili skladi biti dostopen, najboljše mesto, da jih shranite v varčevalni račun na vaš bančni ali kreditne unije, ali s spletno banko, kjer lahko dobiva višjo obrestno mero kot na opeke in malte institucije.

Toda tudi na “višji” namen, vaš denar je še vedno samo zaslužek okoli 1 odstotek letno. Vaš sili sklad, ne glede na to, kje ste ga shranili, ne prehitel inflacije, tako da so izgubili denar. Ob več v njem, kot ga potrebujete povečuje svoje izgube.

Ste izpustili na Financiranje Drugi finančni cilji

Če imate preveč denarja vezanega v svoj sklad v sili, nato pa se izgubi možnosti, da skrbijo za druge pomembne finančne “narediti je” kot prispevajo k upokojitvi, odplačevanju dolga, ali varčuje polog na domu.

Vaš denar bo bolje izkoriščen srečanje ena od teh ciljev, kot nad-polnilo svoje prihranke v sili. Zakaj da več kot je potrebno, kar je v bistvu piškotek jar, ko bi se ti obrestuje visoke obresti dolga s kreditno kartico?

Iskanje liniji med Dovolj in preveč

Razmislite, kaj se Priporočeno

Značilno je priporočljivo, da boste prihranili nekje med tri do šest mesecev odhodkov v skladu sili.

Nekateri strokovnjaki priporočajo čim manj kot nekaj sto dolarjev, da bi dobili ste začeli z “sklada za nujne primere začetnike,” in nekateri predlagajo toliko kot eno leto ali več svojega dohodka.

Poleg tega, da upoštevamo priporočila, imejte v mislih posebnosti vašo situacijo kot velikost družine, ali ste lastnik ali najem, število vozil, ki jih imate, stabilnost delovnih mest, in tako naprej.

Privoščite Vaš sili sklada Like zavarovanja

Vaš sili sklad je v bistvu zavarovalna polica: ste ščiti sebe, če gre kaj narobe. Torej pristop svoje prihranke v sili na enak način, ki bi pristop, ki zajema se z, recimo, avto ali življenjsko zavarovanje.

Hočeš, da izberete dovolj pokritost, vendar ne želite, da izberejo toliko, da ste zapravljaš svoj denar za premije (ali v tem primeru, ki imajo svoj denar sedeti zaslužka zraven-to-nič). Tako kot lahko škrt na nekatere oblike zavarovanja, da ne mislite, da ste verjetno že kdaj uporabili, prav tako pa tudi lahko greš malo nižje na svoje prihranke v sili, če menite, da je vaš finančni položaj je relativno varno.

Če bo tri mesece stroškov zadostovati v svojem svetu in lahko spiš ponoči s to številko, potem ne čutijo neodvisno iti dlje.

Razmislite Alternative Overfunding nujnega varčevanja z energijo

Ob prihranke namenjena za nujne boste preprečili zadolževanje v času potrebujejo, pa naj bo to s kreditno kartico ali od prijatelja ali sorodnika, in to bo tudi vam pomaga izogniti se potopile v svojih pokojninskih računih.

To je rekel, če ne prispevajo k Roth IRA, vedeli, da lahko črpa sredstva za zdravstvene stroške brez kazni (obstajajo tudi dodatki za nakup svoj prvi dom). Bodite pozorni, da ste izvlečete denar od zaslužka interes, zato je to treba razumeti kot neke vrste zadnji izhod, ampak zagotovo ena, da razmisli, preden pokriva svoje sili z dolgom. Imejte to v mislih kot rezervni načrt, če se počutite mika, da bi overfund svoje prihranke v sili.

Prav tako vemo, da v primeru izgube delovnega mesta, bo nadomestilo za brezposelnost zmanjšala znesek, ki ga potrebujete za vleči iz svojih prihrankov, če ste upravičeni.

Vaš sklad za nujne primere bi morala podpirati svoj finančni načrt

Konvencionalna modrost vam lahko povem, večji vaš sili sklad je, bolje je. Vendar priznavajo, da v overfunding svoje prihranke v sili, boste morda boli vaše bottom line.

Medtem ko je odgovor da, koliko bi moral biti v skladu ni ene velikosti ustrezal vsem, da te nasvete upošteva pri določanju prave velikosti sili sklad za vas in se izognili prečka črto v imajo tudi veliko vaše prihranke.

Poskrbite, da bo sili sklad sodeluje z vašega splošnega finančnega načrta, in ne proti njej.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.