Lær hvordan mye penger å holde en sparekonto

Home » Finance » Lær hvordan mye penger å holde en sparekonto

Bestemme et passende nivå av likviditet for din egen sparing

 Lær hvordan mye penger å holde en sparekonto

En av de tingene jeg merker mye med uerfarne investorer er den forakt de synes å holde for å holde penger i en sparekonto eller, hvis høyere netto verdt, parkert direkte i statskasseveksler ved United States Treasury. Dette er et problem fordi du ikke kan virkelig begynne en vellykket investering programmet før du har et godt grunnlag i henhold til dine økonomiske føtter.

En stor del av det grunnlaget er din likviditetssituasjon.

 Regnskapsmessig refererer likviditet til ressursene på balansen som er i, eller kan være lett, billig og raskt omgjort til, kontanter. Den høyeste prioritet for likvide midler er at de kommer til å være der når du kommer for dem, og sikkerhet for rektor er aldri i fare.

Det er ingen hemmelighet at for den lille investor, den mest populære måten å parkere penger til side for likviditetsformål er å bruke en sparekonto.

Hvor mye penger du bør du holde på en sparekonto

Alt annet likt, og snakker i en bred, faglig forstand, er svaret enklere enn det kan virke. Det beløpet en investor bør holde på en sparekonto kommer til å være basert på en håndfull faktorer, inkludert:

  • Stabiliteten av hans eller hennes arbeidssituasjon eller en annen hovedinntektskilde
  • Nivået på faste utgifter han eller hun pådrar seg hver måned
  • Hans eller hennes ønsket levestandard
  • Sannsynligheten for store krav til hans eller hennes ressurser, spesielt de som kan oppstå på kort varsel
  • Mengden av kontanter han eller hun trenger for å føle seg trygge, som er et rent følelsesmessig vurdering som vil variere fra person til person, og selv fra år til år basert på den fasen av livet

La oss ta et øyeblikk for å undersøke noen av disse mer i dybden slik at du kan få en idé om kontantnivåer som kan være aktuelle for en personlig sparekonto.

Vær ærlig om stabiliteten i inntektssituasjon

Er du en ansettelse professor ved et velrenommert Ivy League universitet med dusinvis av publiserte bøker, en bokført tidsplan lukrative betalt talende gigs, og en side karriere som høyt ettertraktet ekspert, som alle kommer sammen for å produsere et stort sett stabilt, lukrative , seks-tallet inntekt eller er du en midlertidig ansatt i sesong bransje som står overfor bom og byste ganger så du vet aldri om du kommer til å ha en jobb neste kvartal?

Selv om inntektene var identiske, ville sistnevnte person må ha flere ganger nivået av kontanter sitter på en sparekonto til tilstrekkelig beskytte hans eller hennes familie fra potensiell katastrofe fordi sistnevnte person er gjenstand for større personlige likviditetssjokk.

Et annet alternativ er å følge det jeg kaller Berkshire Hathaway forretningsmodell. I løpet av mange år, kan du i stor grad redusere risikoen ved å stadig legge til nye strømmer av inntekten. Enten du er en advokat som eier en kjede av iskrem butikker, eller en geologi professor som har bygget opp en portefølje av mesterkommandittfossende olje, naturgass og rørlednings fortjeneste i din brukskonto, jo mer mangfoldig din kontantstrøm, mindre du må stole på en enkelt aktivitet eller operasjon for å holde lysene på og mat i spiskammeret.

Beregn ditt nivå av faste utgifter

Det neste trinnet når du prøver å finne ut hvor mye penger du bør holde på en sparekonto er å se på dine faste utgifter. Hvis du har mistet all inntekt over natten, hvor mange måneder du kan vedlikeholde din levestandard? De fleste eksperter anbefaler en seks måneders reserve.

Personlig tror jeg de fleste bør vurdere minst ett til to år. Det er mer ambisiøse, men innser at du ikke trenger å bygge det reserve natten. Du kan arbeide i mange år, sakte samler din overskudd. En annen måte du kan oppnå det ved å redusere kontant krav til familiens økonomi. For eksempel kan du betale av boliglån tidligere enn oppgitt modenhet. Uten boliglån betaling, ikke din nødstilfelle fondet sitter i en sparekonto ikke trenger å være så stor, og gir deg mer penger å investere eller bruke.

Finne ut om du er du utsatt for noen store krav til kontanter reserver

Står du overfor trusselen om en stor sak? Er det potensial for betydelige medisinske regninger? Er din familie-eide bedriften lider en nedgang i inntektene? I så fall vurdere å hamstre kontanter på en sparekonto. En av de verste tenkelige scenarier er at du ender opp med å ha for mye penger på hånden. Det er en høy klasse problem å ha. Hvis ingenting kommer av det, kan du alltids kjøpe en ressurs for å generere passive inntekter neste måned eller neste år.

Se inni og ærlig vurdere hvordan du føler deg følelsesmessig

Dette er forskjellig for alle, og, igjen, det kan også endres basert på den fasen av livet. Hvor mye penger vil det ta, sitter trygt og sikkert på en sparekonto, for deg til å sove godt om natten, og ikke bekymre deg? Du har sannsynligvis en figur, selv om det er irrasjonelt, som kommer til hjernen umiddelbart.

For noen mennesker, er det $ 10.000. For andre, $ 100.000. Milliardæren Warren Buffett liker å holde $ 20 milliarder minimum rundt, selv om han parker den i statskasseveksler, obligasjoner og sertifikater, ikke en sparekonto. Vi har alle “et tall”. Figur yours ut ved å være ærlig med deg selv og deretter finne en måte å gjøre det skje.

Vær oppmerksom på at Investo Guru ikke gir skatt, investeringer eller finansielle tjenester og rådgivning. Informasjonen blir presentert uten hensyn til investeringsmålene, risikotoleranse eller økonomiske forhold av noen bestemt investor og kanskje ikke egnet for alle investorer. Historisk avkastning er ingen indikasjon på fremtidige resultater. Investere innebærer risiko herunder mulig tap av hoved.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.