Kreditupplysning myter som inte är sanna

Home » Credit and Debt » Kreditupplysning myter som inte är sanna

Kreditupplysning myter som inte är sanna

Informationen i din kredit rapport effekter allt från där du bor vad du kör och även om du arbetar. Tyvärr alltför många människor missförstår sina kreditupplysningar och den information den innehåller. Här är några av de vanligaste myterna om kreditupplysningar och sanningen bakom varje.

1. Du behöver inte kontrollera din kredit rapport om du ansöker om kredit.

Kontrollera din kredit rapport innan du ansöker om ett större lån kan förbättra dina chanser att få godkänt. En genomgång av din kredit rapport innan du gör ett program ger dig möjlighet att rensa upp fel och andra negativa information som kan få dig nekas.

Du bör inte vänta tills du förbereder för en större program för att kontrollera din kredit rapport. Det är också viktigt att kontrollera din kredit rapport minst en gång om året för att söka efter tecken på identitetsstöld eller bedrägeri. Proaktivt granska din kredit rapport kan du fånga och ta itu med identitetsstöld innan det blir värre.

Om du letar efter ett jobb eller om du känner för en kampanj bör du kontrollera din kredit rapport. Många arbetsgivare se kreditupplysningar (inte kredit poäng) och du vill vara beredd på vad de kan hitta. Detta är särskilt viktigt om du ansöker om finansiell ställning eller en hög nivå ledande position. Du har rätt till en gratis kreditupplysning om du för närvarande arbetslös och planerar att söka jobb inom de närmaste 60 dagarna.

Och när du nekas om ett kreditkort, lån eller annan tjänst på grund av informationen i din kreditupplysning, bör du kontrollera kopia av din kredit rapport som används i detta beslut för att bekräfta att informationen är korrekt. Du har rätt till en gratis kreditupplysning i detta fall. Om kredit Rapportera fel ledde till förnekas, kan du bestrida dessa fel med kreditupplysningsföretag och be borgenären att ompröva din ansökan.

2. Kontrollera din kredit rapport kommer att skada din kredit.

Du har säkert hört att undersökningar av din kreditupplysning negativt kan påverka din kredit, men som inte innehåller dina egna undersökningar din kredit. Det finns två typer av kredit undersökningar. Hårda förfrågningar görs när du gör en ansökan om kredit eller en kreditbaserad produkt eller tjänst. Dessa undersökningar skadar din kredit värdering. Mjuka förfrågningar görs när du kontrollera din kredit eller ett företag check, din kredit för att förhandsgranska dig för kredit produkter eller tjänster. Dessa mjuka frågor skadar inte din kredit värdering.

Att gå igenom en långivare att få din kredit kontrolleras kommer att skada din kredit. För att undvika att din kredit påverkas bör du kontrollera din kredit rapport själv genom att gå direkt till en av de tre stora kreditbyråer. Det kan finnas en avgift när du beställer din kredit rapport från kreditbyråer om du kvalificera sig för en gratis kreditupplysning under Fair Credit Reporting Act. Du kan beställa ett gratis kreditupplysning varje år genom AnnualCreditReport.com, platsen för att beställa gratis kreditupplysning som beviljas av federal lag.

Det är goda nyheter att dina egna kreditkontroller inte kommer att skada din kredit. Det innebär att du kan kontrollera din kredit så ofta du vill utan rädsla för att det kommer att skada dig.

3. Betala av en förfallen konto kommer att ta bort det från din kredit rapport.

Betala av en brotts balans är bättre för din kredit i det långa loppet. Tyvärr kommer denna betalning inte radera kontot eller betalningshistoriken från din kredit rapport. Alla de senaste negativa betalningar kommer att finnas kvar på din kredit rapport under hela kreditupplysnings tidsfristen, men ditt konto kommer att uppdateras för att visa att du har fångat upp den förfallna balansen. Om ditt konto är fortfarande öppen och aktiv, kommer dina framtida utbetalningar i tid rapporteras som OK.

Rapporteras korrekt negativ information kan finnas kvar på din kredit rapport för upp till sju år. Efter den tidsperioden, bör de negativa uppgifter automatiskt raderas från din kredit rapport.

4. Att betala på en skuld förlänger kreditupplysnings tidsfristen.

Vissa människor tvekar att betala av en gammal konto eftersom de tror att betalning kommer att starta kreditupplysnings klocka, hålla konto på sin kredit rapport i ytterligare sju år. Lyckligtvis är detta inte fallet.

Kreditupplysnings tidsgränsen är baserad på den tid som har gått sedan den negativa verkan. Göra betalningar på ett konto kommer inte starta den tidsperioden. Till exempel, om du var 30 dagar för sent på ett kreditkort i december 2010, fångade upp igen i januari 2011 och betalas i tid sedan, kommer sena betalningar falla av din kredit rapport i december 2017. Resten av kontohistoriken från den punkten och framåt kommer att finnas kvar på din kredit rapport.

5. Stänga ett konto kommer att ta bort det från din kredit rapport.

En annan vanlig missuppfattning är att helt enkelt stänga ett konto tar bort det från din kredit rapport. Men det är inte fallet. När du stänger ett konto, är det enda som händer eftersom det gäller din kredit rapport att kontot status redovisas som stängd. Kontot kommer att finnas kvar på din kredit rapport för resten av kreditupplysnings tidsfristen om det var stängt vid dåligt anseende, till exempel om kontot har belastats av. Eller, om kontot var i god status när den stängdes, det kommer att stanna på din kredit rapport baserad på de riktlinjer kreditbyråer för rapportering av positiva stängda konton.

6. Att gifta sig går samman din kredit rapport med din makes.

När du gifta, kommer du fortsätta att upprätthålla en separat kredit rapport från din make, även om du ändrar ditt efternamn. Vissa gemensamma konton, auktoriserade användarkonton och undertecknats konton kan visas på båda makarna kreditupplysningar, men enskilda konton kommer att fortsätta att vara noterade på respektive persons kredit rapport.

7. Endast kreditkort och lån dyker upp på din kreditupplysning.

När du läser igenom din kredit rapport, kan du bli förvånad över alla typer av konton som dyker upp. Medicinska räkningar, skuld samlingar och offentliga register som konkurs eller skatt garantier är noterade på din kredit rapport utöver kreditkort och lån.

Eftersom de inte är kreditkonton, är räkningar som mobilbetalningar eller nytta betalningar inte rapporteras regelbundet till kreditbyråer. Om dessa konton blir allvarligt brottsligt, kan de läggas till din kredit rapport som en samling konto.

8. Arbetshistoria samt inkomst ingår i din kreditupplysning.

I en 2015 Transunion studie , 55 procent av människor som skulle nyligen kontrollerade deras kreditupplysning trodde en full sysselsättning historia dök upp på sina rapporter. Och 41 procent trodde att intäkterna är noterat på sina kreditupplysningar. Din nuvarande arbetsgivare kan listas på din kredit rapport, men det är det. Din kredit rapport kommer inte att hålla en lista över dina tidigare arbetsgivare och det inte lista din inkomst. Kredit- och låneansökningar, men kommer att be om sysselsättning och inkomster information för att godkänna din ansökan.

9. hyra historia är noterat på din kredit rapport.

I Transunion studie trodde 49 procent av personer med utmärkta kredit som hyran ingår i kreditupplysningar. Hyres konton i allmänhet inte visas på din kredit rapport, men det kan finnas några undantag. Hyr betalningar till lägenheter som rapporterar till Experian RentBureau kommer att ingå i din Experian kreditupplysning. Kreditbyråer i allmänhet inte dela information, så dessa hyresbetalningar visas inte på dina andra kreditupplysningar.

10. konton du har bara undertecknats inte visas på din kredit rapport.

När du cosign ett kreditkort eller lån, visas det på din kredit rapport precis som annan information på samma sätt som alla andra konton. Kontots användning och betalning aktivitet kommer att visas på din kredit rapport och påverka din kredit, även om du inte är den som använder eller förmåner från kontot. Om inte din namn cosigned utan din tillåtelse, kommer du inte att kunna ta bort den cosigned kontot från din kredit rapport.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.