Koliko lahko potegnite v pokoju?

Home » Retirement » Koliko lahko potegnite v pokoju?

Tradicionalno razmišljanje o umikih upokojitev računov lahko narobe

 Koliko lahko potegnite v pokoju?

Veliko akademskih raziskav je bilo storjeno na  varnem mero za umik  iz pokojninskega varčevanja. Koliko lahko udobno umakne brez tveganja uporabe svojega denarja gor prezgodaj?

Tradicionalni umik pristop uporablja nekaj imenovano pravilo 4-odstotna . To pravilo pravi, da se lahko umakne približno 4 odstotke vaše glavnice vsako leto, tako da se lahko umakne približno 400 $ za vsak $ 10.000, ki ste jih vložili.

Ampak ti ne bi bilo nujno, da lahko vse porabili. Nekateri to $ 400 bi moral iti za davke.

Če je to edini način, da gledaš, koliko lahko preživijo v pokoju, delaš narobe. Računanje varno stopnjo za odstop je dobra konceptualna zamisel, vendar pa ne obravnava strategije, ki lahko povečajo svoj po-davčne prihodke. Morda ste zapušča denar na mizo z uporabo samo stopnjo odstopni kot smernice.

Kako Davki vplivajo Koliko lahko umaknili

Razmišljati v smislu časovnim okvirom in ugotoviti, kdaj je smiselno obrniti določene vire prihodkov vklopite ali izklopite. Ena od največjih dejavnikov, boste želeli razmisliti pri razvoju načrta za umik upokojitev je znesek po obdavčitvi dohodka, ki bo na voljo za vas tekom svoje upokojitve leta.

Na primer, tradicionalno razmišljanje pravi, da bi morali odložiti prekinili vaše IRA računov, dokler ne dosežejo starosti 70 1/2, ko se mora začeti ob zahtevani minimalni distribucij.

Toda to pravilo je pogosto narobe. Mnogi pari, čeprav niso vsi imeti priložnost za povečanje zneska dohodka po obdavčitvi so jim na voljo ob porazdelitve IRA zgodaj in odložiti datum začetka njihove koristi socialne varnosti. Potem se lahko zmanjša tisto, kar odstopa od upokojitve računi, ko se začne socialno varnost.

To pomeni, da je nekaj let lahko umakne bolj iz naložbenih računov, kot druga leta, vendar je končni rezultat je ponavadi bolj po obdavčitvi dohodka.

Kako stopnja donosa vpliva Koliko lahko umaknili

Prav tako boste želeli preživeti nekaj časa študiral zgodovinske stopnje donosa, tako da boste lahko razumeli, kako se bo obrestna mera za vaše naložbe vplivajo na to, koliko se lahko umakne v pokoju. Morda boste dobili 20 let velikih donosov, ali pa morda udaril gospodarsko obdobje, kjer so obrestne mere nizke in delniški donosi so v posameznih številk.

Lahko varovanje pred slabe donose, ko uporabljate svoj odstop od pogodbe upokojitev načrt, da se ujemajo naložbe s točko v času, ko se boste morali, da jih uporabljajo. Na primer, če je bolj smiselno, da se dohodek iz vaše IRA že na začetku, boste želeli, se zneski, ki jih boste potrebovali v naslednjih petih letih, ki se dajejo v varne naložbe. Po drugi strani pa, da je denar, ima več časa, da dela za vas in lahko vložili bolj agresivno, če je vaš umik načrta je razvidno, da je najbolje za vas, da odloži dvige IRA do starosti 70 1/2.

Ta proces usklajevanja naložb, ko jih boste potrebovali se včasih označuje kot segmentacije časa.

Kaj pa, če Dvig preveč?

Pomembno bo, da spremljate svoje dvige proti prvotnim načrtom v času, ko svoj umik načrt je namenjen, in boste prav tako želeli posodobiti načrt iz leta v leto.

Ob določenih preveč denarja prehitro lahko seveda povzroči te težave kasneje.

Bomo uporabili primer Susan, katere naložbe naredil zelo dobro skozi njene prvih letih po upokojitvi. Vztrajala je na odvzem veliko dodatnega denarja v teh letih. Bila je opozoril, da je bil njen načrt testirali proti tako dobrih in slabih investicijskih trgov in da ona bi ogrozili svojega bodočega dohodka ob teh dodatnih dobičkov zgodaj. Stopnje donosa, ki presega 12 odstotkov ne gredo v nedogled, zato je moral nagne te presežne donose, da ji omogoči, da jih v letih, ko so naložbe ni počutil tako dobro.

Susan kljub temu vztrajal, da takoj ob dodatnih sredstev, in na trgih znižale nekaj let kasneje. Ona ni imela te dodatne dobičke razveljavi in ​​njeni izkazi so bili močno izčrpani.

Ona je končal živijo na strogi proračuna, namesto da bi nekaj dodatnega “zabavno” denar.

takeaway

Spremljanje, koliko ste umaknili v pokoju proti dolgoročnega načrta je pomembna. Hočeš varno pokojninskega prihodka. Ob načrt in merjenje proti njej bo doseganje tega cilja pa odgovor na vprašanje, koliko se lahko umakne v pokoju. Ustvarite načrt prihodka v starosti in se posvetujte s  upokojitev načrtovalec  ali davčni svetovalec , ki lahko izračunali vpliv po obdavčitvi umikov upokojitev račun svojih predlaganih.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.