Kreditt rapporten myter som ikke er sant

Home » Credit and Debt » Kreditt rapporten myter som ikke er sant

Kreditt rapporten myter som ikke er sant

Informasjonen i kreditt-rapporten påvirker alt fra der du bor til hva du kjører, og selv hvor du jobber. Dessverre, for mange mennesker misforstår sine kreditt-rapporter og informasjonen den inneholder. Her er noen av de vanligste mytene om kreditt-rapporter og sannheten bak hver.

1. Du trenger ikke å sjekke kreditt rapporten med mindre du søker om kreditt.

Kontrollere kreditt-rapporten før du bruker for et større lån kan øke sjansene for å bli godkjent. Gjennomgang kreditt rapporten før du gjør et program gir deg muligheten til å rydde opp i feil og annen negativ informasjon som kan få deg avslått.

Du bør ikke vente til du er forbereder en større applikasjon for å sjekke kreditt rapporten. Det er også viktig å sjekke kreditt rapporten minst en gang i året for å lete etter tegn til identitetstyveri eller svindel. Proaktivt gjennomgå kreditt-rapporten vil tillate deg å fange og håndtere identitetstyveri før det blir verre.

Hvis du leter etter en jobb, eller hvis du er opp for en kampanje bør du sjekke kreditt rapporten. Mange arbeidsgivere se kreditt-rapporter (ikke kreditt score), og du ønsker å være forberedt på hva de kan finne. Dette er spesielt viktig hvis du søker på en finansiell posisjon eller et høyt nivå ledende stilling. Du har rett til en gratis kreditt rapporten hvis du er for tiden arbeidsledig og planlegger å se etter en jobb i løpet av de neste 60 dagene.

Og, når du er nektet for et kredittkort, lån, eller en annen tjeneste på grunn av informasjon i kreditt-rapporten, bør du sjekke kopi av kreditt-rapporten brukes i denne avgjørelsen for å bekrefte informasjonen er korrekt. Du har rett til en gratis kreditt rapporten i dette tilfellet. Hvis kreditt rapportere feil førte til ditt blir avslått, kan du klage disse feilene med kreditt byrå og be kreditor søknaden din.

2. Kontrollere kreditt-rapporten vil skade din kreditt.

Du har sikkert hørt at forespørsler i kreditt-rapporten kan negativt påvirke din kreditt, men det betyr ikke inkludere dine egne henvendelser til kreditt. Det finnes to typer kreditt henvendelser. Harde henvendelser er gjort når du gjør en søknad om kreditt eller kredittbasert produkt eller tjeneste. Disse henvendelser vondt din kreditt score. Myke henvendelser er gjort når du sjekke kreditt eller en bedrift sjekk, kreditt til prescreen deg for kreditt-produkter eller tjenester. Disse myke henvendelser ikke skade din kreditt score.

Går gjennom en utlåner å få kredittsjekket vil skade din kreditt. For å unngå at kreditt berørt, bør du sjekke kreditt rapporten selv ved å gå direkte til en av de tre store kreditt-byråer. Det kan være et gebyr når du bestiller din kreditt-rapporten fra kreditt byråer med mindre du er kvalifisert for en gratis kreditt rapport under Fair Credit Reporting Act. Du kan bestille en gratis kreditt rapport hvert år gjennom AnnualCreditReport.com, nettstedet for bestilling av gratis kreditt rapport gitt av føderal lov.

Det er gode nyheter at din egen kreditt sjekker ikke vil skade din kreditt. Det betyr at du kan sjekke din kreditt så ofte du trenger å uten frykt for at det vil skade deg.

3. Betaler av en forfalt konto vil fjerne den fra kreditt-rapporten.

Lønner seg en betalingsudyktig balanse er bedre for kreditt i det lange løp. Dessverre, vil denne betalingen ikke slette kontoen eller betalings historie detaljer fra kreditt-rapporten. Alle de siste negative betalinger vil forbli på kreditt rapporten for varigheten av kreditt rapportering fristen, men kontoen din vil bli oppdatert for å vise at du har fanget opp det siste på grunn balanse. Hvis kontoen din er fortsatt åpen og aktiv, vil dine fremtidige rettidig betaling rapporteres som ok.

Nøyaktig rapporterte negativ informasjon kan forbli på kreditt rapporten i opptil sju år. Etter denne tidsperioden, bør de negative detaljene bli slettet fra kreditt-rapporten automatisk.

4. Betale på en gjeld vil forlenge kreditt rapportering fristen.

Noen folk nøler med å betale ned en gammel konto fordi de tror at betaling vil starte kreditt rapportering klokke, holde konto på kreditt rapporten i sju år. Heldigvis er dette ikke tilfelle.

Kreditt rapportering fristen er basert på den tiden som er gått siden den negative handlingen. Å betale på en konto vil ikke starte denne tidsperioden. For eksempel, hvis du var 30-dager for sent på et kredittkort i desember 2010, fanget opp igjen i januar 2011 og betalt i tide siden den gang, vil sen betaling falle av kreditt-rapporten i desember 2017. Resten av kontohistorikk fra dette tidspunktet vil forbli på kreditt rapporten.

5. Lukke en konto vil fjerne den fra kreditt-rapporten.

En annen vanlig misforståelse er at bare stenge en konto, slettes den fra kreditt-rapporten. Men det er ikke tilfelle. Når du lukker en konto, det eneste som skjer i tilknytning til kreditt-rapporten er at kontoen status rapporteres som lukket. Kontoen vil forbli på kreditt rapporten for resten av kreditt rapportering fristen hvis det ble stengt i dårlig stand, for eksempel hvis kontoen ble belastet av. Eller, hvis kontoen var i god stand da den ble lukket, vil den forbli på kreditt rapporten basert på kreditt byråer retningslinjer for rapportering av positive, lukket kontoer.

6. Gifte vil fusjonere kreditt-rapporten med din ektefelle.

Når du gifter deg, vil du fortsette å opprettholde en egen kreditt rapport fra din ektefelle, selv om du bytter etternavn. Noen felles kontoer, autorisert brukerkontoer, og co-signert kontoer kan vises på begge ektefeller kreditt-rapporter, men individuelle kontoer vil fortsatt være notert på respektive persons kreditt rapporten.

7. Kun kredittkort og lån vises på kreditt rapporten.

Når du leser gjennom kreditt-rapporten, kan du bli overrasket over alle typer kontoer som dukker opp. Medisinske regninger, gjeld samlinger, og offentlige registre som konkurs eller skatt heftelser er oppført på kreditt rapporten i tillegg til kredittkort og lån.

Fordi de ikke er kredittkontoer, er regninger som mobiltelefon betaling eller nytte betalinger ikke jevnlig rapportert til kreditt-byråer. Hvis disse kontoene blir alvorlig kriminelle, kan de bli lagt til kreditt-rapporten som en samling konto.

8. Sysselsetting historie og inntekt er inkludert i kreditt-rapporten.

I en 2015 Transunion studie , 55 prosent av folk som hadde nylig sjekket deres kreditt rapporten antas full sysselsetting historie dukket opp på sine rapporter. Og 41 prosent mente at inntekten er notert på kreditt. Din nåværende arbeidsgiver kan være oppført på kreditt rapporten, men det er det. Kreditt-rapporten vil ikke holde en liste over dine tidligere arbeidsgivere, og det viser ikke din inntekt. Kreditt- og lånesøknader vil imidlertid be om sysselsetting og inntekt informasjon å godkjenne søknaden.

9. Rental historie er notert på kreditt rapporten.

I Transunion studie, 49 prosent av personer med god kreditt mente at leiebetalingene er inkludert i kreditt-rapporter. Leie kontoer vanligvis ikke vises på kreditt rapporten, men det kan være noen unntak. Lei utbetalinger til leiligheter som rapporterer til Experian RentBureau vil bli inkludert i Experian kreditt-rapporten. Kreditt byråer vanligvis ikke dele informasjon, slik at disse leie betalinger vil ikke vises på andre kreditt-rapporter.

10. kontoer du har bare cosigned ikke vises på kreditt rapporten.

Når du medundertegne et kredittkort eller lån, vises det på kreditt rapporten akkurat som annen informasjon, akkurat som alle de andre kontoene. Kontoens bruk og betaling aktivitet vil vises på kreditt rapporten og påvirke din kreditt, selv om du ikke er den som bruker eller ytelser fra kontoen. Med mindre ditt navn ble cosigned uten din tillatelse, vil du ikke være i stand til å fjerne cosigned kontoen fra kreditt-rapporten.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.